26. huhtikuuta 2012

Parvekeinspiraatiota

Huhtikuussa saa jo luvan kanssa fiilistellä tulevaa kesää - eikö vain? 

Ensimmäisen parvekeinspiraatiopostaukseni (hui, mikä sana) taisin kyllä näköjään tehdä kevätinnostuksissani jo maaliskuun alkupuolella (löytyy täältä), mutta joka tapauksessa, nyt olisi luvassa hieman lisää inspiraatiokuvia parvekesisustamiseen. Koska tekstin aikaan saaminen on tänään ollut melkoisen takkuista puuhaa, jätän sanat minimiin ja annan näiden kesäisten kuvien puhua puolestaan tällä kertaa!











 

 
Iloa ja inspiraatiota torstai-iltaanne!


- Neiti X

Kuvat täältä.


25. huhtikuuta 2012

Korujen säilytys vol. 2

Kirjoittelinkin teille jo aikaisemmin hieman omasta korusäilytyksestäni täällä ja ihastellessani hetki sitten Char & the city -blogin Charin upeita korulaatikostoja, mieleeni muistui postausaihe, josta minun on pitänyt vinkata teille jo useampaan otteeseen. Huomasin nimittäin jo jokin aika sitten postilaatikosta tipahtaneesta Suomalaisen kirjakaupan lehtisestä, että Suomalaisen myymälöiden (ja nettikaupan) valikoimasta löytyy kivoja Palaset-sarjaan kuuluvia läpinäkyviä säilytyslaatikostoja, jotka sopivat mainiosti juurikin korujen säilytykseen.

Suomalaisen nettisivuilta näitä Palaset-palalippaita löytyy kolmessa eri värissä, kirkkaana, fuksiana ja ruskeana. Palaset-sarjaan kuuluu laatikostojen lisäksi mm. kynä- ja CD-telineitä (, jotka muuten oli stailattu esitteessä kivasti tulppaanimaljakoiksi), lehtikoteloita ja lomakelaatikoita. Itse en ole Palaset-sarjaa vielä livenä ehtinyt hypistelemään, mutta ainakin esitteen/nettikaupan perusteella vaikuttavat kyllä melko käteviltä ja kaiken lisäksi kivannäköisiltä - vai mitä mieltä te olette?




 Kivaa keskiviikon jatkoa kaikille!


- Neiti X


23. huhtikuuta 2012

Kevät parvekkeella



Eilen täällä päin saatiin nauttia aivan ihanasta kevätsäästä. Allekirjoittanut sai ihastella sitä tosin lähinnä vain asunnon ikkunoiden ja parvekelasien läpi - pientä kauppareissua lukuun ottamatta - sillä vietän tällä hetkellä suurimman osan päivistäni tietokoneella ah niin ihanaa akateemista tekstiä tiedostoon nimeltä Pro gradu näpytellen.

Kirjoittamisen lomassa oli kuitenkin välillä pidettävä pieniä breikkejä parvekkeella auringosta nautiskellen: avasimme nimittäin parvekkeen kevätkauden syömällä ensimmäistä kertaa ulkona (noutopizzaa suoraan pahvilaatikoista -> ei kuvia), minkä lisäksi ehdin hieman raivailemaan parveketta toivottavasti pian tapahtuvaa parvekkeen ikkunoiden ja lattioiden pesua silmällä pitäen. 

Raivauksen ja järjestelyn lomassa törmäsin parvekkeella yllätyksekseni myös keväisiin elonmerkkeihin - viime syksystä asti kastelutta jääneestä yrttiruukusta nimittäin paljastui keltaisiksi kuivuneiden ruohosipulin varsien seasta muutamia uusia, vihreitä varsia. Olin kyllä tietoinen, että ruohosipuli on monivuotinen lajike, mutta en todellakaan olettanut tai uskonut, että se olisi säilynyt kuivassa mullassa elossa talven pakkasten yli - onneksi silmät olivat tarkkoina, sillä aikeissani oli heittää ruukun sisältö roskiin biojäteastiaan multineen päivineen.





Syöminkien ja raivailujen ohella ehdin kiikuttamaan viime keväänä ostamani ja kellarin kylmiössä talvehtineen runkoruusun ulos ja leikkasin sen kevätkuntoon tämän ja tämän ohjeiden mukaisesti - toivon mukaan leikkaukseni onnistui ja saisimme nauttia alimmaisen kuvan kaltaisesta kukkaloistosta myös tänä kesänä.




Keväistä viikonalkua teille kaikille! :)

- Neiti X



19. huhtikuuta 2012

Suklaamuffinssit



Vaikka kiirettä pitääkin, päätin ehtiä jakamaan teille vihdoin toisenkin lempparimuffinssiresepteistäni: täältä löytyy aikaisemmin jakamani ohje hieman kevyemmille muffinsseille, ja nyt vuorossa ovat ei-niin-kevyet suklaamuffinssit. Alta löytyvää reseptiä seuraamalla loihdit ihanan tuhteja ja meheviä suklaamuffinsseja helposti ja nopeasti, sillä myöskään tätä muffinssitaikinaa ei tarvitse vatkata ollenkaan. 

