6. kesäkuuta 2012

Juhlakauden DIY-vinkkiKevät ja kesä ovat ihanien juhlien aikaa: vaikka yhtä kauden merkittävimmistä juhlapäivistä ehdittiinkin jo juhlia muutama päivä sitten, luvassa olisi nyt pientä juhlakauteen sopivaa DIY-vinkkiä.

Lähtötilanne DIY-projektiin oli siis pari viikkoa sitten seuraavanlainen: ystäväni häät lähestyivät uhkaavasti ja sainkin sen seurauksena kehitettyä itselleni pienimuotoisen asukriisin - kaikki omistamani juhlavat mekot olivat jo moneen kertaan käytettyjä, eikä uusia tarpeeksi kivoja mekkoja meinannut löytyä sopivassa koossa tai hintaluokassa. Sama ongelma oli myös juhlalaukun kanssa: ne harvat kaapistani löytyvät juhlavat laukut näyttivät jo aikansa eläneiltä, eikä taaskaan kauppojen valikoimat tyydyttäneet tämän vaativan kuluttajan mielikuvia täydellisestä mustasta juhlalaukusta. 

Asioidessani sitten yhtenä päivänä erään ruotsalaisen vaateketjun liikkeeessä muilla asioilla, törmäsin kauniiseen ruusumekkoon, joka lähtikin kotiin sovituskopin kautta ns. varamekoksi. Koska parempaa mekkoa ei sitten ehtinyt tietenkään enää löytyä, päädyin rakentamaan juhla-asuni tämän mekon ympärille. Mekossa oli kuitenkin pieni ongelma: se tuntui hiukkasen liian lyhyeltä keväthäitä varten, jonka myötä keksinkin lisätä mekon pituutta ompelemalla helman reunaan muutaman sentin pitsikaistaleen. Pitsi-idea laajentuikin sitten äkkiä myös juhlalaukkuun - kaapista löytyi kaistale mustaa pitsikangasta ja tavallinen, jo pienen ikuisuuden vanha musta juhlalaukku. Sakset esiin, nips naps rusetti irti laukusta ja pitsikaistale oikean kokoiseksi (pari senttiä ylimääräistä reunoille päärmeitä varten) neula, lankaa ja eikun ompelemaan. Ja lopputuloksen näette kuvista - tarkempia ohjeita voin jakaa kommenttiboxissa niitä kaipaaville! :)Onkos teille luvassa paljon juhlia kesän aikana? Meillä kesän juhlista on juhlittu nyt 2/4 - vielä ainakin kahdet ihanat häät olisi kuitenkin luvassa loppukesästä, juhannuksia ja muita kesäisiä illanviettoja tietenkään unohtamatta.


Keskiviikkoterveisin,

- Neiti X

5 kommenttia:

 1. Todella hyvä käsilaukkutuunaus! Olisikohan tuossa eväitä jonkin omankin laukun "paranteluun"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kannattaa kyllä kokeilla, oli yllättävän helppo ja nopeatekoinen! :)

   Poista
 2. Mä tykkäsin kovasti tuosta mekon pitsireuna -ideasta! Yhtiäkään häitä (eikä ollut ylppäreitäkään) ei tänä kesänä ole tiedossa, mutta yhteisiä 30-vuotisjuhlia kavereiden kanssa juhlitaan ensi viikonloppuna:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit :) Itsekin innostuin tuosta pitsinauhasta sen verran, että nyt tekisi mieli ommella sitä jokaisen kesämekon helmaan, toppien pääntien reunaan jne. jne. ;)

   Ja oi, ihania synttärijuhlia teille - toivottavasti säät suosivat! :)

   Poista
 3. Hieno mekko ja laukku! Itsekin tuskailen kesän juhla-asujen kanssa (mm. kahdet häät tiedossa), sillä uusiin ei ole varaa ja vanhat koltut ovat kaikki nähneet jo monta kertaa. Kiitos siis tuunausideasta :)

  VastaaPoista