23. huhtikuuta 2012

Kevät parvekkeellaEilen täällä päin saatiin nauttia aivan ihanasta kevätsäästä. Allekirjoittanut sai ihastella sitä tosin lähinnä vain asunnon ikkunoiden ja parvekelasien läpi - pientä kauppareissua lukuun ottamatta - sillä vietän tällä hetkellä suurimman osan päivistäni tietokoneella ah niin ihanaa akateemista tekstiä tiedostoon nimeltä Pro gradu näpytellen.

Kirjoittamisen lomassa oli kuitenkin välillä pidettävä pieniä breikkejä parvekkeella auringosta nautiskellen: avasimme nimittäin parvekkeen kevätkauden syömällä ensimmäistä kertaa ulkona (noutopizzaa suoraan pahvilaatikoista -> ei kuvia), minkä lisäksi ehdin hieman raivailemaan parveketta toivottavasti pian tapahtuvaa parvekkeen ikkunoiden ja lattioiden pesua silmällä pitäen. 

Raivauksen ja järjestelyn lomassa törmäsin parvekkeella yllätyksekseni myös keväisiin elonmerkkeihin - viime syksystä asti kastelutta jääneestä yrttiruukusta nimittäin paljastui keltaisiksi kuivuneiden ruohosipulin varsien seasta muutamia uusia, vihreitä varsia. Olin kyllä tietoinen, että ruohosipuli on monivuotinen lajike, mutta en todellakaan olettanut tai uskonut, että se olisi säilynyt kuivassa mullassa elossa talven pakkasten yli - onneksi silmät olivat tarkkoina, sillä aikeissani oli heittää ruukun sisältö roskiin biojäteastiaan multineen päivineen.

Syöminkien ja raivailujen ohella ehdin kiikuttamaan viime keväänä ostamani ja kellarin kylmiössä talvehtineen runkoruusun ulos ja leikkasin sen kevätkuntoon tämän ja tämän ohjeiden mukaisesti - toivon mukaan leikkaukseni onnistui ja saisimme nauttia alimmaisen kuvan kaltaisesta kukkaloistosta myös tänä kesänä.
Keväistä viikonalkua teille kaikille! :)

- Neiti X

2 kommenttia:

 1. Hih siis ei ainuttakaan kuvaa pizzalaatikoista?

  Minun ruohosipulini on selvinnyt useamman vuoden, mutta viime kesänä se näytti vähän huonovointiselta ja nyt ei näy vielä mitään merkkejä, joten se saattaa kyllä olla menetetty tapaus. On niin ihmeellistä nähdä odottamattomassa paikassa viherrystä, varsinkin, jos kyseessä ei ole rönsyleinikki tai voikukka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tullut otettua, valitettavasti :D

   Totta puhut, keväällä on ihana seurata luonnon heräämistä: juuri pari pvää sitten päätin kävellä lähikauppaan hieman kiertoreittiä ja törmäsinkin aivan upeaan siniseen kukkamereen erään kolkon toimistorakennuksen pihalla. Täytyi ihan pysähtyä ihastelemaan kukkasia hetkeksi - harmi kun kamera ei ollut mukana!

   Poista