3. syyskuuta 2012

Uutta olohuoneeseen

Muutama viikko sitten postailinkin tänne kuvakollaasin muodossa toivelistaani tulevia astiahankintoja silmällä pitäen. Astiakaappien ohella uudistusta kaipailtaisiin näin uuden vuodenajan tullen erityisesti olohuoneen puolelle: ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui tässä postauksessa näkynyt sohva, joka tyynykokoelmineen kaipaisi kesäisen raikkaiden värien tilalle jotain vallitsevaan vuodenaikaan sopivampaa, rauhallisempaa värimaailmaa ja hieman selkeämpää yleisilmettä.Tyynyt H&M - Valkoinen peite ja kynttilät Ikea - Harmaa peite Hemtex- Tuoksutikut Zara Home (Ellos) 
- LightHouse lyhty Normann Copenhagen (Finnish Design Shop)


Niinpä kesäisen kirjava tyynykokoelmani olisi tarkoitus vaihtaa pian hillitympään valkoisen, mustan ja harmaan yhdistelmään - näiden ikisuosikkien lisäksi olen yllätyksekseni innostunut etenkin tämän syksyn The Väristä, viininpunaisesta, joka on ollut yksi inhokkiväreistäni niin pukeutumisessa kuin sisustuksessa niin kauan kuin muistan.

Väripäivityksen ohella voisin uudistaa sohvan ilmettä myös erilaisten pintamateriaalien ja kuvioiden avulla - peruspuuvillaisten, rauhallisen väristen tyynyjen joukkoon voisi hankkia vaikkapa graafisia kuvioita tai printtejä sekä pitsistä tai neulottua pintaa. Sohvan uusi ilme täydentyisi uudella valkoisella tai harmaalla peitteellä: nykyinen beige väri (ja koko sohva muutenkin) nimittäin kyllästyttää melkoisesti, ja uuden sohvapeitteen avulla uuden sohvan himoa voisi ehkä siirtää tuonnemmaksi - tiedä sitten, miten tuollainen kaavailemani normaali suorakaiteen muotoinen parisängyn päiväpeite soveltuu divaanisohvan päälliseksi, onko kellään kokemuksia?

Uusien sohvatekstiilien lisäksi syksyistä tunnelmaa olohuoneeseen tuovat tietenkin myös kynttilät ja lyhdyt: Normann Copenhagenin "valotalon" kelpuuttaisin kotiini vaikka heti ja rakastamieni tuoksukynttilöiden tilalla voisi kokeilla joskus tuoksutikkuja: Zara Homen tikkuset pulloineen miellyttävät ainakin silmää, mutta mitenhän on itse tuoksujen laita - ovatko liian voimakkaita (suitsukemaisia) ja kestävätköhän luvattujen 2 kuukauden ajan..?


*****

Joko te olette päivittäneet sisustusta syksyisempään - vai mennäänkö teillä kenties 
samalla sisustuksella vuoden ajasta riippumatta?


- Neiti M

6 kommenttia:

 1. Kynttiläsomisteet (joista lähes kaikki ovat olleet kesän ajan kaappien kätköissä) on otettu esille ja verhot vaihettu kesän väreistä hiukan hillitympään. Lisäksi olohuoneessa on huopien määrä tuplaantunut ja villasukkakori asetettu jälleen näkyville ja mukavasti käden ulottuville. Syksu saa nyt luvan tulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä kuulostaa - ja melkoisen tutulta myös: syksyn tullen kaipaa aina hillitympää värimaailmaa sekä lämpöä ja valoa kynttilöillä ja tekstiileillä!

   Ja villasukat <3 - ovat lämmittäneet jalkoja jo muutamien viikkojen ajan aina kotioloissa :)

   Poista
 2. Kauniita syyssisustujuttuja olet koonnut kollaasiin. :) Meillä sisustus pysyy muuten kesät talvet samana, mutta syksyn tullen kaivan kynttilät ja lyhdyt esiin kaappien kätköistä tuomaan lämpöä tunnelmaa pimeisiin iltoihin. Torkkupeitot ovat tietysti myös syksyllä kesää kovemmassa käytössä ja siksi myös enemmän esillä. :)

  Blogissani on muuten tunnustus sinulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilät, lyhdyt ja torkkupeitot tosiaan kuuluvat syksyyn - pimeinä ja viileinä iltoina on ihanaa tunnelmoida kynttilöiden valossa viltin alle kääriytyneenä.

   Kiitokset kommentista ja tunnustuksesta! :)

   Poista
 3. Sisustuksen päivitys, mitä se semmoinen on :D
  Kunhan saisi kodin siihen kuntoon ensiksi, että voisi sisustuksesta puhua, niin sitten saatan harkita päivittämistäkin. Muuten meillä tehdään niin kuin Ginger jo mainitsi, eli kynttilät kaivetaan esiin, torkkupeittoja ei tarvitse kaivaa sillä palelen kesälläkin niin paljon että ovat aina lähellä vuodenajasta riippumatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan ne kynttilätkin jo pientä päivitystä ;)

   Itse tykkään päivitellä silloin tällöin sisustusta, sillä vaihtelu virkistää! Uusi päivitetty ilme syntyy loppujen lopuksi aika pienilläkin asioilla - vaihtelen koristetyynyjen/kynttilöiden tms. paikkoja huoneesta tai pöydältä toiselle ja joskus innostun jopa muuttamaan huonekalujen järjestystäkin. Mies ei tosin ole näistä laajemmista päivityksistä yhtä innoissaan, mutta saa kunnian auttaa niissä... ;)

   Poista