8. toukokuuta 2012

Mustikkarahkakakku


Me juhlimme äitienpäivää etukäteen jo muutama päivä sitten, ja leivoinkin perinteiden mukaisesti äidille kakun tulevan juhlapäivän kunniaksi. Koska pakastimemme pullistelee edelleen etenkin viime kesän mustikkasadosta, päätin valita mustikat kakun pääraaka-aineeksi. Hetken reseptikirjaani selailtuani löysinkin herkullisen näköisen mustikkajuustokakun ohjeen, joka löytyy sähköisenä versiona myös täältä.

Koska reseptin mukaisesti leivottu kakku maistui niin äidille kuin kaikille muillekin sitä maistaneille, päätin jakaa ohjeen myös täällä. Tässäpä siis teillekin oiva vaihtoehto äitienpäivän kahvipöydän tai miksei muidenkin kevään juhlien tarjottavaksi. Yhden miinuksen joudun kuitenkin antamaan alkuperäiselle reseptille: juustokakkunimitys nimittäin on hieman harhaajohtava, sillä ohjeen mukaan kakkuun ei tule minkäänlaista tuorejuustoa eikä sen myötä siis varsinaista juustoista makuakaan. Sanoisinkin, että ohjeella saatte juustokakun sijaan herkullisen mustikkarahkakakun, eli hieman juhlavamman ja raikkaamman version perinteisestä mustikkapiirakasta.


Mustikkarahkakakku

Pohja:
150 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 - 2 rkl vettä

Täyte:
500 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2-3 rkl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
250 g mustikoita

1. Vaahdota margariini ja sokeri - lisää muna vatkaten.
2. Lisää sekaan jauhot ja vesi - sekoita.
3. Sekoita kulhossa täytteen ainekset - lisää viimeiseksi mustikat.
4. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka alkuperäisen ohjeen mukaisesti TAI
rypistele yksi leivinpaperiarkki palloksi, avaa se ja vuoraa sillä pelkän pohjan sijaan koko vuoka 
- näin saat kakun reunoihin kivan rosoisemman pinnan.
5. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoilla ja kaada täyte päälle.
6. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasossa noin tunti.
7. Koristele jäähtynyt kakku vaikkapa sitruunamelissan lehdillä ja tarjoile.




Aurinkoista viikonjatkoa teille kaikille!


- Neiti X

6 kommenttia:

  1. Taas tuli nälkä...hih :) Herkullisen näköisiä kuvia, tämän reseptin laitankin talteen...pakkasessa olisi edelleen viime kesän mustikoita. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva että tykkäsit! :) Ja pahoittelut taas nälkää aiheuttavista kuvistani :)

      Poista
  2. Onpa herkullisen näköinen kakku! Tykkään tuollaisista rahkan ja marjojen yhdistelmistä eli tätä voisi kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahkan ja marjojen yhdistelmä on tosiaan herkkua, niin leivonnaisissa, smoothiessa kuin ihan sellaisinaankin! :)

      Poista
  3. Nam, täytiikin joku päivä tehdä tätä ja tyhjentää samalla pakastinta mustikoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun leipomaan vaan sitten! :) Täälläkin syödään tällä hetkellä oikein urakalla mustikoita, kanttarelleja jne. - mitenhän sitä aina säästeleekin noita pakasteita talven aikana, ja keväällä sitten pitää ihan kiirehtiä, että saa ne kaikki syötyä ;)

      Poista