9. toukokuuta 2012

Parvekeinspiraatiota viime keväältä

Parvekkeen sisustuksen ja istutusten suunnittelun kuumimmat hetket ovat meneillään ainakin täällä päin - tuossa aikani parvekekalusteita pyöriteltyäni ja kukkavalintoja pohdiskeltuani päätin hieman virkistää muistiani viime vuoden ratkaisuista vanhoja kuvia katselemalla. Jotain hyötyä viime vuoden parvekekuvien selailusta ainakin oli: koneelle tallennettujen kuvien perusteella parvekkeemme kuvailu on näköjään unohtunut kokonaan niiden kauneimpien ja kukoistavimpien kesäkuukausien aikana - ainoat kuvat parvekeistutuksistani nimittäin löytyvät touko- ja marraskuulta. Tulevana kesänä täytyykin muistaa ottaa oppia ainakin tästä "virheestä"!

Tässäpä teillekin nyt sitten muutamia yksityiskohtia siitä, miltä parvekkeellamme näytti reilu vuosi sitten toukokuussa - marraskuussa otetut kuvat löytyvätkin sitten jo täältä!


Osa viime kevään ja kesän ratkaisuista pysyy ennallaan tänäkin vuonna - näitä ovat mm. parvekekalusteet, sillä tähän väliaikaiseen asuntoon emme uusia viitsi ostaa, sekä tietenkin viime vuodelta hengissä säilyneet ruohosipuli ja runkoruusu. Myös lempiyrttejä eli rucolaa, persiljaa sekä kuvissa näkymätöntä basilikaa on saatava - näiden ja todennäköisesti myös muiden yrttien lisäksi parvekkeella olisi tänä vuonna (viime kesän äidin kasvimaan sijaan) suunnitelmissa yrittää kasvattaa myös muita hyötykasveja kuten salaattia, kesäkurpitsaa ja tomaatteja.

Kukkia parvekkeeltamme löytyy jo nyt orvokkien muodossa - muita kukkivia kasveja täytyy vielä pohdiskella jonkin aikaa. Alimmassa kuvassa näkyvä lobelia olisi kaunis, mutta se ei vain yksinkertaisesti menesty paahteisella parvekkeellamme kovinkaan pitkään. Petunia ja miljoonakukka taas sopivat kokemuksen perusteella lasitetulle parvekkeellemme hyvin, mutta toisaalta kaipaisin vähän vaihtelua amppelikukkiin tänä vuonna...Hmm, vaikeaa, vaikeaa..


Lisää parvekepohdiskelua ja -vinkkejä luvassa lähipäivinä tai viimeistään ensi viikolla - 
keskustelu, kysymykset ja vinkit parvekeistutuksista (ja miksei muistakin istutuksista) ovat enemmän kuin sallittuja kommenttiboxin puolella! :)


Keväistä keskiviikkoiltaa toivottaen,

- Neiti X

2 kommenttia:

  1. Löysin blogisi vasta pari päivää sitten ja täytyy sanoa että on mielenkiintoinen! Luin ihan muutamalla kerralla kaikki postaukset. :) Viikonloppuna kokeillaan sun ohjeella suklaamuffinseja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiva kuulla että pidät! :) Tulehan sitten kertomaan, miten suklaamuffinssit onnistuivat! :)

      Poista