12. kesäkuuta 2012

Suklaamuffinssit mangolla ja mansikoilla



Viime viikolla törmäsin sattumalta juustohyllyllä arkisia ruokaostoksia tehdessäni uuteen mangon makuiseen tuorejuustoon ja kesäkuntoon -projektini unohtui sillä silmän räpäyksellä, kun mieleni täyttyi ideoilla sen hyödyntämisestä kesäisissä leivonnaisissa. Mangotuorejuusto päätyikin ostoskoriin ja se pääsi myös pian käyttöön, kun leivoimme äitini merkkipäivän kunniaksi herkullisia suklaamuffinsseja mangokuorrutuksella ja tuoreilla kotimaisilla mansikoilla maustettuna.

Alta löytyvä suklaamuffinssien ohje on sama kuin täällä, sillä erotuksella, että suklaasattumat ja -kuorrute on jätetty tällä kertaa reseptistä kokonaan pois - niiden tilalla on vuodenaikaan sopiva kesäisen raikas yhdistelmä mangokuorrutusta ja tuoreita mansikoita. Tässäpä siis teillekin herkullisen mehevä suklaamuffinssiresepti - ihana jälkiruokaherkku tai kahvipöydän leivonnainen vaikkapa pian koittavan juhannuksen juhlintaan! 


Suklaamuffinssit

175 g taloussuklaata
175 g voita/margariinia
2 1/3 dl sokeria
6 kananmunaa
1 1/3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Mangokuorrutus

200 g mangotuorejuustoa
1-2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
+ sokeria maun mukaan

koristeeksi tuoreita mansikoita ja sitruunamelissan lehtiä


1. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen 
- anna seoksen jäähtyä hetki.
2. Yhdistä sokeri ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi - varsinaista vatkausta ei tarvita.
3. Lisää vehnäjauhot (leivinjauhe sekoitettuna) siivilän läpi taikinaan. 
Lisää joukkoon suklaaseos ja sekoita tasaiseksi.
4. Laita paperivuoat muffinipellin koloihin ja kaada taikina vuokiin.
Paista muffinsseja 180 asteessa n. 10-20 minuuttia, 
koosta riippuen.
5. Tee kuorrutus: vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita se mangotuorejuustoon ja makeuta 
kuorrute vanilliinisokerilla ja sokerilla. 
6. Levitä kuorrute muffinssien päälle veitsellä tai pursottaen. 
Koristele mansikoilla ja sitruunamelissa lehdillä.

+ Muista herkutella ylijääneellä kuorrutteella ja mansikoilla vieraiden lähdettyä! ;)


Herkutteluterveisin,

- Neiti X


Ps. Pahoittelen kiireessä napsaistua kuvaa - sommitteluun ei ollut aikaa, kun samalla hetkellä kuvia räpsiessäni vieraat jo istuivat juhlapöytään.

4 kommenttia:

  1. Nam! Noita voisi kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Pakko varmaan tehdä itsekin noita uudestaan tässä kesän aikana :)

      Poista
  2. Multakin löytyy jostain kumman syystä tota mangotuorejuustoa jääkaapista, en ole vielä keksinyt mihin sitä vois käyttää, mut näitä vois kyllä kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun sitten vain leipomaan! :) Tuo mangotuorejuusto muuten sopii myös aivan ihanasti kerma-rahkavaahtoon marjojen tai hedelmien kera - testattu on!

      Poista