16. kesäkuuta 2013

Parvekkeen kesäilmeTasan kuukauden viime vuotista myöhemmässä, mutta vihdoin täällä: tervetuloa virtuaalikierrokselle parvekkeellemme!

Koska kuvat tunnetusti kertovat enemmän kuin sanat, olkoon postaus tällä kertaa kuvapainotteinen. Pienenä alustuksena kuitenkin kerrottaneen, että tänä vuonna lähdin rakentamaan parvekkeemme ilmettä jo täälläkin vihjailtua uutta hankintaa silmällä pitäen: halusin nimittäin aikaisemman löhöilytuolin virkaa pitäneen vihreän rahin tilalle jotain uutta ja päädyin lopulta Ikean Garpen kulmaosaan. Garpen istuikin parvekkeemme nurkkaan täydellisesti ja se on osoittautunut myös käytössä oikein hyväksi hankinnaksi - yksi pätevä syy ostopäätöksen tekoon oli se, että sohvaa on tulevaisuudessa helppo jatkaa uusilla osilla isommankin terassin täytteeksi.

Muuta uutta parvekkeeltamme ei sitten tällä erää vielä löydykään - oranssi pöytäryhmä on edelleen oranssi (jostain syystä olen taas tykästynyt väriin, enkä ole vielä uskaltanut ryhtyä maalaushommiin, vaikka valkoinen maalikin on jo ostettu) ja ruukut, matto ja muut ovat kaikki jo ennenkin täällä nähtyjä. Viime vuonna poikaystävän roskistuomiolta pelastaman vanhan puulaatikon nostin sentään viime vuodesta poiketen lattianrajasta hieman korkeammalle lecaharkkojen avulla ja parvekekalusteidenkin järjestys on hieman muuttunut viime vuotisesta. Vaikka sinänsä parvekkeella ei tänä vuonna paljon uutta olekaan, saa kukkalajeja, tekstiilejä ja hieman järjestystä vaihtamalla yllättävän helposti muokattua parvekkeen ilmettä uuteen uskoon, vai mitä mieltä olette?Valkoisia kesäkukkia amppelissa ja pirteän pinkki pelargonia.Alkukesän suosikkikukkia orvokkeja.Yrttejä (basilikaa, timjamia, rosmariinia, mansikkaminttua ja laventelia) sekä kahta erilaista salaattisekoitusta, nam!Amppelissa valkoista pikkupetuniaa ja verbenaa sekä yhden taimen verran takaa valoa kohti kurkottelevaa steviaa.
 Vanha jakkara on saanut kannateltavakseen orvokkeja ja minitomaatin taimen - vihreitä raakileita on ilmaantunut jo kymmeniä! 
Muutamia suunnitteluasteella olevia kukka-, yrtti- ja tekstiilihankintoja lukuunottamatta parvekkeemme taitaa olla jo ihan kelvollisessa kesäkunnossa - kertokaahan, missä vaiheessa teidän parvekkeiden/terassien sisustukset ovat tällä hetkellä?

*****

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille toivotellen,


- Neiti M

4 kommenttia:

 1. Täällä on parveke ihan retuperällä! En ole edes ehtinyt pesemään sitä talven jäljiltä :O Kukkia on jokunen ilmestynyt sinne kuitenkin ja yhden onnistuin jo päästämään hengiltäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta - alkukesästä meidänkin parvekkeen pesu venyi ja venyi ja ehdin ostaa valtaosan kesäkukistakin, ennen kuin sain parvekkeen muuten kesäkuntoon.. Sinänsä ihan käypä ratkaisu - eipähän tarvinnut siivoilla aina istutussotkuja, kun hoiti ne sitten kaikki yhdellä kertaa ;)

   Voi ei, toivottavasti loput kukkasi selviävät hengissä kesän yli - meillä orvokit meinasivat nuupahtaa helteistä, mutta piristyivät onneksi taas ilmojen viiletessä :)

   Poista
 2. Hieno! Viihtyisän ja tyylikkään näköinen kokonaisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofie, kiva että kommentoit - kyllähän tuolla parvekkeella hyvin viihtyy! :)

   Poista