23. heinäkuuta 2012

Parvekkeen satoa



Viime viikon loppupuolella tein kesän ensimmäisen salaatin vain oman parvekkeen satoa hyödyntäen. Kesäisen värikäs salaatti syntyi ensimmäisistä kauniin punaisiksi kypsyneistä ja ah niin ihanan makeista amppelitomaateista sekä sekalaisesta lajitelmasta vihreää jo jonkin aikaa satoa tuottaneista yrteistä sekä itämaisesta ja ranskalaisesta salaattisekoituksesta. Koristeeksi vielä hieman kesäistä oranssia syötäväksi kelpaavien orvokin kukkien muodossa, ripaus suolaa ja pippuria, loraus oliiviöljyä ja raikkaan kevyt  välipalasalaatti on valmis - nam!








Löytyykö lukijoiden joukosta muita parvekeviljelijöitä - mitä hyötykasveja viljelette ja joko olette saaneet nauttia kesän sadosta?


Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille toivotellen,

- Neiti M


Psst!  Voisinkin kirjoitella teille viimein lupaamani päivityspostauksen parvekkeemme istutuksista, vieläkö sellaiselle löytyy kiinnostusta näin heinäkuun loppupuolella? Uutta parvekepostausta odotellessa parvekkeemme alkukesäistä ilmettä voi kurkkia täältä!

2 kommenttia:

  1. Todella kaunis salaatti! Meidän parvekkeelta olen popsinut muutamia mansikoita, tehnyt mojitoja mintusta ja maustanut ruokia yrteillä (rosmariini, korianteri, basilika, timjami). Muutamat kirsikkatomaatitkin ovat jo kypsyneet, lisäsatoa odotellaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mansikoita! Olisin niin halunnut ostaa mansikantaimia alkukesästä, mutta jouduin luopumaan ajatuksesta tilan puutteen takia! Onneksi on edes tomaatteja, jotka makeutensa puolesta menevät kyllä melkein marjoista :)

      Tuoreet yrtit <3

      Poista