16. toukokuuta 2012

Terveisiä parvekkeelta!Tästä blogista näyttää kehittyvän viimeaikaisten postauksien perusteella varsinainen parvekeblogi - sisätilojen sisustus (ja siivous..) näyttävät unohtuvan tässä taloudessa melko tehokkaasti, kun aurinko paistaa ja lämmittää kevätiltoja koko ajan pidempään ja houkuttelee allekirjoitetun parvekkeelle häärimään. Perinteiset sisustus-, resepti- ja neuleintoilut meinaavat unohtua täysin parvekkeen istutuksia ja sisustusta pohdiskellessa, mutta eiköhän niihinkin ehdi taas kohta palailemaan suurimman parvekeintoilun laantuessa.

Pikkuhiljaa innokas parvekesuunnittelu nimittäin alkaa myös tuottamaan tulosta: parvekekalusteet ovat viimein löytäneet omat paikkansa ja kukkia ja yrttejäkin on ilmestynyt parvekkeelle jo ihan mukavasti. Parvekkeen värimaailma taas on muuttunut viime kesien pinkki-valkoinen-painotteisesta hieman rauhallisempaan: haalistuneen oranssin sävyisten kalusteiden seuraksi toin parvekkeelle vaaleanvihreän rahin ja eräältä rakennustyömaalta saamani vanhan vaaleansinisen porrasjakkaran, joka viettelee nyt eläkepäiviään yrttitelineenä. Alunperin kaavailin porrasjakkaralle jonkinlaista DIY-projektia, mutta näillä näkymin se saa jäädä koristamaan parveketta kuluneessa ja maalitahrojen peittämässä ulkoasussaan.

Parvekkeen tekstiilit ja ruukut taas ovat värikkäiden kalusteiden vastapainoksi - perinteiset saviruukut lukuun ottamatta -  pääosin mustan ja valkoisen sävyissä. Myös kasvien osalta värimaailma on aikaisempiin kesiin verrattuna hieman hillitympi: oranssia orvokkia, vaalean violettia laventelia ja vaaleanpunaista runkoruusua lukuun ottamatta parvekekasvit tulevat olemaan tänä vuonna vain vihreän ja valkoisen sävyisiä. Kuvissa näkyvien kasvien lisäksi parvekkeelle on tulossa vielä ainakin muutamia uusia yrttejä, tomaattia sekä kesäkurpitsaa ja salaattia vanhaan puulaatikkoon istutettuna - mikäli kiinnostusta löytyy, voin raportoida myös niistä, kunhan saan istutustyöt valmiiksi.

Mutta nyt turhat höpöttelyt sikseen: lämpimästi tervetuloa parvekkeellemme!Millaisessa vaiheessa teidän parvekkeenne ovat - 
vielä suunnitteluasteella, kesää vailla valmiina vai kenties jotain muuta? :)


Aurinkoista viikonjatkoa toivotellen,

- Neiti X

10 kommenttia:

 1. Tosi hieno parveke, luulin että on taas inspiraatiokuvia mut se olikin ihan oikea parveke! :) Mulla edelleen ihan vaiheessa koko kevät, ollu jo kauan.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista kommentistasi! :) Kyllähän tässä on vielä aikaa kevättä laitella - ja kesäkin vielä edessä :)

   Poista
 2. Onpa ihana! Mä ainakin mielelläni lukisin raporttia ja katselisin kuvia myös lopuista istutuksista:-) Meidän muutto uuteen kotiin toteutunee vasta ihan kesäkuun lopussa, joten parvekkeen laittaminen pääsee vauhtiin melko myöhään... Ajattelin kyllä silti laittaa vähän kukkia ja yrttejä, joita voi kasvatella alkuun meidän mökillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - raporttia siis tulossa myös loppuistutusten osalta! :) Nythän se on tosiaan hyvä esikasvatella ja istutella kaikkea jo näin alkukesästä, voit sitten vain kannella valmiit istutukset suoraan parvekkeelle ja vältyt multaiselta parvekkeelta :)

   Poista
 3. Kivan raikkaita kuvia! Meillä on vielä puolet parvekkeesta laittamatta.. pitäisi ennen viikonloppna laittaa. :)
  Minlla olisi sulle pieni haaste/tunnustus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos kommentistasi ja haasteesta - täytyy käydä noutamassa haaste blogistasi! :)

   Poista
 4. Todella mukavan näköinen parveke! Ja viherpeukalointi kiinnostaa minua ainakin :) Meillä on niin avonainen parveke, ettei vielä ole tullut laitettua kasveja kun ilma on ollut aika kylmä - vaikka kyllähän orvokit pärjäävät kylmässäkin. Nyt täytyy ottaa projektiksi parvekkeen kesäkuntoon laittaminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Tuuli! :) Itse vannoin aikaisemmin keväällä, että tänä vuonna en osta orvokkeja ollenkaan (, sillä ne eivät ole säilyneet hengissä paahteisella parvekkeellamme koko kesää), vaan ostaisin vain varsinaiset kesäkukat ilmojen lämmettyä - noh, kevätinnostus oli taas näköjään sitä luokkaa, että orvokkeja vain oli saatava :)

   Poista
 5. Ihana partsi!
  Itse olen pikkuhiljaa kaipaillut parveketta, kun meillä oli ennen lasitettu iso partsi jossa oli mukava grillata ja viettää kesäiltoja. Myös parvekesisustamista olen jäänyt kaipaamaan, enkä viitsisi lähteä sisustelemaan meidän sisäpihaa.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :)
   Mitenhän minä tulisin toimeen ilman parveketta..!? Nykyään kun tuntuu, että sekään ei riitä, vaan pitäisi saada oma piha! ;)

   Poista