22. maaliskuuta 2013

DIY-ideoita keittiössä



Jahas, käydäänpäs perjantain kunniaksi taas yhden luonnoksissa viruneen postauksen kimppuun: luvassa tällä kertaa pitkästä aikaa pienimuotoista DIY-vinkkiä!

Idea tämänkertaiseen DIY-projektiini on muhinut ajatuksissa jo kohta vuoden ajan, mutta kuten monissa asioissa, "poissa silmistä, poissa mielestä" -sääntö vaikuttaa viivästyttävän melko usein jopa näinkin yksinkertaisten askartelu-/tuunausprojektien valmistumista. Kävi nimittäin niin, että kuvissa näkyvät lempiteemerkkini Clipperin teepakkauksista leikkelemäni eriväriset "päädyt" päätyivät jonkin aikaa keittiössä kehyksiin laittoa odoteltuaan yllätysvieraiden aiheuttaman pikasiivouksen tieltä erään harvemmin käytössä olevan reseptikirjan väliin. Useita kuukausia myöhemmin nämä lappuset sitten hyppäsivät sattumalta reseptikirjaa selaillessani keittiön pöydälle ja päätyivät vihdoin ja viimein (kröhöm, muutamaa viikkoa tapahtuneesta myöhemmin..) kehyksiin asti keittiötä piristämään. 





Enpä muuten olisi uskonut ennen bloggausurani alkua, miten paljon joidenkin blogipostauksien tekoon saa kulumaan aikaa. Muun muassa tämän kaavailemani "nopean DIY-postauksen" tekovaiheet menivät suurin piirtein näin: 

1. Noin vuoden päivät itse idean saamisesta varsinaiseen toteutukseen.

2. DIY-taulun paikan valinta ja valokuvaus: hmm, keittiön hyllyllekö - ei, liikaa tavaraa; entäs liesituulettimen päälle - jep, kelpaa, mutta oi kun on pölyistä; liesituulettimen tyhjennys, pölyjen pyyhkiminen; tavarat takaisin paikoilleen ja pari testikuvaa - äh, näköjään sormenjälkiä liesituulettimen "näppäimistössä"; tavaroiden tyhjennys ja RST-hoito/puhdistusaineen suihkuttelu (tehdään nyt sitten kerralla kunnolla, kun pyyhkimään alettiin) ja hinkkaus rätillä; no niin, puhdasta - ja eikun kuvaamaan!

3. Kuvien selausta kamerasta ja postauksen suunnittelua - kuvat ok, mutta jotain vielä puuttuu; mietintämyssy päähän, lasi vettä ja keittiössä hengailua; kylläpäs aurinko paistaa nätisti - ja voi että, miten jääkaappipakastimen ja astianpesukoneen pinnat näyttävätkin taas likaisilta kirkkaassa päivänvalossa; RST-aine kehiin ja kaikkien muidenkin keittiön rosteripintojen kiillotus; kappas, onpas jääkaapin magneettilokeroihin (Ikea) muuten kertynyt taas turhaa tavaraa - lokeroiden järjestelyä ja uusi sisustusidea: lokerothan toimisivat näin kevään tullen kätevinä maljakkoina tai ruukkuina leikkokukille tai yrteille!

4. Sakset käteen ja olohuoneen tulppaanikimpulle mars - pari tulppaania mukaan, asettelu lokeroihin ja  idean valokuvausta; pari kuvaa varmuuden vuoksi myös rosmaaniruukusta ja yrtti-istutusidea muhimaan.

5. Kuvat koneelle, postauskuvien valinta ja muokkaus, postauksen otsikointi ja tekstin aloittaminen; kirjoitusinspiraation totaalinen katoaminen; postaus luonnoksissa viikon jos toisenkin; jes, viimein aikaa, intoa ja inspiraatiota postauksen tekoon; pari tuntia ja julkaisukelpoinen teksti vihdoin valmis!

Niin, että näin meillä - kuulostaako yhtään tutulta? ;)





Ja niin - kuvan rosmariini majailee tietenkin edelleen paikallaan ruukussa keittiön tasolla, mutta muuten suunnittelemani yrtin istuttamisprojekti on enää timjamin taimea ja yrttimultaa vaille valmis! ;)


Perjantaiterveisin ja ihanaa alkavaa viikonloppua toivotellen,


- Neiti M

8 kommenttia:

  1. KUULOSTAA :D Pelottavan tutulta. Osui ja upposi. Ja ai niin, hieno idea ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, lohduttavaa kuulla etten ole ainut! :D Ja kiitos!

      Poista
  2. Ihanan suloinen idea :) Noi teet on kyllä tosi nameja, itsellä menossa nyt toi lakritsa. Ja hitsit, eilen olin Ikeassa mutta en mä tollasia magneetteja bongannut, on meinaan todella kätevät!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Clipperit on kyllä parhaita! Ainut clipperi, mistä en ole pitänyt, on tuo mainitsemasi lakritsa - taisin ostaa sen aikoinaan juurikin jonkun blogisuosituksesta, mutta omaan makuuni se on jotenkin aivan liian omituisen makuista..!

      Nuo magneetit on kyllä kätevät - taitavat olla jo useamman vuoden vanhat, joten en osaa sanoa, löytyykö niitä vielä Ikean valikoimista!

      Kiitos kommentista :)

      Poista
  3. Tutulta kuulostaa :D Olenkin miettinyt, miten Clipperin ihanat teepaketit saisi jatkokäyttöön, joten kiitos ideasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, lisää kohtalotovereita! :D

      Ja olepa hyvä vain, nyt eikun teetauluja askartelemaan - itse haaveilen sellaisesta pitkulasta kehyksestä, johon saisi monen monta clipperiä vierekkäin! :)

      Poista
  4. Tsih, kuullostaa todella tutulta :D Ihana idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, kiva kuulla että meitä on useampiakin! :) Kiitokset kommentista! :)

      Poista