27. heinäkuuta 2012

Pinterestissä!


Innostuinkin sitten Pinterestistä nopeammin kuin osasin aavistaakaan: keskiviikosta lähtien olen perehtynyt "pinnailun" ihmeelliseen maailmaan ja löytänyt jo ihan kivasti kuvia Pinterest-tiliini (joka muuten löytyy täältä) - sanotaanko nyt vaikka näin, että melkoisen koukuttava keksintö..!

Tällä hetkellä seinältäni löytyy mm. musta-valkoista ja värikästä sisustusinspiraatiota, herkkuja, kauniita hiustyylejä ja kampauksia erityisesti pitkille hiuksille sekä DIY- ja neulomisinspiraatiota! Käykäähän kurkkimassa mikäli kyseiset aihealueet kiinnostavat!

Lisäsin sivupalkkiin myös oheisen Pinterest-painikkeen, jonka avulla voitte helposti seurata minua myös Pinterestissä!

Follow Me on Pinterest

Tällä kertaa nyt siis vain tällainen pikainen infopostaus - nyt on aloitettava huomenna koittaviin ihaniin häihin valmistautuminen: mekko on jo päätetty, mutta asusteet ovat vielä mietinnässä ja kampaustakin pitäisi harjoitella. Onneksi säät näyttäisivät suosivan huomista juhlaväkeä, ei tarvitse miettiä niin tarkasti kenkien tai kampauksen säänkestävyyttä, eikä takkiakaan varmaan tarvita!


Kesäisen aurinkoista perjantaipäivää teille toivotellen,

- Neiti M


24. heinäkuuta 2012

Ulkoasun kohennusta


Vaihtelu virkistää - niin sisustuksessa, pukeutumisessa kuin ihan tavallisissa arjen askareissa. Tällä kertaa päätin kanavoida vaihtelun haluni blogin ulkoasun kohenteluun, joka on ollut to do -listallani jo jonkin aikaa. Luvassa on siis lähipäivinä vähintäänkin vaihtuvia fontteja sekä blogin leveyksien ja kuvakoon säätöä - kaikenlaisia blogin ulkoasuun ja miksei sisältöönkin liittyviä kehitysideoita ja toiveita otetaan ilolla vastaan!

Lähipäivinä päättyi muuten blogissani useamman kuukauden ollut kysely blogiini toivotuista aihepiireistä - lämpimät kiitokset kaikille äänensä antaneille!

Kyselyn tuloksien mukaan selkeästi eniten toivottuja postauksia olivat DIY-jutut, joihin lupaankin yrittää panostaa jatkossa entistä enemmän. Toiselle sijalle kyselyssä ylsivät sisustusaiheiset postaukset ja kolmanneksi eniten toivottuja olivat erilaiset reseptit - toiveittenne mukaan, myös näitä aihepiirejä on luvassa jatkossakin. Elämään ja arkeen sekä neuleohjeisiin liittyvien juttujen määrä on ollut tähän mennessä suhteellisen vähäistä (osittain ihan tarkoituksella, mutta etenkin neuleohjeiden osalta tahattomasti - kiitos kiireet ja lukuisat keskeneräiset neulomukset..), mikä selittänee osaltaan sitä, että niitä oltiin kyselyn mukaan myös toivottu kaikista vähiten.

Edellä mainittujen sekä muiden jo tutuksi tulleiden aihealueiden lisäksi suunnitelmissani olisi lähitulevaisuudessa kirjoitella myös matkustelusta sekä juhlien suunnittelusta, jotka ovat molemmat intohimojani ja joita on näillä näkymin ainakin jossain määrin luvassa tulevina kuukausina.

Suunnitteilla on myös Pinterest-tilin luominen, jossa tulen todennäköisesti pinnailemaan blogiin liittyvien aiheiden lisäksi myös muotiin ja tyyliin liittyviä inspiraatiokuvia. Pinterestistä infoan teitä tottakai vielä myöhemmin lisää, kunhan ehdin tutustumaan tarkemmin "pinnailun" maailmaan!


Nyt bloggaaja kuitenkin siirtyy sorvin äärestä sohvan nurkkaan rentoutumaan: tämän myötä toivottelen teillekin oikein rauhallista tiistai-illan jatkoa!

