13. elokuuta 2012

Mustikoita monessa muodossa



Muu maa mustikka, oma maa mansikka - niinhän sitä sanotaan, vaikkakin meillä sanonta toimii paremminkin toisin päin: mansikat hankitaan aina muiden mailta poimittuina (eli torilta), mutta mustikoita löytyy mielin määrin ihan omilta mailtakin, aivan vanhempien kesämökin pihapiiristä.

Noin viikko sitten kävimmekin tämän vuoden ensimmäisellä mustikankeruureissulla ja voi että minkä kokoisia marjoja me metsästä löysimmekään - aivan kuin pensasmustikoita olisi keräillyt! Isot marjat täyttivätkin ämpärin nopeasti, vaikka itse keräilin mustikoita tällä kertaa poimurin sijaan ihan vain omin pikkukätösin.





Kerätyt ja siivotut mustikat päätimme säilöä pakastimeen sellaisinaan - viimevuotiset pakastimesta löytyneet mustikat sen sijaan joutuivat väistymään tuoreiden tieltä ja päätinkin keitellä suurimmasta osasta hilloa (ohje tulossa!) säilyvyyden pidentämiseksi. Loput viime vuoden mustikoista päätyivät muffinsseihin, jotka leivoin tätä reseptiä soveltaen - korvaten raparperit mustikoilla ja kanelin raastetulla sitruunankuorella, nam!

Näillä näkymin palailen mustikkahilloreseptin kera vielä myöhemmin tänään - kuitenkin viimeistään huomenna! Innostuin myös koristelemaan hillopurkkeja, joten pienimuotoista DIY-/askarteluvinkkiä olisi myös tuloillaan lähipäivinä!


Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille toivotellen,


- Neiti M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti