30. tammikuuta 2012

Kaali-kasviscurry


Sunnuntaina kirpsakan pakkaslenkin jälkeen mieltä ja sisintä lämmitti lempeän mausteinen kaali-kasviscurry, joka on meillä kasvissosekeittojen ohella yksi lemppareimpia - tällaiseen kylmään ja pimeään vuodenaikaan sopivia - kasvisruokia. Tämän thai-tyylisen ruoan pehmeä tulisuus syntyy punaisen currytahnan ja kookosmaidon liitosta - tahnan aasialaiset mausteet kuten chili, sitruunaruoho ja inkivääri tuovat ruokaan kivaa potkua, ja kookosmaito taas pehmeän makeaa makua. Muuten ruoan ainekset ovatkin varsin tuttuja jokaisessa suomalaisessa keittiössä. 
Kaali-kasviscurry

400g (valko)kaalia
3-4 porkkanaa
5-6 perunaa
2 sipulia
1-2 rkl öljyä
n. 1 1/2 rkl punaista currytahnaa
n. 1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
400 ml kookosmaitoa
500 g tomaattimurskaa

Pinnalle: korianteria tai persiljaa

Lisäksi: Naanleipää

1. Paloittele kaali n. 2 cm x 2 cm paloiksi - viipaloi porkkanat, kuutioi perunat ja suikaloi sipulit.
2. Kuulota kasviksia kasarissa muutamia minuutteja. Lisää currytahna, sekoittele ja kuumenna vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Lisää joukkoon kookosmaito ja anna kypsyä kannen alla 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

4. Kaada sekaan tomaattimurska ja keitä vielä n. 5 minuuttia. Tarkista maku ja hienonna lopuksi pinnalle korianteria tai persiljaa.

5. Tarjoile lämpimien naanleipien kanssa.


Naanleivät syntyvät vaikkapa tämän Sikke Sumarin reseptin mukaisesti - jos haluaa päästä helpolla, saa niitä tietenkin myös ostettua valmiina kaupasta. Meillä naanleipien leivonta jäi suunnittelun asteelle, sillä lenkiltä tullessa nälkä olikin jo sitä luokkaa, että ruoka oli saatava äkkiä valmiiksi ja mahdollisimman nopeasti lautaselle ja suuhun - ei edes kauppaan maltettu lähteä leipiä hakemaan!
Oikein hyvältä ruoka maistui ihan ilman leipiäkin!





Mausteisen maistuvaa maanantaipäivää!

- Neiti X

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti