24. tammikuuta 2012

Mustikkasmoothie


Koska näin alkuvuodesta monilla on vielä motivaatiot kohdillaan terveellisten elämäntapojen ylläpitämiseksi, jatketaan kevyiden ruokaohjeiden parissa täälläkin. Tällä kertaa vuorossa on marjasmoothien ohje, joka on mukavan kevyt, mutta täyttävä vaihtoehto vaikkapa aamu-, väli- tai iltapalaksi. 
Itse teen smoothien yleensä seuraavanlaisesti:

Ensinnäkin, tarvitset:

pari dl jäisiä marjoja
1-2 banaania
purkki (rasvatonta) maitorahkaa
loraus maitoa 

tarpeeksi korkeareunaisen kulhon
sauvasekoittimen

 Kun tarvittavat ainekset ovat kasassa, lisäät marjat, banaanin ja rahkan kulhoon, soseutat ne sauvasekoittimella ja lisäät lopuksi lorauksen maitoa maun mukaan. Sokeria tai muuta makeuttajaa voi lisätä halutessaan, mutta mielestäni banaani makeuttaa smoothien juuri sopivasti ja maito taas raikastaa kivasti rahkan makua. Sitten vain smoothie korkeaan lasiin ja ääntä kohti. :)

Itse olen pysynyt smoothien teossa hyvin perinteisellä, esitellyn kaltaisella raaka-ainelinjalla, enkä ole sekoittanut mukaan mitään ylimääräisiä, nyt niin trendikkäitä superfoodeiksikin kutsuttuja aineksia, mutta erilaiset jauheet, rouheet, leseet tms. voisivat tuoda tällaiseen perussmoothieseen (taivutus?) vähän lisää potkua.

Edit: Niin, siis tietystihän myös mustikka luokitellaan maailmalla superfoodiksi, mutta tarkoitin superfoodeilla nyt lähinnä tavallisille tallaajille vieraampia siemenrouheita, maca-jauheita yms yms.Mistäs aineksista te sekoittelette omat smoothienne
- oma lempparini on ehdottomasti mansikka-karviaismarja-banaani-smoothie!


- Neiti X

4 kommenttia:

 1. Nam, mustikkasmoothie on lemppariani! :) Ihana smoothiemuki ja kulho sinulla muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ovat molemmat viime jouluna saatuja lahjoja, todella toivottuja sellaisia! :)

   Poista
 2. Voi nam, onpa kotoisen oloinen kuva! Meillä tehdään kanssa smoothieita ja on vielä ihan samat iittalan hotcoolit ja marimekon kulho. :D Itse tykkään ehkä eniten vadelma/mustikka/banaani smoothiesta Lisään usein kaurahiutaleita tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, varmaan aika monesta suomalaisesta kodista löytyy samanlaiset :) - täältä saisi itseasiassa löytyä samaa sarjaa olevia astioita muutamat lisääkin ! ;) Itsekin tykkäisin vadelmasmoothiesta, mutta koska omasta pakkasesta niitä ei hirveästi löydy, yritän aina säästellä niitä parempiin jälkiruokiin tms.!

   Poista