- Neiti M


23. heinäkuuta 2012

Parvekkeen satoa



Viime viikon loppupuolella tein kesän ensimmäisen salaatin vain oman parvekkeen satoa hyödyntäen. Kesäisen värikäs salaatti syntyi ensimmäisistä kauniin punaisiksi kypsyneistä ja ah niin ihanan makeista amppelitomaateista sekä sekalaisesta lajitelmasta vihreää jo jonkin aikaa satoa tuottaneista yrteistä sekä itämaisesta ja ranskalaisesta salaattisekoituksesta. Koristeeksi vielä hieman kesäistä oranssia syötäväksi kelpaavien orvokin kukkien muodossa, ripaus suolaa ja pippuria, loraus oliiviöljyä ja raikkaan kevyt  välipalasalaatti on valmis - nam!








Löytyykö lukijoiden joukosta muita parvekeviljelijöitä - mitä hyötykasveja viljelette ja joko olette saaneet nauttia kesän sadosta?


Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille toivotellen,

- Neiti M


Psst!  Voisinkin kirjoitella teille viimein lupaamani päivityspostauksen parvekkeemme istutuksista, vieläkö sellaiselle löytyy kiinnostusta näin heinäkuun loppupuolella? Uutta parvekepostausta odotellessa parvekkeemme alkukesäistä ilmettä voi kurkkia täältä!


20. heinäkuuta 2012

Mmmm mustikkakukkoset


Alkuviikon sateisena lomapäivänä ehdin kokeilla viimein pitkään mielessä ollutta reseptiä - mustikkakukkosia. Viime syksynä tein täältä alunperin löytyvällä reseptillä puolukkakukkosia ja halusin testata samaa ideaa vaihtamalla puolukat mustikoihin. Aika tälle kokeilulle oli vapaapäivän ohella oivallinen myös siinä mielessä, että pakastimestamme löytyy edelleen viime kesän mustikoita ja niistä huolimatta hinku mustikkametsään uutta tuoretta satoa poimimaan kasvaa kasvamistaan marjojen kypsyessä. Tästä johtuen täällä elelläänkin tällä hetkellä varsinaista pakastimen tyhjennys -viikkoa..!

Pidemmittä puheitta, alta löytyy siis teillekin ohje mustikkakukkosille eli eräänlaisille pienille mustikkapiiraille. Mustikkakukkosiin tarvitset lueteltujen raaka-aineiden ohella muffinssipellin ja hiukkasen kärsivällisyyttä ja näpertelytaitoa - piiraiden kansien taputtelu nimittäin saatta viedä tovin, mikäli kansitaikinaa on niukalti. Varaa siis kansia varten riittävästi (eli mieluummin reilu kuin niukka 1/3) taikinaa sekä aikaa - sen sijaan, että aloittaisit kukkosten teon vasta hetki ennen vieraiden saapumista, suosittelen tekemään ne valmiiksi jo hyvissä ajoin tai säilömään ne vaikkapa vierasvaraksi pakkaseen!


Mustikkakukkoset

150 g voita/margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
7-8 dl (400 g) mustikoita 
vajaa 1 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
1 tl vanilliinisokeria

1. Vaahdota rasva ja sokeri - lisää muna vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Ota taikinasta 1/3 erilleen kansia varten. Jaa loput taikinasta 12 osaan ja painele taikinapalat voidellun muffinipellin syvennyksiin. Laita muffinipelti ja kansitaikina jääkaappiin kovettumaan.
2. Survo mustikat ja sekoita joukkoon sokeri, perunajauhot ja vanilliinisokeri. 
3. Lusikoi marjaseos pohjien päälle. Jaa loput taikinasta 12 osaan ja kauli tai taputtele paloista kannet kukkosille. Painele reunat kiinni tiiviisti.
4. Paista kukkosia 200 asteessa n. 20 minuuttia. Irrota kukkoset jäähtyneinä varovasti pellistä. 
5. Nautiskele kukkoset kevyemmin maitolasillisen kera tai herkutellen
vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.






Herkutteluterveisin ja ihanaa viikonloppua toivotellen,

- Neiti M


18. heinäkuuta 2012

Sateisena vapaapäivänä

Sateisena vapaapäivänä saa hyvillä mielin viettää koko päivän sisällä ilman paineita ulos lähtemisestä ja aurinkoisen sään hukkaan heittämisestä.

Sateisena vapaapäivänä kuten eilen...



...saa nukkua rauhassa pitkään ja venyttää heräämistä ja ylösnousemista rentouttavaan sateen ropinaan välillä torkahdellen,




voi uppoutua aamuisen siivousurakan jälkeen hyvällä omatunnolla tuntikausiksi hyvän kirjan pariin sohvan nurkkaan käpertyen,

 

voi haukata raitista sadeilmaa lasitetun parvekkeen suojissa välipalaa nauttien ja kesäistä kukkaloistoa ihastellen,



ehtii testailla uusia reseptejä kiireettä leipoen ja ruokaa laittaen,



 saa viettää pimenevän illan sohvalla tv:n ja käsitöiden parissa




ja vaipua viimein unten maille sateen tasaista ropinaa kuunnellen.


