16. joulukuuta 2012

Luukku 16: Piparkakkutalo
Lähes tarkalleen kolme vuotta sitten ahkeroitiin kuvassa näkyvän projektin parissa. Projekti sai alkunsa hetken mielijohteesta, kun päätimme tehdä ihka ensimmäisen yhteisen piparkakkutalomme kunnianhimoisesti ilman valmiita osia tai muotteja apuna käyttäen. Paperille suunniteltaessa projekti hieman paisui ja perinteisen talon sijaan kaavat piirrettiinkin loppujen lopuksi linnan muotoon. Kyllä sitä leipomista, kasaamista ja koristelua sitten riittikin, puhumattakaan linnan syöntiurakasta joulun jälkeen..!

Piparkakkulinnan kaavat ovat edelleen säilössä joulukoristelaatikossa, mutta niihin ei olla vielä tähän päivään mennessä uskallettu kajota toiseen kertaan. Saapa nähdä, jääkö linnamme ensimmäiseksi ja viimeiseksi piparkakkulinnaksemme, vai innostummeko joku joulu linnanrakennuksesta uudelleen - kenties sitten joskus, jos tai kun syöjiä on enemmän kuin kaksi.


Tunnelmallista kolmannen adventtisunnuntain iltaa toivotellen,


- Neiti M

10 kommenttia:

 1. Huh kun on hieno ja mahtava idea noi lakut "muureina"! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Nanne :) Itse olisin kaivannut "lakumuurien" päälle vielä jonkin näköiset "kaiteet", mutta sopivia karkkeja ei siihen hätään löytynyt.

   Poista
 2. Todella upea! Hyvää joulua sinulle ja kiitos kivasta blogistasi! T. Tuorehko lukijasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset kauniista sanoistasi ja oikein hyvää joulua myös sinulle! :)

   Poista
 3. Wau mikä mahtava linna. Tuon rakentamisessa on varmasti ollut aina moinen tekeminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep - eikä vain rakentamisessa, vaan myös koristelussa: tämä yleensä innokas koristelijakin meinasi kyllästyä karkkien liimaamiseen ja pikeerillä kuorruttamiseen! :)

   Poista
 4. Oho mikä linna! Oli varmaan hommaa, mutta todella hieno lopputulos :) Tuosta tuleekin mieleeni minun ja poikaystäväni ensimmäinen (ja tähän asti ainoa) yhteinen piparitalomme, voisinkin etsiskellä kuvaa siitä... Teimme nimittäin piparista muumilaakson uimahuoneen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommaa kyllä tosiaan riitti - enpä tiedä, olisiko projektiin ryhtynyt, jos olisin etukäteen tiennyt siihen kulutettujen tuntien määrän..! Hauska idea muuten se teidän uimahuoneenne - kävinkin jo katselemassa aikaansaannostanne! :)

   Poista