31. tammikuuta 2012

Mustavalkoista inspiraatiota

 

Yksi oman sisustusfilosofiani peruselementeistä ovat kontrastit, jotka tulevat ehkäpä selkeimmin esille mustan ja valkoisen yhdistelemisestä samassa tilassa. Mustavalkoisuus luo sisustukseen mielestäni kivaa syvyyttä ja näennäisestä värittömyydestään huolimatta se omalla tavallaan jopa raikastaa tilaa, selkeyttäen ja tuoden paremmin esille muuta värimaailmaa. 

Vaikka ihastelenkin usein alla olevien kuvien kaltaisia täysin mustavalkoisia tiloja, oman kotini tilat ovat kuitenkin harvoin - ajoittaisia selkeyden ja värittömyyden kaipuun hetkiä lukuunottamatta - kokonaan mustavalkoisia. Meillä mustavalkoisuus toimiikin nimenomaan tietynlaisena pohjana muulle sisustukselle - se on kaunis sellaisenaan, mutta siihen on myös halutessaan helppo yhdistellä muita värejä.

Nyt kuitenkin pidemmittä puheitta ja aiheeseen liittyen, tässäpä teille muutamia musta-valkoisia isnpiraatiokuvia harmaata arkea piristämään!















Kuvat Weheartit


Mitäs siellä tykkäillään mustavalkoisuudesta: 
ihanan vai kamalan väritöntä?

- Neiti X


30. tammikuuta 2012

Kaali-kasviscurry


Sunnuntaina kirpsakan pakkaslenkin jälkeen mieltä ja sisintä lämmitti lempeän mausteinen kaali-kasviscurry, joka on meillä kasvissosekeittojen ohella yksi lemppareimpia - tällaiseen kylmään ja pimeään vuodenaikaan sopivia - kasvisruokia. Tämän thai-tyylisen ruoan pehmeä tulisuus syntyy punaisen currytahnan ja kookosmaidon liitosta - tahnan aasialaiset mausteet kuten chili, sitruunaruoho ja inkivääri tuovat ruokaan kivaa potkua, ja kookosmaito taas pehmeän makeaa makua. Muuten ruoan ainekset ovatkin varsin tuttuja jokaisessa suomalaisessa keittiössä. 
Kaali-kasviscurry

400g (valko)kaalia
3-4 porkkanaa
5-6 perunaa
2 sipulia
1-2 rkl öljyä
n. 1 1/2 rkl punaista currytahnaa
n. 1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
400 ml kookosmaitoa
500 g tomaattimurskaa

Pinnalle: korianteria tai persiljaa

Lisäksi: Naanleipää

1. Paloittele kaali n. 2 cm x 2 cm paloiksi - viipaloi porkkanat, kuutioi perunat ja suikaloi sipulit.
2. Kuulota kasviksia kasarissa muutamia minuutteja. Lisää currytahna, sekoittele ja kuumenna vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Lisää joukkoon kookosmaito ja anna kypsyä kannen alla 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

4. Kaada sekaan tomaattimurska ja keitä vielä n. 5 minuuttia. Tarkista maku ja hienonna lopuksi pinnalle korianteria tai persiljaa.

5. Tarjoile lämpimien naanleipien kanssa.


Naanleivät syntyvät vaikkapa tämän Sikke Sumarin reseptin mukaisesti - jos haluaa päästä helpolla, saa niitä tietenkin myös ostettua valmiina kaupasta. Meillä naanleipien leivonta jäi suunnittelun asteelle, sillä lenkiltä tullessa nälkä olikin jo sitä luokkaa, että ruoka oli saatava äkkiä valmiiksi ja mahdollisimman nopeasti lautaselle ja suuhun - ei edes kauppaan maltettu lähteä leipiä hakemaan!
Oikein hyvältä ruoka maistui ihan ilman leipiäkin!





Mausteisen maistuvaa maanantaipäivää!

- Neiti X


27. tammikuuta 2012

Ihana talvi

Nyt viikonlopun viettoon ja näihin kuviin, näihin tunnelmiin... Nautitaanhan nyt kauniista talvestamme, kun sitä vielä on jäljellä - kyllä se kevätkin sieltä pian jo saapuu!







 





Kuvat täältä.

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

- Neiti X


Pastelliperjantai

Lämpömittarissa oli aamulla karut lukemat: -20 astetta pakkasta, hrrr! Sisältä käsin katsottuna päivä kuitenkin valkeni todella kauniisti ja nyt huoneet täyttyvätkin jo ihanasta auringonvalosta. Aamuauringon noustessa kuvailin muutamia yksityiskohtia asunnostamme, tulevan kevään ja kesän pastellitrendiä silmällä pitäen.

Jos totta puhutaan, ensimmäistä kertaa kyseisestä trendistä kuullessani en ollut kovin innoissani - varsinkaan sisustuksen puolella, sillä perus musta-valko-harmaa-beige-linjan piristyksenä olen tykännyt käyttää hempeiden sävyjen sijaan enemmänkin raikkaan kirkkaita värejä, kuten turkoosia, pinkkiä, limenvihreää ja keltaista. Nyt olen kuitenkin alkanut pikkuhiljaa lämmetä myös pastelleille - niinhän näiden trendien kanssa usein taitaa käydäkin: ensin vieroksutaan ja viimeistään silloin ihastutaan, kun kaupan hyllyt alkavat täyttymään uusista, trendin mukaisista tuotteista.

