4. helmikuuta 2012

Maukas kaali-porkkanapiirakka

Kaaliresepteillä jatketaan - heräteostoksena jääkaappiin päätyneestä parin kilon kaalista keiteltiin ensin kaali-kasviscurrya ja loppuviikosta kaalia päätyi herkullisen kasvispiiraan täytteeksi. Vielä olisi puolikas kaali käytettävänä, olisikohan seuraavaksi keiton aika...

Alla olevalla reseptillä syntyy ihanan mehevää, makean suolaisen mausteista kasvispiirakkaa. Resepti sisältää myös teelusikallisen monien inhokkimaustetta kuminaa, josta en itsekään yleensä pahemmin välitä, mutta tähän piirakkaan se vain yksinkertaisesti kuuluu - kumina yhdistettynä curryn ja makeiden kasvisten ja siirapin kanssa tuo sitä jotain muuten melko perusaineksista syntyvään piiraaseen.


Kaali-porkkanapiirakka

Pohja:
250 g margariinia 
1 prk (250 g) maitorahkaa 
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja  
1 tl leivinjauhetta  
1 tl suolaa

Täyte:  
600 g (valko-)kaalia 
3 porkkanaa
1 sipuli 
2 rkl öljyä 
1 tl suolaa  
2 tl currya  
1 tl kuivattuja yrttejä (esim. basilikaa, oreganoa, timjamia)  
1 tl kuminaa  
2 rkl (tummaa) siirappia

Voiteluun: 1 kananmuna


1. Nypi keskenään pehmeä rasva, rahka ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. 
Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä kylmään.

2. Leikkaa kaali suikaleiksi ja kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. 
Kuori ja silppua sipuli. Hauduta kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä 10 min. kannen alla. 
Lisää mausteet ja anna jäähtyä.

3. Jaa taikina kahtia ja kauli osat ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. 
Nosta levy leivinpaperille ja levitä sille jäähtynyt täyte jättäen reunat tyhjiksi. 
Nosta toinen levy kanneksi ja käännä reunat piirakan alle. 
Voitele pinta munalla ja pistele haarukalla reikiä.

4. Paista piirakkaa 225-asteessa uunin alaosassa n. 30 minuuttia 
tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin.

 Maistuvia hetkia viikonloppuunne! :) 

 

- Neiti X 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti