5. joulukuuta 2012

Luukku 5: Kaneliset omenamuffinssit




Vaikka omena kuuluu vahvasti syksyiseen leivontaan, sopii omena myös mainiosti jouluun: kun omenan makua täydentää vielä kanelilla ja kardemummalla, on jouluinen tuoksu ja maku taattu. Alla olevalla reseptillä valmistat helposti ihania muffinsseja, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaan ja jotka maistuvat sekä kuorrutteella että ilman. Kuorrutteen koostumusta (ja kalorimäärää) voit muunnella mielesi mukaan sokerimäärää vaihtelemalla - makeuden ja kuorrutteen valumattomuuden puolesta jo n. 2 dl riittää mainiosti (kuva yllä), mutta jos haluat kuorrutteesta kiinteämpää ja pursotettavampaa, on 3-4 dl sopivampi määrä. Resepti on muunnelma näistä muffinsseista.


OMENAMUFFINSSIT

1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2-3 dl hapanta omenaa kuutioituna
2 kananmunaa
75 g voisulaa
1 dl maitoa

Kuorrute:
100 g voita 
100 g tuorejuustoa
2-4 dl tomusokeria


1. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.

2. Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 225°C:ssa uunin keskitasolla n. 15-20 min. kauniin ruskeiksi.

3. Valmista kuorrute. Vaahdota pehmeä voi ja tuorejuusto keskenään. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.

4. Levitä kuorrute muffinssien päälle pursottamalla tai veitsellä.


*****

Herkutteluterveisin,


- Neiti M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti