21. kesäkuuta 2013

Marjaisat kinuski-kauraleivokset



Keskikesän juhla on taas täällä - ihanaa! Kuten monet muutkin suomalaiset, pakkaamme pian auton täyteen tavaraa ja suuntaamme nokkamme kohti kesäisiä järvimaisemia. Perillä meitä odottaa iso joukko ystäviä, hyvää ruokaa ja juomaa ja leppoista yhdessäoloa - can't wait!

Ennen juhannuksen viettoon lähtemistä päätin kuitenkin tulla kertomaan teille alta löytyvästä herkullisesta reseptistä, joka sopii täydellisesti keskikesän juhlan herkutteluihin: mikäli jollain on vielä juhannuksen jälkiruokapuoli suunnitteilla, tässäpä helppo ja nopeasti valmistuva resepti ihanan marjaisiin kinuski-kauraleivoksiin!

Reseptiä testasin ensimmäisen kerran viime kesänä ja siitä on muodostunut yksi lempikesäresepteistäni: leivoksien rapea kinuskinen keksipohja, pehmeä kermarahkatäyte ja raikkaat marjat sopivat yhteen täydellisesti. Ja mikä parasta, leivokset ovat ihanan helppo kesäherkku: keksipohja ja täyte on kätevä valmistaa jo etukäteen, pakata marjojen kanssa erikseen mukaan esim. mökille ja koota leivokset valmiiksi vasta juuri ennen tarjoilua. Vieläkin helpommalla pääset, mikäli teet pohjasta yhden ison keksin ja tarjoilet sen täytteineen yhtenä kakkuna/piiraana - nam!


MARJAISET KINUSKI-KAURALEIVOKSET

Pohja:
3 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl kookoshiutaleita
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl voita/margariinia
1/2 dl kinuskikastiketta

Täyte:
2 dl vispikermaa
250 g rahkaa
1 1/2 dl kinuskikastiketta

n. 500 g tuoreita marjoja/hedelmiä


1. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää sekaan sulatettu voi/margariini ja kinuskikastike. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja taputtele se leivinpaperille pyöreiksi kekseiksi. Paista 175-asteisessa uunissa n. 15 min. ja anna jäähtyä.

2. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja kinuskikastike keskenään ja lisää ne kermavaahdon joukkoon.

3.  Levitä keksien päälle kermatäyte ja tuoreet marjat/hedelmät. Tarjoile heti.






Kesäisin herkutteluterveisin ja kaikille ihanaa juhannusta toivotellen,


- Neiti M

2 kommenttia: