8. maaliskuuta 2012

Kevätmielellä: inspiroivia parvekkeita


Aurinkoa ja lämpeneviä ilmoja luvattu lähes koko maahan, ihanaa! Tämän koko ajan pidemmälle menevän kevään ja lähestyvän kesän myötä huomio alkaa kiinnittyä sisätilojen sisustamisen ohella yhä enemmän myös tuonne asuntomme seinien ulkopuolelle eli lasitetulle parvekkeellemme, joka on ollut lähes koskemattomana siitä lähtien, kun blogihistoriani toisessa postauksessa esittelemäni talvipuutarhan kukat paleltuivat marraskuun lopulla ensimmäisten kovempien pakkasten myötä. Koska kesäkukat kukoistivat niinkin pitkään, suunnittelemani kanervatkin jäivät lopulta istuttamatta ja parveketta ovat koristaneet tänä talvena ainoastaan muutamat jouluiset valot, kynttilälyhdyt ja havut.

Nyt parveke on kuitenkin jo askeleen lähempänä keväistä ilmettä, sillä viime viikonloppuna päädyin auringon lämpöisten säteiden innoittamana siivoilemaan sisätilojen ohella myös parvekettamme. Tarkempi siivous ja pintojen pesut on tehtävä tietenkin vielä lähempänä kesää, mutta pieni järjestely ja lakaisukin tekivät jo ihmeitä ja saivat tietenkin minut haaveilemaan keväisistä istutuksista, uusista kalusteista jne. jne.

Kuten arvata saattaa, päädyinkin sitten tietysti etsiskelemään inspiraatiota parvekesisustukseen myös täältä netin ihmeellisestä maailmasta - olen ehkä hiukkasen aikaisessa näissä haaveiluissani, mutta tässäpä siis teillekin muutamia löytämiäni ihanan keväisiä ja kesäisiä parvekekuvia. Kesä, tule jo!Kuvat: 1, 2-6, 7-11, 12.


Keväistä viikonjatkoa teille kaikille
ja ihanan aurinkoista naistenpäivää meille naisille!

- Neiti X

4 kommenttia:

 1. Ihania parvekkeita! Rakastan juuri tuollaisia kerrostalojen pikku viherpesäkkeitä joissa on kivat kalusteet iltapäiväteetä varten :) Haaveilen lasitetusta, suuresta parvekkeesta! Valitettavasti nykyinen parvekkeeni ei todellakaan ole unelmayksilö, mutta parempi kuin ei parveketta ollenkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin haaveilen isommasta parvekkeesta (tai vielä enemmän ihan omasta pihasta), mutta nykyisellekin parvekkeella mahtuu onneksi ihan kivasti pieni aamiais-/kahvittelupaikka, lukunurkkaus ja paljon kukkia ja yrttejä :) Taidan toistaa nyt itseäni, mutta tule jo kesä + kiireettömät viikonloppuaamut ja aamiaiset vehreällä parvekkeella!

   Poista
 2. Ihania inspiskuvia! Voi, pääsisikin jo nauttimaan aamupalaa ulos. Täällä vihmoo juuri lunta kunnon tuulen kera, hrrr. Mutta ihan kohta, ihan kohta...

  VastaaPoista
 3. Aivan ihastuttavia fiiliksiä välittyy näistä! <3 Tekee mieli a)lähteä ulkomaille ja b)alkaa suunnitella ensi kesän kesäterassia! :)

  VastaaPoista