Sadepäivien iloa teille kaikille - eiköhän se aurinkokin sieltä taas pian kurkistele!

- Neiti M


5. heinäkuuta 2012

Valkoisia pioneja


Vietin eilen kauniin kesäisen lomapäivän lapsuudenkotini pihalla rentoutuen ja auringosta nauttien. Ihanan päivän kruunasi äidin puutarhasta kotiin viemisiksi kerätty kimppu valkoisia pioneja - ah, mikä huumaava tuoksu nyt täyttääkään putipuhtaan, vasta siivotun asuntomme.

Huomenna auringonottoseurueemme siirtyy äidin kukkaloiston ympäriltä Saimaalle mökkimaisemiin. Mikäli en ehdi palailemaan enää huomenissa, toivotan jo nyt etukäteen kaikille kesäisen aurinkoista viikonloppua!

 






 Psst. Tarkemmat saattoivatkin jo huomata, että yksi näistä pionikuvista päätyi myös "profiilikuvakseni", joka on ollut hakusessa jo iäisyyden. Vaihdoin uuden kuvan myötä myös nimeä hieman totuudenmukaisempaan - poikaystäväni mielestä kuulema liian "napakymppimäinen" Neiti X on nyt siis tästä eteenpäin Neiti M ;)


- Neiti M


4. heinäkuuta 2012

Loma-asuntomessuilla

Voi että mitkä ihanat ilmat ovat hellineet meitä tässä muutaman päivän ajan! Niin ihanat, ettei tämä viime viikon kiireiden jälkeistä pienimuotoista lomaa viettelevä ole ehtinyt edes blogiaan päivittelemään..

No mutta, nyt siis pieni korjaus asiaan ja suoraa päätä tämänkertaiseen aiheeseen! Eli, viime viikonloppuna teimme ystäväpariskuntamme kanssa pienen kotimaan matkan Lappeenrantaan, pääkohteenamme tämän kesän Loma-asuntomessut. Päivä oli aurinkoinen ja helteinen, ihmisiä (eli jonoja) ei ollut liikaa ja messujen päätteeksi kävimme vielä keskustassa syömässä ja ihastelemassa satamassa maisemia ja upeita hiekkalinnoja - oikein onnistunut reissu siis takana päin!

Perinteisten turistikuvien lisäksi kameraan tallentui myös joitakin inspiroivia otoksia messukohteista. Omaa silmääni miellyttivät erityisesti raikkaan väriset tekstiilit, kesäiset kattaukset ja kekseliäät, hieman erikoisemmat pinta- ja materiaalivalinnat - näistä muutamia kuvatuksia päätin jakaa myös teidän kanssanne - mitäs pidätte?



Pitsimäinen riippumatto, auringon paiste ja vihreä nurmikko - tarvitseeko tämän ihanuutta edes selittää..?


 

 Ei kovin tavallinen, mutta ihanan raikas väriyhdistelmä - sai haaveilemaan turkooseista tekstiileistä omalle parvekkeelle, sopisivat kivasti haalistuneen oranssien kalusteiden ja mustavalkoisuuden pariksi.


Terassipöydän pinta on upea ja se näyttää kivan raikkaalta valkoisten terassituolien rinnalla.



Hauska kävyistä tehty lamppu - loistava DIY-idea! Itse tein viime jouluna ovikranssin kävyistä ja tykkäänkin kävyistä nimenomaan jouluaskarteluissa - mökkisisustukseen ne kyllä sopisivat vuodenajasta riippumatta.



Tämän tyylisiä taulukollaaseja on ollut inspiraatiokuvissani jo ties miten pitkään. Tällä hetkellä niiden virkaa toimittaa sopivan seinätilan puuttuessa yksi iso kehys, johon olen tehnyt kollaasin matkamuistoina ostetuista korteista ja valokuvista. Seuraavaan omaan asuntoon tuollainen pienistä kehyksistä koottu kollaasi on saatava!




Upeat värit ja tuo ihana sängynpääty: tuollaisenhan voisi toteuttaa melko helposti itsekin, oman maun mukaisista tilkuista (tai miksei muistakin materiaaleista) kooten!

***

Olettekos te käyneet loma-asuntomessuilla - tai kenties Tampereen asuntomessuilla?
 
Aurinkoista viikon jatkoa toivottaen,


- Neiti X