26. kesäkuuta 2012

Juhannus kuvina - kukkia ja järvimaisemia


Juhannus tuli ja meni - ja oli oikein tervetullut tauko arkisen aherruksen keskelle. Me vietimme ihanan rentouttavan, pitkän viikonlopun mökillä, välillä auringonpaisteesta nauttien ja välillä kesäsateen ropinaa kuunnellen. Kameran muistikortille juhannus tallentui pääosin kukkina ja keskikesän auringon laskuina - tässäpä teillekin muutamia otoksia näistä keskikesän kauniista hetkistä.















Ihanaa tiistai-illan jatkoa teille kaikille toivotellen,

- Neiti X


Psst.. Ja hei, te muutamat uudet lukijat: lämpimästi tervetuloa - kiva, että olette löytäneet tänne! :)



21. kesäkuuta 2012

Keskikesän juhlaa

Mökki, sauna, juhannuskoivut, grilliherkut - ja te tuhannet pikkuinisijät- yöttömän yön juhla, täältä tullaan! 



Näiden viime juhannuksen tunnelmakuvien myötä toivotan teille
 kaikille ihanaa ja rentouttavaa juhannusta!


- Neiti X


15. kesäkuuta 2012

Kesää ja kukkia



Ihana ihana kesä - valoa, lämpöä, aurinkoa ja hymyjä ihmisten kasvoilla. Kukkiakaan ei tarvitse ostaa enää kaupasta, vaan niitä voi kerätä kätevästi maljakkoon vaikkapa lenkkipolun varrelta. Itse kerätyistä kukista säästyneet rahat voikin sitten hyvällä omatunnolla tuhlata esimerkiksi vastikään alkaneisiin alennusmyynteihin.... Nimimerkillä kokemusta on: eilen pieni poikkeaminen ruokakauppareissulta ja tuntia myöhemmin allekirjoittanut astelee onnellisena kotia kohti viisi uutta kesätoppia kassissaan - muistaen tietenkin vasta kotipihalla matkan varsinaisen tarkoituksen: ai niin se maito... 

No mutta, maitokauppaankin ehdittiin ja bonuksena vaatekaappi täyttyi viidellä topilla alle 37 eurolla - ei paha! Topeista ei tällä kertaa kuvia tule (, sillä kamera matkustelee tällä hetkellä jossain päin Pohjois-Suomea), mutta sen sijaan toivotan teille aurinkoisen kesäistä viikonloppua näiden viime viikolla napsaistujen kukkakuvien siivittämänä!






Kesäterveisin,

- Neiti X


12. kesäkuuta 2012

Suklaamuffinssit mangolla ja mansikoilla



Viime viikolla törmäsin sattumalta juustohyllyllä arkisia ruokaostoksia tehdessäni uuteen mangon makuiseen tuorejuustoon ja kesäkuntoon -projektini unohtui sillä silmän räpäyksellä, kun mieleni täyttyi ideoilla sen hyödyntämisestä kesäisissä leivonnaisissa. Mangotuorejuusto päätyikin ostoskoriin ja se pääsi myös pian käyttöön, kun leivoimme äitini merkkipäivän kunniaksi herkullisia suklaamuffinsseja mangokuorrutuksella ja tuoreilla kotimaisilla mansikoilla maustettuna.

Alta löytyvä suklaamuffinssien ohje on sama kuin täällä, sillä erotuksella, että suklaasattumat ja -kuorrute on jätetty tällä kertaa reseptistä kokonaan pois - niiden tilalla on vuodenaikaan sopiva kesäisen raikas yhdistelmä mangokuorrutusta ja tuoreita mansikoita. Tässäpä siis teillekin herkullisen mehevä suklaamuffinssiresepti - ihana jälkiruokaherkku tai kahvipöydän leivonnainen vaikkapa pian koittavan juhannuksen juhlintaan! 