Nyt näyttäisi kyllä kuvasaldonkin perusteella siltä, että pastelleja on saatava lisää - vaatekaapista, korulipastosta ja kosmetiikkatarvikkeiden joukosta vaalean hempeitä sävyjä kyllä löytyisi, mutta sisustukseen niitä voisi ripotella kevään mittaan hiukkasen lisääkin. Yksi hankinta onkin jo tehty, H&M:n paketista kuoriutunut kuvissakin näkyvä (ja itseasiassa jo aikaisemmin blogissa vilahtanut) herkkä perhostyyny.

 




Aurinkoista perjantaita kaikille!

- Neiti X


Psst.. Muistakaahan osallistua sivupalkin kyselyyn! :)


26. tammikuuta 2012

"Sitähän sää kysyit?"

Tai no jos tarkkoja ollaan, niin minä kyselen nyt teiltä! ;) Päätin siis tehdä sivupalkkiin pienen kyselyn ja haluaisinkin nyt tietää, mistä aiheista te haluaisitte blogissani lukea lisää. Tällä hetkellä suosituimmat tekstit ovat tilastojen perusteella olleet leivonta- ja DIY-juttuja, joista kolmen kärjessä ovat:

sekä

Kuva täältä.
Myös kommenttiboxiin voi halutessaan laittaa 
tarkempia postaustoiveita, ideoita tms. ! :)

- Neiti X 


24. tammikuuta 2012

Mustikkasmoothie


Koska näin alkuvuodesta monilla on vielä motivaatiot kohdillaan terveellisten elämäntapojen ylläpitämiseksi, jatketaan kevyiden ruokaohjeiden parissa täälläkin. Tällä kertaa vuorossa on marjasmoothien ohje, joka on mukavan kevyt, mutta täyttävä vaihtoehto vaikkapa aamu-, väli- tai iltapalaksi. 
Itse teen smoothien yleensä seuraavanlaisesti:

Ensinnäkin, tarvitset:

pari dl jäisiä marjoja
1-2 banaania
purkki (rasvatonta) maitorahkaa
loraus maitoa 

tarpeeksi korkeareunaisen kulhon
sauvasekoittimen

 Kun tarvittavat ainekset ovat kasassa, lisäät marjat, banaanin ja rahkan kulhoon, soseutat ne sauvasekoittimella ja lisäät lopuksi lorauksen maitoa maun mukaan. Sokeria tai muuta makeuttajaa voi lisätä halutessaan, mutta mielestäni banaani makeuttaa smoothien juuri sopivasti ja maito taas raikastaa kivasti rahkan makua. Sitten vain smoothie korkeaan lasiin ja ääntä kohti. :)

Itse olen pysynyt smoothien teossa hyvin perinteisellä, esitellyn kaltaisella raaka-ainelinjalla, enkä ole sekoittanut mukaan mitään ylimääräisiä, nyt niin trendikkäitä superfoodeiksikin kutsuttuja aineksia, mutta erilaiset jauheet, rouheet, leseet tms. voisivat tuoda tällaiseen perussmoothieseen (taivutus?) vähän lisää potkua.

Edit: Niin, siis tietystihän myös mustikka luokitellaan maailmalla superfoodiksi, mutta tarkoitin superfoodeilla nyt lähinnä tavallisille tallaajille vieraampia siemenrouheita, maca-jauheita yms yms.



Mistäs aineksista te sekoittelette omat smoothienne
- oma lempparini on ehdottomasti mansikka-karviaismarja-banaani-smoothie!


- Neiti X


23. tammikuuta 2012

Tulppaaneja - taas...


..en vain malta olla kuvailematta niitä, ovat yksinkertaisesti niin kauniita. Jo aikaisemmin nähdyt äidin tuomat tulppaanit olivat jo parhaat päivänsä nähneet, mutta piristyivät huomattavasti, kun pätkäisin niistä reilusti puolet varresta pois, karsin lehtiä ja siirsin ne kapeampaan astiaan. 

Onko kellään muuten jaettavaksi hyväksi todettuja vinkkejä tulppaanien hoitoon - eli siihen, miten ne saisi kestämään maljakossa mahdollisimman pitkään kauniina? Itse yritän aina aamuisin muistaa leikata varsiin uudet imupinnat ja vaihtaa veden, sekä säilyttää tulppaanit yön yli mahdollisimman viileässä paikassa. Tärkeää on muistaa myös se, ettei vettä laita liikaa, ja että vesi on mahdollisimman kylmää. Eräs kukkakauppias neuvoi laittamaan veden vaihdon yhteydessä maljakkoon jääpaloja, jotta vesi pysyisi pidempään kylmänä - itse tätä en ole vielä koittanut (pakastin on liian täynnä viime kesän ja syksyn marja- ja sienisadosta - edelleen), mutta kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta vinkiltä!



Tulppaanivinkkejä - ja muitakin kommentteja - otetaan mielellään vastaan! :)

- Neiti X


Piristystä maanantaipäivään...

...kauniiden vaaleansävyisten sisustuskuvien muodossa 
- olkaapa hyvät!



 


















Kuvat täältä

Mikäli joku kaipailee vielä lisäpiristystä, 
sitä saattaa saada värikkäimpien sisustuskuvien muodossa vaikkapa täältä! ;)

- Neiti X