17. joulukuuta 2012

Luukku 17: DIY lahjavinkki
Jokos teillä on kaikki joululahjat ostettu? Jos ei, niin tässäpä yksi kiva ja helppo joululahjavinkki, jonka ehtii vielä helposti hankkia ja neuloa pukin konttiin: nimittäin neulotut glögilasien suojukset. 

Blogeja aktiivisesti seuraaville idea ei varmaankaan ole enää uusi, mutta itse tehdyt lasinpäälliset tuovat varmasti joulun suosituimpien lahjojen listalle kuuluvien glögilasien- tai mukien oheen paketoituna kivan uniikin lisän. Kun pakettiin käärii lasien ja neulottujen suojuksien kanssa vielä purkin kauniisti pakattua kaakaota tai teetä - tai vaikkapa pullollisen itsetehtyä glögiä - on lahjassa jo paljon enemmän ideaa ja "jujua", kuin pelkissä valmiina kaupasta ostetuissa glögilaseissa. Ainakin itse ottaisin ilahtuneena vastaan kuvailemani lahjan - erityisesti jos glögilasit olisivat Iittalan mustia HotCool -laseja ja kaakao/tee Clipperiltä. Eikä haittaisi ollenkaan, vaikka pakettiin olisi eksynyt vielä rasiallinen jotakin herkullista naposteltavaa. ;)

*****

Kuvan mukaiset glögilasin päälliset (, jotka ovat mitoitettu Iittalan HotCool-lasien ympärille sopivaksi) neulot näin:

Luo 28 silmukkaa ja jaa ne neljälle sukkapuikolle. Neulo kerrokset 1-3 seuraavasti:

3 s helmineuletta - 8 s oikein - 6 s helmineuletta - 8 s oikein - 3 s helmineuletta

4. krs: 3 s helmineuletta - *palmikot: 2 s apupuikolle työn taakse, neule seuraavat 2 s ja sitten apupuikon silmukat - siirrä kaksi s apupuikolle työn eteen, neule 2 seuraavaa s ja sitten taas apupuikon silmukat* - 6 s helmineuletta - toista *-* - 3 s helmineuletta.

Neulo sitten yhteensä 4 kerrosta, kuten kerrokset 1-3 ja tee 5. kerroksella taas palmikot, kuten 4. krs:lla. Toista normaaleja ja palmikkokierroksia edellisten tavoin, kunnes neule on noin 7-8 cm:n korkuinen. Päättele silmukat ja langat.
Touhukasta alkanutta viikkoa toivotellen,


- Neiti M


Psst.. Luukussa 18 herkutellaan - huomenna luvassa reseptejä joulumakeisille! 

2 kommenttia:

  1. Kauniit glogisuojukset. Harmaa on hyvä väri! Tekisin varmasti meillekin mutta en oikeen osaa neuloa, muuta kun kuin nurin ja oikein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Koita ihmeessä glögisuojuksien neulomista, eihän niissä muuta erityistä oikeastaan tarvitsekaan osata, kuin niitä perinteisiä nurjaa ja oikeaa! :)

      Poista