Tämä resepti on ansainnut paikkansa lempireseptieni joukossa nopeutensa ohella myös helpon muunneltavuutensa vuoksi: alla olevassa versiossa käytin tumman ja valkoisen suklaan seurana pakastettuja vadelmia, ja aikaisemmin reseptillä on syntynyt keittiössämme herkullisia kolmen suklaan muffineita - käyttäen tummaa suklaata taikinassa, valkoista suklaata muffinssien sisällä ja Daim-suklaata kuorrutuksena, mmmnam maiskuttelee tämä suklaanystävä jo ajatuksestakin...


Suklaamuffinssit

175 g taloussuklaata
175 g voita/margariinia
2 1/3 dl sokeria
6 kananmunaa
1 1/3 dl vehnäjauhoja
1/2-1 tl leivinjauhetta
n. 300 g valkoista suklaata
1-2 dl vadelmia


1. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen - anna seoksen jäähtyä hetki.

2. Yhdistä sokeri ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi - varsinaista vatkausta ei tarvita.

3. Lisää vehnäjauhot (leivinjauhe sekoitettuna) siivilän läpi taikinaan. 
Lisää joukkoon suklaaseos ja sekoita tasaiseksi.

4. Paloittele noin puolet valkosuklaasta pienemmiksi paloiksi. 

5. Laita paperivuoat muffinipellin koloihin ja kaada taikinaa vuoan puoliväliin asti. Pudota muutama vadelma ja pieniä valkosuklaapalasia vuokiin taikinan päälle. Kaada taikinaa lisää vuokiin ja heittele vielä muutamia vadelmia ja pieniä suklaapalasia taikinan päälle.

6. Paista muffinsseja 180 asteessa n. 10-20 minuuttia, koosta riippuen.

7. Laita jokaisen muffinsin päälle pala valkoista suklaata sulamaan heti uunista ottamisen jälkeen. Levitä sulanut suklaa lusikalla ja koristele haluamallasi tavalla.


Reseptillä saat 12 kpl isompia (amerikanmuffinssivuokiin sopivia) tai 15-20 kpl pienempiä muffinsseja. Edellä lueteltujen "täytevaihtoehtojen" ohella voit kokeilla muffinsseihin mitä tahansa muitakin suklaisia karkkeja kuten mariannerakeita, minttu- ja toffeesuklaapalloja, tai vaikkapa vaahtokarkkeja!

 






Herkutteluterveisin,

- Neiti X


13. huhtikuuta 2012

Hyvän mielen haaste

Sain jokin aika sitten haasteen, jonka tarkoituksena on kertoa kymmenen asiaa, jotka tuovat itselle hyvän mielen ja lähettää haaste sitten eteenpäin viiteen blogiin - kiitos Seija sinulle kivasta haasteesta! Tässäpä siis listaukseni asioista, jotka tuovat itselleni hyvää mieltä juuri tällä hetkellä - toivottavasti listani kuvineen tuovat edes hiukkasen hyvää mieltä myös teidän päiväänne! :)



1. Kevät: koko ajan lisääntyvä valo ja lämpö, sulava lumi ja pikkuhiljaa heräilevä luonto piristävät kummasti mieltä ja tuovat lupauksen koko ajan lähemmäksi tulevasta kesästä. Kuvaan pääsivät krookukset lapsuuden kotini pihalta viime keväältä - tämänvuotisten kukkasien aukeamista taidetaan joutua vielä pieni hetki odottelemaan. 



2. Viikonloppu: kukapa nyt ei tulisi hyvälle mielelle vapaista viikonlopuista! Koska meillä pääsiäisviikonloppu meni reissatessa, tänä viikonloppuna taidamme pysytellä kotona ja rentoutua omassa rauhassa muutamia kivoja kyläilyjä lukuunottamatta. Kuva täältä.




3.Värit: piristävät aina poikkeuksetta kevään tullen mieltä pimeän ja melko musta-harmaavoittoisen kauden jälkeen niin sisustuksessa kuin vaatetuksessa. Kuvassa synttärilahjaksi saamani gerbera sekä uusimmat keväiset ostokseni itselleni hyvin epätyypillisissä väreissä: kevään/kesän pastellitrendi on näköjään saanut minut innostumaan jopa iki-inhokkiväristäni vaaleanlilasta.



4. Vanhojen valokuvien katseleminen: kävin juuri läpi useita satoja valokuvia vuosilta 2009-2010 ja teetätin niistä parhaimmat otokset paperisiksi kuviksi - vanhoja valokuvia katselemalla on ihana palailla menneisiin kauniisiin hetkiin kerta toisensa jälkeen. Kuvassa auringonlasku vuodelta 2009.



