2. marraskuuta 2012

Neuleohje - tuubihuiviNyt viimein lupailemani neuleohjeen pariin - kyseessä on siis ohje tuubihuiville, josta näittekin jo kuvan bloggaajan päällä eilisessä postauksessa. Huivi on neulottu Novitan Kelosta 8 pyöröpuikoilla ja se sopii kokonsa puolesta kaulan lämmikkeeksi erityisesti takin päälle puettuna. Oma huivini on neulottu itseasiassa jo vuosi sitten, mutta päätin jakaa ohjeen teillekin tällä viikolla tehtyjen empiiristen tutkimusten perusteella: tuollainen norjalaistyylinen kirjoneule kun taitaa olla ajankohtainen ja "in" myös tänä talvena.

Ohjeet huivin tekoon ovat seuraavanlaiset:

Luo 96 silmukkaa. Neulo neljä kerrosta joustinneuletta - eli 1 o 1 n. Jatka sitten neulomalla sileää neuletta, vaihdellen väriä alta löytyvän kuviomallin (alin kuva, klikkaa isommaksi!) mukaisesti.

Yksi kuvio on 16 silmukan levyinen - kuviota tulee siis toistaa yhteensä 6 kertaa (mikäli haluat huivista tiukemman, voit helposti muokata huivia kapeammaksi neulomalla kuviokokonaisuuden 6 sijaan vain 5 kertaa). Kun olet saanut kaikki kuvion kerrokset neulottua, neulo reunaan taas 4 kerrosta joustinneuletta ja päättele langat.

Tarkempia ohjeita kaipailevat: sana on vapaa kommenttiboxin puolella! :)

Iskeekö teihin tällaiset norjalaistyyliset kirjoneuleet? Itseäni houkuttelisi neuloa tuubihuivistani uusi hillitympi ja vaaleansävyisempi versio: kenties jotain pörröisen pehmeää lankaa vaikkapa valkoisen, vaalean harmaan ja beigen tai sinisen sävyissä - oi oi, pystynköhän hillitsemään itseni ja olla aloittamatta (taas) uutta neuleprojektia ennen noiden "muutamien" keskeneräisten valmistumista, saapa nähdä..!

*****

Nyt koti kuntoon ja viikonlopun viettoon - rentouttavaa viikonloppua te kaikki!


- Neiti M

7 kommenttia:

 1. Aivan ihana huivi! Minä oon ainakin ihan intoa piukassa norjalaistyylisistä kirjoneuleista, mutta taito ei ole vielä ihan samalla tasolla :D

  aamu-unia.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Ronja! Kävin vierailulla blogissasi - kyllähän sinulla pitäisi taidot riittää tuohon ihan mainiosti! :)

   Poista
 2. Aivan ihana tuo tuubihuivi!! Olen tosi aloittelija, mutta haluaisin kokeilla. Mistähän löytäisin selitykset, mitä nuo ympyrät, rastit ja tyhjät ruudut tarkoittaa kuviomallissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska huivi neulotaan suljettuna, aina oikein neuleena (reunojen joustinneuletta lukuun ottamatta), tarkoittavat nuo mallin eri kuviot siis ihan vain värejä - tyhjät ruudut valkoista, pallukat violettia ja rastit harmaata. :)

   Ei kun kokeilemaan vaan, tekemällä oppii!

   Poista
 3. Aa, no johan selvis, ajattelin liian monimutkaisesti. :) Jep, lankakauppaan on lähdettävä inspiraatio päästettävä valloilleen!

  VastaaPoista
 4. Mitä lankaa käytit?:)

  VastaaPoista