21. maaliskuuta 2012

Karpalo- ja puolukkareseptejä?


Jaahas - tämä tyttöpä sitten nohevana jätti eilen myöhäisellä iltapalanhakureissullaan pakastimen oven raolleen... Iltapalaksi nautittu viimeinen yksilö näistä tsatsikisämpylöistä kyllä maistui ja vei nälän mennessään, mutta aiheutti kuitenkin aamulla "pienimuotoista" katumusta ja ärsytystä pakastimen oven kiinniolemattomuuden paljastuessa.. Eikä muuten ollut ensimmäinen kerta: ainakin reilu vuosi sitten jouluna meillä nimittäin leivottiin ahkerasti mm. mustikkamuffinsseja ja kantarellipiirakkaa - ei ehkä ihan niitä perinteisimpiä jouluherkkuja, mutta johonkinhan sulaneet pakasteet oli käytettävä..

Noh, sattuneesta syystä meillä sitten leivotaan tai keitellään hilloa tänää - ainakin parista rasiasta sulaneita puolukoita ja karpaloita pitäisi nimittäin keksiä jotain hyvää, etteivät mene täysin hukkaan. Onni onnettomuudessa, että vain pakastimen ylä- ja etuosan pakasteet ehtivät sulaa yön aikana ja suurin osa marjoista, sienistä, lihoista ja kaloista sai jäädä jäisinä paikoilleen. Loput sulaneista "tuotteista" pääsevät ruokalautaselle lähipäivinä - luvassa lienee hieman erikoisia yhdistelmiä, mutta eipähän ainakaan tarvitse pohdiskella, että mitähän sitä taas tänään syötäisiin.. :)




Onkos teillä jotain hyväksi havaittuja puolukka- tai karpaloreseptejä? 

Yksi herkullinen vaihtoehto olisi tietysti tämä, mutta toisaalta tekisi mieli kokeilla jotain uutta - 
hyviä reseptejä saa vinkkailla kommenttiboxiin, ken haluaa! :)


- Neiti X

Ps. Kuvissa otteita viime syksyn metsäretkien puolukka- ja karpalosadosta.

8 kommenttia:

  1. Ihania metsäretkikuvia! Karpalot ja kinuskikastike.... mmm.... ;)

    Jossain lehdessä oli juuri karpalosconssien ohje, en valitettavasti tutustunut, käytettiinkö siinä kuivattuja kuten kuvittelen.

    Sämpylät joissa kumpia vaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Karpalot ja kinuskikastike olisi kyllä aika ihana yhdistelmä, kiitos muistutuksesta! :)

      Ja nam, karpalosconssit kuulostaa myös hyvältä - tänään reseptejä etsiessäni huomasin kyllä, että todella moniin leivonnaisiin tarvitsisi juurikin niitä kuivattuja karpaloita..

      Poista
  2. Voi kurjuus! Itse en edes uskalla ajatella, mikä määrä marjoja ja kaikenmaailman pakasteita olisi käytettävä jos pakastin yhtäkkiä sulaisi :/

    Puolukat ja karpalot säilyvät kyllä jääkaapissa hyvän aikaa - ne eivät ole sitä pilaantuvinta sorttia. Itselläni on tälläkin hetkellä kokonaisia puolukoita pari kippoa jääkaapissa. Teen niistä aamuisin smoothieta! Siihen tulee puolukoita, piimää, banaania, pellavansiemenrouhetta. Itse asiassa olin juuri ajatellut tehdä reseptistä postauksen blogiini, stay tuned ;)

    Toinen herkku, mitä suosittelen, on lempijälkkärini karpalokiisseli! Senkin ohjeen näet blogissani (http://lookingforclementines.blogspot.com/2011/12/karpalokiisseli.html).

    Tykkään paljon molemmista marjoista :) Myös puolukka-rahkapiirakka maistuu aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmm, täytyypä käydä kurkkimassa ohjeitasi! :) Puolukat ja karpalot on kyllä hyviä ja onneksi tosiaan melko säilyväisiä :)

      Ehdottamaasi puolukkarahkapiirakkaa muuten harkitsinkin, mutta päädyin sitten kuitenkin rahkattomaan versioon! :)

      Poista
  3. Puolukoista en tiiä, kun eivät itselle oikein maistu, mutta entäpä jos yrittäisit kuivattaa uunissa noita karpaloita? Niitä voisi sitten laittaa aamupuuron- tai myslin joukkoon, käyttää leivonnassa, makeisten valmistuksessa jne. :)

    -hansu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm, mielenkiintoinen vaihtoehto tämäkin - kiitos ideasta, täytyy tutkia asiaa hieman lisää! :)

      Poista
  4. amazing pictures :) really nice blog you have here, dear!

    xoxo

    http://www.flirting-with-fashion.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, Rebekah! :) Have to check your blog too :)

      Poista