19. huhtikuuta 2012

Suklaamuffinssit



Vaikka kiirettä pitääkin, päätin ehtiä jakamaan teille vihdoin toisenkin lempparimuffinssiresepteistäni: täältä löytyy aikaisemmin jakamani ohje hieman kevyemmille muffinsseille, ja nyt vuorossa ovat ei-niin-kevyet suklaamuffinssit. Alta löytyvää reseptiä seuraamalla loihdit ihanan tuhteja ja meheviä suklaamuffinsseja helposti ja nopeasti, sillä myöskään tätä muffinssitaikinaa ei tarvitse vatkata ollenkaan. 

Tämä resepti on ansainnut paikkansa lempireseptieni joukossa nopeutensa ohella myös helpon muunneltavuutensa vuoksi: alla olevassa versiossa käytin tumman ja valkoisen suklaan seurana pakastettuja vadelmia, ja aikaisemmin reseptillä on syntynyt keittiössämme herkullisia kolmen suklaan muffineita - käyttäen tummaa suklaata taikinassa, valkoista suklaata muffinssien sisällä ja Daim-suklaata kuorrutuksena, mmmnam maiskuttelee tämä suklaanystävä jo ajatuksestakin...


Suklaamuffinssit

175 g taloussuklaata
175 g voita/margariinia
2 1/3 dl sokeria
6 kananmunaa
1 1/3 dl vehnäjauhoja
1/2-1 tl leivinjauhetta
n. 300 g valkoista suklaata
1-2 dl vadelmia


1. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen - anna seoksen jäähtyä hetki.

2. Yhdistä sokeri ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi - varsinaista vatkausta ei tarvita.

3. Lisää vehnäjauhot (leivinjauhe sekoitettuna) siivilän läpi taikinaan. 
Lisää joukkoon suklaaseos ja sekoita tasaiseksi.

4. Paloittele noin puolet valkosuklaasta pienemmiksi paloiksi. 

5. Laita paperivuoat muffinipellin koloihin ja kaada taikinaa vuoan puoliväliin asti. Pudota muutama vadelma ja pieniä valkosuklaapalasia vuokiin taikinan päälle. Kaada taikinaa lisää vuokiin ja heittele vielä muutamia vadelmia ja pieniä suklaapalasia taikinan päälle.

6. Paista muffinsseja 180 asteessa n. 10-20 minuuttia, koosta riippuen.

7. Laita jokaisen muffinsin päälle pala valkoista suklaata sulamaan heti uunista ottamisen jälkeen. Levitä sulanut suklaa lusikalla ja koristele haluamallasi tavalla.


Reseptillä saat 12 kpl isompia (amerikanmuffinssivuokiin sopivia) tai 15-20 kpl pienempiä muffinsseja. Edellä lueteltujen "täytevaihtoehtojen" ohella voit kokeilla muffinsseihin mitä tahansa muitakin suklaisia karkkeja kuten mariannerakeita, minttu- ja toffeesuklaapalloja, tai vaikkapa vaahtokarkkeja!

 






Herkutteluterveisin,

- Neiti X

11 kommenttia:

  1. Nam! Mä oon niin suklaamuffinsien ystävä että teen kyllä melkeen kaikki ohjeet mitä eteeni sattuu kun vaan näyttää hyvältä ja nuo näyttää superherkuilta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on superherkkuja! :)

      Nyt kun aloin miettimään, niin itse en ole tainnut ikinä tehdä muita suklaamuffinsseja, kun näitä - aina vain tuota reseptiä hiukan muunnellen! :O Helppous-herkullisuus -suhde on näissä niin hyvä, ettei muihin ole ollut tarvetta näköjään vaihtaa! :D

      Poista
  2. Oi nami nami! Tuo valkosuklaa näyttää kivalta tuossa päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - tuo valkosuklaa sopii ihanasti tumman suklaisen muffinssitaikinan kumppaniksi myös makunsa puolesta :)

      Poista
  3. Aika ihania herkkuja, täällä tuli nälkä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos - ja anteeksi nälän aiheuttamisesta ;)

      Poista
  4. Tuleeko tohon oikeesti 6 munaa :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kyllä tulee :) Taikinasta tulee muutenkin melko löysää, mutta sen ansiosta muffinsseista tulee ihanan meheviä ja tuhteja, eikä sellaisia perus sokerikakkumaisen höttöisiä!

      Poista
  5. Hyviä tuli muffinseista! Kiitos ohjeesta. :) Linkitän tämän tekstin muffinsiohjeeksi blogiini, toivottavasti ei haittaa =)

    VastaaPoista