11. joulukuuta 2011

Valkosuklaa-pähkinä cookies - with a hint of orange



Eilen keittiössämme valmistui herrrkullisia cookieita Pastanjauhantaa -blogista löytämääni Nestle Toll House Cookie -reseptiä muunnellen. Cookiesit olivat juuri sellaisia kuin halusinkin - paljon sattumia sisältäviä, sisältä ihanan pehmeitä, mutta kuitenkin hiukkasen rapsakoita. Appelsiini taas toi kekseihin juuri sopivan määrän hedelmäistä, ehkä hieman jouluistakin makua - tarkoituksenani oli lisätä puoleen taikinaan myös hiven lisää joulua, eli kanelia ja kardemummaa, mutta ne sitten tietenkin unohtuivat tekovaiheessa. Hyvältä maistuivat ilman niitäkin, mutta rohkaisen kokeilemaan!

Alla on alkuperäinen resepti ja suluissa oman versioni muunnelmat/lisäykset:


Valkosuklaa-pähkinä cookies

1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
220 g huoneenlämmössä pehmennyttä voita
1,8 dl hienosokeria
1,8 dl fariinisokeria
2,4 dl rouheasti pilkottuja pähkinöitä (itse käytin hasselpähkinöitä)
4,8 dl yhtä rouheita suklaanpaloja (meillä valkosuklaa)
1 tl vaniljauutetta (korvasin samalla määrällä vanilliinisokeria)
5,4 dl vehnäjauhoja
2 isoa kananmunaa

( 1 appelsiinin kuori raastettuna, n. 1 tl)
(n. 1 tl appelsiinin mehua)

Lisämausteiksi voisivat sopia:

1 tl kardemummaa
1 tl kanelia

1. Laita uuni lämpenemään 190 C:hen.

2. Sekoita kulhossa jauhot, sooda ja suola.

3. Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljauute (vanilliinisokeri ja appelsiinin kuori+mehu) yhteen. Vatkaa, kunnes koostumus on kermaisan pehmeä.

4. Lisää munat voi-sokeriseokseen yksi kerrallaan. Vatkaa molempien jälkeen hyvin.

5. Lisää jauho-sooda-suola -seos vähitellen muna-voi-sokeriseokseen ja vatkaa tasaiseksi.

6. Lisää sattumat eli pähkinä- ja suklaapalat.

7. Nostele leivinpaperille pieniä, noin ruokalusikallisen kokoisia kekoja. Keot saavat olla epämääräisiä nokareita - tasoittuvat kyllä uunissa.

8. Paista 9-11 minuuttia tai kunnes cookiesit ovat kullanruskeita.

Itse puolitin ohjeen ja sain noin parikymmentä hyvänkokoista cookieta. Alkuperäisessä ohjeessa kehotettiin odottamaan keksien jäähtymistä (jos haluaa, että suklaapalat jähmettyvät), mutta meillä ensimmäiset maistiaiset otettiin malttamattomina jo keksien ollessa lämpimiä ja suklaan vielä sulaa - mmmm nam... Hyviä olivat kyllä vielä jäähtyneinäkin, mutta omaan makuuni juuri uunista tulleet leivonnaiset vain maistuvat parhailta!

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

- Neiti X


Ja psst - jos joku kokeilee keksejä kanelilla/kardemummalla, niin kertokaahan miltä maistui! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti