2. joulukuuta 2012

Luukku 2: Hopean hohtoa
Hyvää ensimmäistä adventtia! Ensimmäisen adventtisunnuntain kunniaksi luvassa olisi joulukalenterin ensimmäinen DIY-vinkki, joka soveltuu kaikille innokkaille kynttilöiden - ja erityisesti tuikkukynttilöiden - polttelijoille. Niin meillä, kuin varmasti monessa muussakin taloudessa kertyy tähän pimeään syksy- ja talviaikaan huikeat määrät loppuun poltettuja tuikkuja - siis niitä tavallisia alumiinisia, hopean värisiä tuikkukuppeja. Vaikka nämä tuikkukupit voikin kierrättää metallikeräyksessä, ne sopivat loistavasti myös askartelumateriaaliksi: itse taiteilin tuikkukupeista tällä kertaa lehtiköynnöksen rautalangan ja lasihelmien avulla.

Jouluinen lehtiköynnökseni tuikkukupeista valmistui seuraavasti:

Poista ensin kupin pohjalle jääneet steariinit ja sydänlanka. Käännä sitten tuikun reunat keskelle toisiaan vasten niin, että kupista tulee lehden muotoinen. Painele lehti sormin mahdollisimman litteäksi ja viimeistele se sileäksi vasaroimalla sitä esim. puupalikan päällä. Vasaroi sen jälkeen naulan avulla reikä lehden kärkeen. Kun olet tehnyt riittävän määrän lehtiä, ota haluamasi pituinen pätkä rautalankaa ja pujottele lehdet yksitellen rautalankaan kiinni. Ota sitten toinen (hieman pidempi) pätkä rautalankaa ja kierittele se lehtiköynnoksen ympärille, lisäten lankaan samalla lasihelmiä sopivin välimatkoin. Muotoile lopuksi köynnös ja lehdet haluaamaasi muotoon.

Meillä köynnös on ripustettu tällä hetkellä peilin reunuksille, mutta sitä olisi tarkoitus hyödyntää ainakin pöytäkoristeena jouluisissa kattauksissa - miksei köynnös sopisi myös vaikkapa joulukuusen oksia koristamaan. Köynnöksen sijaan tuikkulehdistä voi taiteilla esimerkiksi jouluisen kranssin - itselläni olisi jo muutama muukin tuikkuaskarteluidea kiikarissa, mutta niistä lisää myöhemmin, mikäli saan kerättyä suunnittelemaani projektiin tarpeeksi uutta materiaalia.


*****


Tunnelmallista adventtisunnuntain jatkoa!


- Neiti M

8 kommenttia:

 1. Ihana DIY idea ja kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi miten mahtava idea! Pitääkin joku päivä tehdä tämmönen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Nanna - nyt vain ahkerasti tuikkuja polttelemaan :)

   Poista
 3. Ihastuttava idea. <3 Todella kaunis ja kuitenkin helppo toteuttaa, kiitos ihanainen ideasta.
  Ja se kranssi, se oli todella hieno! :)
  Odottelen jo huomista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis Image, kiva että kommentoit! :) Köynnös on tosiaan yllättävän helppo ja nopea tehdä, kunhan materiaalit vaan ovat kasassa :)

   Poista
 4. Totta se on, samalta ne näyttää :D innolla jään odottamaan seuraavia tuikkuaskartelujasi!

  VastaaPoista