Suklaamuffinssit

175 g taloussuklaata
175 g voita/margariinia
2 1/3 dl sokeria
6 kananmunaa
1 1/3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Mangokuorrutus

200 g mangotuorejuustoa
1-2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
+ sokeria maun mukaan

koristeeksi tuoreita mansikoita ja sitruunamelissan lehtiä


1. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen 
- anna seoksen jäähtyä hetki.
2. Yhdistä sokeri ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi - varsinaista vatkausta ei tarvita.
3. Lisää vehnäjauhot (leivinjauhe sekoitettuna) siivilän läpi taikinaan. 
Lisää joukkoon suklaaseos ja sekoita tasaiseksi.
4. Laita paperivuoat muffinipellin koloihin ja kaada taikina vuokiin.
Paista muffinsseja 180 asteessa n. 10-20 minuuttia, 
koosta riippuen.
5. Tee kuorrutus: vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita se mangotuorejuustoon ja makeuta 
kuorrute vanilliinisokerilla ja sokerilla. 
6. Levitä kuorrute muffinssien päälle veitsellä tai pursottaen. 
Koristele mansikoilla ja sitruunamelissa lehdillä.

+ Muista herkutella ylijääneellä kuorrutteella ja mansikoilla vieraiden lähdettyä! ;)


Herkutteluterveisin,

- Neiti X


Ps. Pahoittelen kiireessä napsaistua kuvaa - sommitteluun ei ollut aikaa, kun samalla hetkellä kuvia räpsiessäni vieraat jo istuivat juhlapöytään.


6. kesäkuuta 2012

Juhlakauden DIY-vinkki



Kevät ja kesä ovat ihanien juhlien aikaa: vaikka yhtä kauden merkittävimmistä juhlapäivistä ehdittiinkin jo juhlia muutama päivä sitten, luvassa olisi nyt pientä juhlakauteen sopivaa DIY-vinkkiä.

Lähtötilanne DIY-projektiin oli siis pari viikkoa sitten seuraavanlainen: ystäväni häät lähestyivät uhkaavasti ja sainkin sen seurauksena kehitettyä itselleni pienimuotoisen asukriisin - kaikki omistamani juhlavat mekot olivat jo moneen kertaan käytettyjä, eikä uusia tarpeeksi kivoja mekkoja meinannut löytyä sopivassa koossa tai hintaluokassa. Sama ongelma oli myös juhlalaukun kanssa: ne harvat kaapistani löytyvät juhlavat laukut näyttivät jo aikansa eläneiltä, eikä taaskaan kauppojen valikoimat tyydyttäneet tämän vaativan kuluttajan mielikuvia täydellisestä mustasta juhlalaukusta. 

Asioidessani sitten yhtenä päivänä erään ruotsalaisen vaateketjun liikkeeessä muilla asioilla, törmäsin kauniiseen ruusumekkoon, joka lähtikin kotiin sovituskopin kautta ns. varamekoksi. Koska parempaa mekkoa ei sitten ehtinyt tietenkään enää löytyä, päädyin rakentamaan juhla-asuni tämän mekon ympärille. Mekossa oli kuitenkin pieni ongelma: se tuntui hiukkasen liian lyhyeltä keväthäitä varten, jonka myötä keksinkin lisätä mekon pituutta ompelemalla helman reunaan muutaman sentin pitsikaistaleen. Pitsi-idea laajentuikin sitten äkkiä myös juhlalaukkuun - kaapista löytyi kaistale mustaa pitsikangasta ja tavallinen, jo pienen ikuisuuden vanha musta juhlalaukku. Sakset esiin, nips naps rusetti irti laukusta ja pitsikaistale oikean kokoiseksi (pari senttiä ylimääräistä reunoille päärmeitä varten) neula, lankaa ja eikun ompelemaan. Ja lopputuloksen näette kuvista - tarkempia ohjeita voin jakaa kommenttiboxissa niitä kaipaaville! :)







Onkos teille luvassa paljon juhlia kesän aikana? Meillä kesän juhlista on juhlittu nyt 2/4 - vielä ainakin kahdet ihanat häät olisi kuitenkin luvassa loppukesästä, juhannuksia ja muita kesäisiä illanviettoja tietenkään unohtamatta.


Keskiviikkoterveisin,

- Neiti X


2. kesäkuuta 2012

Tonight


 Yksi tämän hetken ehdottomista lempparikappaleistani: Fun - We Are Young
Sopii tavallaan aika hyvin myös tähän juhlapäivään: 
onnea kaikille valkolakeille ja muille valmistuneille - teille nuorille ja vähän vanhemmillekin!

 
- Neiti X