5. Neulominen: edelleen ihanan rentouttavaa ja koukuttavaa puuhaa erityisesti iltaisin tvn ääressä istuessa.




6. Hyvä ruoka, parempi mieli: yksinkertaisesti ja sen kummempia perusteluja kaipaamatta. Kuvassa eräänä helteisenä päivänä viime kesänä mökillä nautittu itsetehty hampurilainen, mmm olipa muuten herkullista..!


7. Edellinen sanonta sopii mielestäni myös hyvin yhteyteen Hyvä seura, parempi mieli.



8. Liikunta: vaikka toisinaan lenkille tai muualle liikkumaan lähteminen kehtuuttaisi kuinka paljon, tuo liikunta väistämättä hyvää mieltä ja oloa viimeistään urheilusuorituksen jälkeen. Kuvassa parin viikon takaisen aurinkoisen hiihtoretken maisemia järven jäältä.




9. Kevään ja kesän lukuisat juhlat: tänä keväänä ja tulevana kesänä on ollut ja tulee olemaan poikkeuksellisen paljon kivoja juhlia, sillä jokavuotisten vappujen, synttäreiden, juhannusten jne. lisäksi viikonloput täyttyvät mm. tupareista, polttareista ja häistä, jotka tuovat iloisina tapahtumina hyvää mieltä jo ennen juhlien varsinaisia ajankohtiakin.



10. Viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisempänä, uusin harrastukseni eli bloggaus: parasta tässä ovat ehdottomasti blogin vuorovaikutteinen puoli eli kaikki Teidän blogiini jättämät jälkenne, kuten kommentit, tykkäykset jne. - kiitos hyvästä mielestäni kuuluu siis osittain myös teille hyvät lukijat! :) Kuva täältä.


Ja viimeiseksi vielä se hankalin osuus, eli haasteiden lähettäminen eteenpäin - haasteen ansaitsevia kivoja blogeja kun olisi niin hirmuisen paljon! Tällä kertaa Hyvän mielen haaste lähtee eteenpäin ohjeistuksen mukaisesti vain viiteen blogiin:

OmaDeco by J 
Sweet life by Carita


Tämän haasteen myötä, toivotan hyvää mieltä ja hyvää viikonloppua teille kaikille! :)
- Neiti X


5. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen viettoon


Täällä alkaa pääsiäisloman vietto N-Y-T nyt! Ennen kuin starttaamme auton ja lähdemme tien päälle, päätin toivotella vielä teille kaikille lukijoille ja muille blogini vierailijoille näin virtuaalisesti lähetetyn pääsiäiskortin myötä oikein ihanaa pääsiäistä! Ajellaanhan varovasti, rentoudutaan, syödään paljon suklaamunia ja nautitaan lomasäästä - olipa se sitten talvisen luminen tai keväisen aurinkoinen! :)


Pääsiäisterveisin,

- Neiti X


4. huhtikuuta 2012

Pääsiäiskoristeluja


Jokos siellä ollaan virittäydytty pääsiäistunnelmiin? Me pakkaamme huomenna kamat kasaan ja lähdemme pääsiäiseksi reissuun, minkä vuoksi en ole viitsinyt (tai oikeastaan edes ehtinyt) pahemmin panostaa tänä vuonna pääsiäiskoristeluihin. Viime viikonloppuna kuitenkin keräilin maljakkoon pääsiäiskimpun pajun ja koivun oksista ja päädyin sitten niiden innoittamana kaivelemaan muutamia muitakin pääsiäisjuttuja esille - kyllähän nyt minun pörröisten pikkutipusten täytyy päästä edes kerran vuodessa vähän ulkoilemaan!

Tipujen - ja viime pääsiäisenä vääntelemäni rautalankakukon - seuraksi ostin vielä pussillisen ihanan pastellisia suklaamunia ja etsin kaapista niiden väreihin sopivat kynttilät. Nämä saavatkin sitten luvan riittää tämän vuoden pääsiäiskoristeluiksi meidän kodissamme. Ja, koska pääsiäiskoristeet ehtivät ilahduttaa omia silmiämme vain huomiseen asti, päätin tuoda ne kuvien muodossa tänne blogin puolella hieman useampien silmäparien iloksi! :)





 


- Neiti X


2. huhtikuuta 2012

Kaunis blogi -tunnustus

Sain Vanhan kerrostalon asukkeja -blogista Kaunis blogi -tunnustuksen - suurkiitos Seijalle tunnustuksesta! :)


 Tunnustus on ilmeisesti alunperin ollut tarkoitus jakaa viiteen alle 200 lukijan blogiin, joten laitanpa tunnustuksen nyt sitten eteenpäin seuraaviin kauniisiin blogeihin:

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille ja lämpimästi tervetuloa teille uudet lukijat! :)

- Neiti X