14. syyskuuta 2012

Pirteä puolukkaleipä



Kuten lupailin, luvassa olisi nyt vallitsevaan sadonkorjuuaikaan sopivaa puolukkaista reseptiä. Koska makeita leivonnaisia ja muita herkkuja on tullut tehtyä ja syötyä lähiviikkoina ihan riittävästi, päätin pitkästä aikaa leipoa jotakin suolaista. Niinpä pienen googlailun ja reseptikirjojen selailun jälkeen päädyin lopulta tekemään oikein herkulliseksi osoittautunutta puolukkaleipää.

Tällä reseptillä saat siis helposti vuoallisen rapeakuorisen maukasta leipää, joka maistuu erityisesti uunilämpimänä tai paahdettuna pelkän voin tai esimerkiksi juuston kera. Mikäli onnistun säästämään viimeiset palaset leivästä täksi illaksi, suunnitelmissa olisi tarjota sitä illanistujaisissamme paahdettuna, pieninä suupaloina valkohomejuuston kanssa - nam! 


Puolukkaleipä

3 dl ruisjauhoja
3 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
3/4 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl ruokasoodaa

3 1/2 dl piimää tai jogurttia
3/4 dl siirappia
3/4 dl puolukkasurvosta
n. 1 dl auringonkukansiemeniä


1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja
vuoraa 1,5 litran leipävuoka leivinpaperilla tai voitele se.

2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita.

3. Sekoita piimä, siirappi, puolukat ja siemenet keskenään ja lisää ne taikinaan. 
Sekoita mahdollisimman vähän.

4. Painele taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 40 minuuttia.




Mikäli joku odotteli ja jäi kaipaamaan makeaa puolukkareseptiä, yksi varteenotettava vaihtoehto voisi olla luottoreseptieni joukkoon nykyään kuuluva puolukkatoscakakku!

Ja tosiaan, tästä päivästä lähtien aikaisempi Leivonnaiset -tunniste on jaettu nyt selvyyden vuoksi makeisiin ja suolaisiin leivonnaisiin. Tunnisteisiin on ilmestynyt myös uusi Sadonkorjuu -kategoria, josta löytyy kauteen liittyviä kuvia ja tunnelmia, reseptejä jne. 


Eipä sitten muuta tällä erää, kivaa perjantain jatkoa te kaikki! :)


- Neiti M

3 kommenttia:

  1. Ihania syksyn tunnelmia sulla täällä! Hyvän oloinen leipäresepti ja toimii varmasti upeesti sen valkohomejuuston kanssa, loistoidea! Tosi kauniit noi ed. postauksen puolukkametsäkuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo resepti oli tosiaan onnistunut: leipä oli yksinkertainen ja nopea tehdä, mutta myös oikein herkullista - oikein harmittaa, että en ehtinyt maistaa sitä sen brien kanssa, täytyy leipoa tätä siis uudestaankin! :)

      Kiitokset synkeää syyspäivää piristäneestä kommentista! :)

      Poista
  2. Kokeiltu valkohomejuuston kanssa, aivan mahtava leipäresepti! Olen tehnyt jo kahdesti, niin hyvää on 😜

    Milla

    VastaaPoista