26. huhtikuuta 2013

Suloinen sienipasta

Suunnitelmissa jotain nopeaa, helppoa ja herkullista arkiruokaa? Kokeilepa tätä ihanaa kantarelli-pekonipastan reseptiä, jonka mukaisesti valmistat herkullisen pasta-aterian helposti niin arkiruokapöytään kuin illallisvieraille tarjottavaksi. Tämä kermainen pasta on myös täydellistä lohturuokaa - se sopii erityisesti pimeän synkkiin syysiltoihin, mutta toimii takuuvarmasti vuodenajasta riippumatta sellaisina hetkinä, kun maailma vaikuttaa epäreilulta, kaloreiden laskeminen ei kiinnosta ja mieli sekä vatsa halajavat jotain herkullista ja täyttävää - nopeasti!

Koska reseptini on raaka-aineidensa sekä funktionsa puolesta melko syksyinen, nimesin pastan hempeiden väriensä puolesta keväisen trendikkäästi pastellipastaksi. Mikäli haluat pastasta paremmin kuluvaan vuodenaikaan sopivan, voit korvata kantarellit vaikkapa parsalla, jotka ovat tällä hetkellä parhaimmillaan, nam!




KANTARELLI-PEKONIPASTA

1/2 l kantarelleja
1 pkt pekonia
1 pieni punasipuli
pala purjoa
1 valkosipulin kynsi
2 dl (ruoka)kermaa
1-2 rkl sulatejuustoa
suolaa
pippuria

spagettia, tagliatellea tms.
(parmesanraastetta)


1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten ja keitä pasta al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan. 

2. Silppua pekoni, sipuli ja purjo -  ja sulata pakastetut sienet/liota kuivatut sienet/siivoa tuoreet sienet.

3. Paista pekoni rapeaksi kuumalla pannulla ja siirrä talouspaperin päälle "kuivumaan". Lisää sitten pannulle kokonainen valkosipulin kynsi, sipulit ja purjot ja kuullota niitä pannulla - lisää loppuvaiheessa joukkoon myös sienet. 

4. Lisää pannulle kerma ja sulatejuusto ja hauduta hetken aikaa. Mausta pippurilla ja suolalla ja lisää lopuksi kastikkeen joukkoon pekoni. 

5. Yhdistä keitetty spagetti ja sieni-pekonikastike tai tarjoile ne erikseen. Raasta halutessasi päälle parmesania ja nauti! 


Herkutteluterveisin,


- Neiti M


25. huhtikuuta 2013

Arjen pieniä piristyksiä

 

Vihertävät peukaloni syyhyävät tällä hetkellä kaikenmoisten istutus- ja kylvöpuuhien parissa, ja pää (sekä Pinterest) pursuilevat parvekesuunnitelmia. Tulevana viikonloppuna pääsen viimein häärimään parvekkeelle ihan ajan kanssa - tarkoitus olisi saada puunattua parveke kesäkuntoon ennen vappua!


Suloisen vaaleanpunaiset neilikat ovat jaksaneet ilahduttaa allekirjoittanutta kukkaloistollaan jo yli kahden viikon ajan!


Keväiset värit vaatetuksessa - harmaa, musta ja jopa viime syksyn ja talven suosikkiväri burgundy tuntuvat kevätauringossa aivan liian ankeilta ja korvautuvatkin tällä hetkellä yhä useammin jollakin värikkäämmällä tai vähintäänkin raikkaalla valkoisella. 


Kevään merkit ilahduttavat nyt niin ulkona kuin Lumiani näytönsäästäjässä - äidin upeat krookukset pääsivät kuvaan ikuisuuden etsinnässä olleen ja viimein Tallinnasta löytyneen täydellisen puuvillaneuleen pariksi.


Raikkaat värit miellyttävät vaatetuksen ohella pieninä määrinä myös sisustuksessa: kuvassa pieni palanen uudesta meikkausnurkastani, jonka järjestelin valoisien kevätaamujen innoittamana ikkunan viereen alkuvuoden remontin jäljiltä tyhjentyneeseen entiseen makuuhuoneeseemme.


*****

Keväisen pirteää loppuviikkoa toivotellen,


- Neiti M


11. huhtikuuta 2013

Parvekeunelmia

Taivas on harmaa ja sää kolea, mutta mielissä siintävät jo kevät ja kesä parvekesuunnitelmineen. Istuteltuani tänään muutaman yrtin valmiiksi ruukkuihinsa parvekekelejä odottelemaan, intouduin suunnittelemaan hieman muutenkin tämän vuoden ilmettä parvekkeellemme ja keräsin samalla ideoitani kollaasiin nähtäväksi tänne teillekin. 

