17. joulukuuta 2011

Jouluinen puolukkatoscakakku

Alkuviikosta testasin reseptikirjastani löytyneen puolukkatoscakakun reseptiä - alkuperäinen ohje on kirjattu ylös jostakin lehdestä, tarkkaa alkuperää en tähän hätään muista. Lopputulos oli herkullinen - puolukan hapokkuus ja toscakuorrutteen makeus vaniljajäätelöllä höystettynä tekivät kakusta juuri ihanan raikkaan, eikä liian makean, suosittelen!


Pohja
50 g voita tai margariinia
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kardemummaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria

Täyte
200 g puolukoita

Kuorrutus
50 g voita tai margariinia
1/2 dl sokeria
1/2 dl vaaleaa siirappia
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
100 g mantelilastuja

1. Säädä uuni 175 C asteeseen. Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja korppujauhota (itse käytin kookoshiutaleita) vuoan reunat.

2. Sulata rasva ja lisää maito. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva-maitoseos ja jauhoseos taikinaan.

3. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista uunin alatasolla n. 20 minuuttia. Ripottele jäiset puolukat kakun pinnalle ja paista edelleen n. 10 minuuttia.

4. Sulata rasva kattilassa kuorrutusta varten. Lisää sokeri, siirappi, jauhot ja maito. Kiehauta sekoittaen. Lisää lopuksi mantelilastut. Levitä kuorrutus kakun päälle. Jatka paistamista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Ja eikun herkuttelemaan! :)

- Neiti X

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti