23. tammikuuta 2012

Tulppaaneja - taas...


..en vain malta olla kuvailematta niitä, ovat yksinkertaisesti niin kauniita. Jo aikaisemmin nähdyt äidin tuomat tulppaanit olivat jo parhaat päivänsä nähneet, mutta piristyivät huomattavasti, kun pätkäisin niistä reilusti puolet varresta pois, karsin lehtiä ja siirsin ne kapeampaan astiaan. 

Onko kellään muuten jaettavaksi hyväksi todettuja vinkkejä tulppaanien hoitoon - eli siihen, miten ne saisi kestämään maljakossa mahdollisimman pitkään kauniina? Itse yritän aina aamuisin muistaa leikata varsiin uudet imupinnat ja vaihtaa veden, sekä säilyttää tulppaanit yön yli mahdollisimman viileässä paikassa. Tärkeää on muistaa myös se, ettei vettä laita liikaa, ja että vesi on mahdollisimman kylmää. Eräs kukkakauppias neuvoi laittamaan veden vaihdon yhteydessä maljakkoon jääpaloja, jotta vesi pysyisi pidempään kylmänä - itse tätä en ole vielä koittanut (pakastin on liian täynnä viime kesän ja syksyn marja- ja sienisadosta - edelleen), mutta kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta vinkiltä!Tulppaanivinkkejä - ja muitakin kommentteja - otetaan mielellään vastaan! :)

- Neiti X

4 kommenttia:

 1. Kurkkaappa tänne: http://talostakoti.blogspot.com/2012/01/elakoon.html

  VastaaPoista
 2. Kurkkasin - kiitos linkkivinkistä! :)

  VastaaPoista
 3. Hei,
  täällä myös yksi tulppaanifani. Joskus tulppaanit eivät ole "vedetettyjä" (tai jotain) kaupasta ostettaessa, jolloin on tärkeää ensin leikata uusi imupinta ja pitää tulppaanit nipussa muutaman tunnin kylmässä vedessä maljakossa, jolloin ne vedettyvät ja pysyvät pirteinä. Jos et jaksa jääpaloja pakastella, voit myös näin talvella laittaa lunta maljakkoon! Se auttaa tulppaaneja pysymään virkeämpinä.
  t. Tuuli / lookingforclementines.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä - tosiaan tuo lumi on kyllä hyvä jääpalojen korvike näin talvella, sitä pitää ensi kerralla koittaa! :)

   Poista