Unelmieni parveke sisältäisi siis tänä vuonna seuraavanlaisia elementtejä:




Viime vuonna parvekkeemme löhöilynurkkaus koostui rahista ja tyynyistä, mutta tänä vuonna kaipailisin tämän sinänsä hyvin toimineen systeemin tilalle Ikean Garpen kulmaosaa (kuvassa 2 kpl) tummanharmailla tai beigeillä tyynyillä. Uusi löhöilytuoli (sekä vanhat oranssit metallituolit) vaatisivat tietenkin koristuksekseen muutamaa uutta tyynyä - mm. Annolta löytyisi useitakin silmääni miellyttäviä vaihtoehtoja, kuten kuvan raikkaat kuviolliset harmaa-valkoiset tyynyt.

Vanhojen kaislamattojen tilalle sopisi ihanasti Ikean uudet mustavalkoiset ulkotiloissakin viihtyvät matot ja tunnelmaa kesäiltoihin luotaisiin söpöjen aurinkokennovalaisimien avulla. Ja mitäpä olisi kesäinen kaupunkiparveke ilman huumaavan tuoksuista yrttivalikoimaa, mieluiten käteviin ja tänä vuonna uusia raikkaita värivaihtoehtoja saaneisiin Bacsaceihin istutettuina!

Ihan kaikki näistä parvekehaaveistani tuskin tulevat toteutumaan, mutta yhden olen merkannut ostoslistalleni ensi viikon Ikea-reissua silmällä pitäen... En taida vielä paljastaa mikä, mutta eiköhän se selviä teillekin, mikäli  tuote miellyttää silmääni nettikuvien ohella myös myymäläympäristössä! ;)


Löytyykös linjoilta muita parvekehaaveilijoita? Vai joko olette ehtineet tekemään ihan konkreettisia toimia parvekkeen kesäkuntoa kohtaan?


Torstaiterveisin,


- Neiti M


Psst... Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat - teitä on aina ilo saada lisää! :)


5. huhtikuuta 2013

Viikonloppusuunnitelmia

Jahas, pääsiäisestä ja maaliskuustakin jo selvitty, ja kauan odotettu Ruotsin reissukin jo takana päin. Lempivuodenaikani kevätkin näyttäisi vihdoin ja viimein olevan aika hyvällä mallilla - eiköhän näistä loputtomista lumikinoksista päästä pian taas eroon vähäksi aikaa! Kyllä se kesä sieltä tulee, nopeammin kuin arvaammekaan.




Ja sitten otsikon mukaisesti viikonlopun suunnitelmiin: koska pääsiäispyhät kuluivat meillä rentoutumisen sijaan Tukholman katuja kierrellen ja kauppoja ja nähtävyyksiä koluten, päätimme viettää tämän viikonlopun hieman rauhallisemmissa merkeissä ja suuntaammekin tänä iltana keskelle lumista luontoa mökkeilemään. Koska allekirjoittaneella mieluisat mökkiaktiviteetit ovat vielä tähän aikaan vuodesta melko rajoittuneita - vaikka lumisia metsäteitä ja järven jäätä kyllä riittää loputtomiin ja tvkin mökistä löytyy, en ajatellut kuitenkaan viettää ihan kaikkia päivänvalon tunteja suksien päällä tai hangessa lenkkeillen - päätinkin pakata mukaani vaatekaapin uudistuksen jäljiltä melkoisesti paisuneen matonkudekokoelmani.

Suunnitelmissani olisi siis yrittää taikoa nukkaantuneista, kirpparimyyntiin kelpaamattomista trikoovaatteista koostuvat vaatepinot ensin siisteiksi kudekeriksi ja siitä edelleen virkatuiksi säilytyskoreiksi, tyynyiksi ym. Hommaa on melkoisesti, sillä vaatteita on kertynyt yhden pursuilevan pahvilaatikollisen verran ja jo pelkkä kuteiksi leikkeleminen virkkaamisesta puhumattakaan on useiden tuntien urakka. Enköhän kuitenkin pääse projektissani vähintäänkin hyvään alkuun viikonlopun aikana - ehkäpä tulen vilauttamaan aikaansaannoksiani myöhemmin tännekin, mikäli jotain esittelykelpoista syntyy!






Aurinkoista viikonloppua toivotellen,


- Neiti M