26. huhtikuuta 2013

Suloinen sienipasta

Suunnitelmissa jotain nopeaa, helppoa ja herkullista arkiruokaa? Kokeilepa tätä ihanaa kantarelli-pekonipastan reseptiä, jonka mukaisesti valmistat herkullisen pasta-aterian helposti niin arkiruokapöytään kuin illallisvieraille tarjottavaksi. Tämä kermainen pasta on myös täydellistä lohturuokaa - se sopii erityisesti pimeän synkkiin syysiltoihin, mutta toimii takuuvarmasti vuodenajasta riippumatta sellaisina hetkinä, kun maailma vaikuttaa epäreilulta, kaloreiden laskeminen ei kiinnosta ja mieli sekä vatsa halajavat jotain herkullista ja täyttävää - nopeasti!

Koska reseptini on raaka-aineidensa sekä funktionsa puolesta melko syksyinen, nimesin pastan hempeiden väriensä puolesta keväisen trendikkäästi pastellipastaksi. Mikäli haluat pastasta paremmin kuluvaan vuodenaikaan sopivan, voit korvata kantarellit vaikkapa parsalla, jotka ovat tällä hetkellä parhaimmillaan, nam!




KANTARELLI-PEKONIPASTA

1/2 l kantarelleja
1 pkt pekonia
1 pieni punasipuli
pala purjoa
1 valkosipulin kynsi
2 dl (ruoka)kermaa
1-2 rkl sulatejuustoa
suolaa
pippuria

spagettia, tagliatellea tms.
(parmesanraastetta)


1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten ja keitä pasta al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan. 

2. Silppua pekoni, sipuli ja purjo -  ja sulata pakastetut sienet/liota kuivatut sienet/siivoa tuoreet sienet.

3. Paista pekoni rapeaksi kuumalla pannulla ja siirrä talouspaperin päälle "kuivumaan". Lisää sitten pannulle kokonainen valkosipulin kynsi, sipulit ja purjot ja kuullota niitä pannulla - lisää loppuvaiheessa joukkoon myös sienet. 

4. Lisää pannulle kerma ja sulatejuusto ja hauduta hetken aikaa. Mausta pippurilla ja suolalla ja lisää lopuksi kastikkeen joukkoon pekoni. 

5. Yhdistä keitetty spagetti ja sieni-pekonikastike tai tarjoile ne erikseen. Raasta halutessasi päälle parmesania ja nauti! 


Herkutteluterveisin,


- Neiti M

6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen ! Sienet ovat lemppareitani, joita tulee kuitenkin käytettyä ihan liian vähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara S. :)

      Sienet ovat kyllä herkkua ja niitä löytyy viime syksyn jäljiltä vielä melkoisesti meidän kaapeista/pakkasesta - jostain syystä ne siltikin aina välillä meinaavat unohtua kaapin perukoille, kumma juttu!

      Poista
  2. Blogissani on sinulle haaste :)
    http://seathatsparkles.blogspot.fi/2013/05/my-style-osa-2-kodin-sisustus.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta haasteesta vielä tätäkin kautta! :)

      Poista
  3. Kiitos reseptistä, tein eilen ihanat pastat tällä ohjella! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Anonyymi, kiva kuulla että reseptistäni oli iloa! :)

      Poista