3. helmikuuta 2012

DIY - Pringles-purkki makeover


Niin kuin eilisestä postauksesta kävi ilmi, minulla on tapana hamstrailla kauniita muffinssivuokia, ja vuosien varrella niitä on ehtinyt jo kertyä melkoinen määrä. Olenkin jo pitkään yrittänyt keksiä vuoille jotain järkevää säilytyspaikkaa ja ne ovat olleet välillä piilossa kaapinovien takana milloin minkäkinlaisissa muovi- tai peltirasioissa tai esillä keittiön hyllyillä lasipurkeissa. "Ongelmana" on kuitenkin yleensä ollut, että käyttämäni purkit ja rasiat ovat olleet sen muotoisia, että vuokakokoelmani ei ole mahtunut yhteenkään kokonaan ja kaiken lisäksi niihin on aina jäänyt paljon ylimääräistä tilaa - unohtamatta tietenkään sitä, että monet erilliset vuokarasiat vievät edelleen melkoisesti hylly- tai kaappitilaa.

Pari päivää sitten sain kuitenkin ahaa-elämyksen tämän vakavan ongelman ratkaisemiseksi: mikäpä olisi paremman muotoinen ja kokoinen muffinssivuokien säilytykseen, kuin Pringles-purkki! Sellainen meiltä sitten löytyikin valmiina viikonlopun herkuttelujen jäljiltä, joten enää tarvitsi hieman kohennella purkin ulkoasua. Toimenpidettä varten askartelulaatikosta kaivettiin esiin sakset, liimaa (ja kaksipuoleista teippiä) sekä vanhaa tapettia - pientä mittailua, niks naks tapetti saksilla oikean kokoiseksi ja sitten eikun päällystämään.

Tapetti osoittautui loistavaksi päällystysmateriaaliksi - samaa ei voi sanoa Ikean sydämellisestä lahjapaperista, jolla päätin (söpön kuosin takia) päällystää ensimmäisen sipsipurkin siitäkin huolimatta, että epäilin sen olevan aivan liian ohutta ja ruttuuntuvaa. Oikeassa olin, eikä lopputuloksesta tullut kovinkaan esittelykelpoinen (vaikka liimasin lahjapaperin pohjalle läpikuultavuuuden estämiseksi tavallista kopiopaperia ja kiinnitin sydänpaperin kaksipuolisella teipillä liiman sijaan - ehkäpä olisi pitänyt liimata TAI teipata molemmat)..

Jos siis haluat purkkiin tasaisen pinnan, suosittelen päällystykseen mahdollisimman tukevaa paperia, kartonkia tms. tai maalia - myös värillisellä kontaktimuovilla voisi saada kivan näköisen purkin esim. raidoittamalla sen ohuilla, eri värisillä kaistaleilla (tätä pitää ehkä kokeilla seuraavaksi!). Tapetin päälle liimailin lopuksi saumakohtiin ruudullista kangasnauhaa (värillinen teippi olisi muuten tähän aika mainio) ja sitä ennen siistin purkin yläreunaa kynsilakalla, sillä se oli hieman rispaantunut. Purkin läpinäkyvälle kannelle en (ainakaan vielä) tehnyt mitään, pitää laittaa ajatukset hautumaan sen osalta! :)
Ja tosiaan, purkithan soveltuvat muffinssivuokien ohella vaikkapa kynien, kapeiden kynttilöiden, erilaisten kuivien ruoka-aineiden kuten spagetin, pastan, keksien tms. säilytykseen: itse ajattelin päällystää ainakin yhden purkin tällä hetkellä lähes joka ilta käytössä oleville neulonta- ja virkkausvälineille - mittanauhalle, koukuille ja puikoille. Nyt pitäisi vaan saada lisää niitä purkkeja - uhrautuisikohan avopuoliso purkin tyhjentäjäksi vai pitäisiköhän antaa periksi tälle pienimuotoiselle herkkulakkoyritykselle...hmmm... 


Iloista perjantain jatkoa ja kivaa viikonloppua kaikille! :)

- Neiti X

Ps. Osallistukaahan sivupalkista löytyvään kyselyyn eli äänestäkää, haluatteko tulevaisuudessa lisää esim. tällaisia DIY-juttuja vai mitä?

9 kommenttia:

 1. Vau, tulipa hieno! Ei uskoisi että alla on Pringles-purkki :D Ihana tapetinpala myös. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 2. Kylläpä on tosiaan hieno - ja loistava idea! Pitääpä varmaan itsekin muistaa tämä, seuraavan kerra, kun on pringles-purkki saatavilla, että laittaa talteen. Minullakin kun noita muffinssivuokia on ihan jonkun verran... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, toinen vuokakeräilijä tunnustautuu! ;) Kannattaa tosiaan laittaa vinkki korvan taakse, on nimittäin juuri sopivan kokoinen purkki muffinssivuoille! :)

   Poista
 3. Oi hienon hieno tuunaus! Lisää näitä! Ääni on annettu myös sivupalkissa. ;) t. Tuunaussielu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Jos en aivan väärin muista, niin olen tainnut joskus käydä ihastelemassa myös sinun DIY-juttujasi! :)

   Poista
 4. Ootko pessyt noita jotenkin ennen tuunausta? Itsekin olen suunnitellut tekeväni puikkokoteloita, mutta pelkään, että purkkiin jää se rasvainen pinta ja rasvaiset puikothan ei ole kivoja.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tainnut pestä purkkeja mitenkään erikoisemmin, muutaman kerran pyyhkäisin sisäpinnat ensin kostealla ja sitten kuivalla talouspaperilla :) Kiitos kommentista! :)

   Poista
 5. Kiva idea ja hieno toteutus. Ajattelin kokeilla ja tuli mieleen, että laitoitko tavallista liimaa vai kuumaliimaa? Lisää ihmeessä näin hyviä ideoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Anonyymi :) Hmmm, projektista on vierähtänyt jo melkoisesti aikaa, mutta muistelisin, että ihan perus erikeeperillä olisin tapetin ja nauhat liimannut!

   Ja lisää DIY-juttuja on tuloillaan.. ;)

   Poista