14. elokuuta 2012

Itsetehty mustikkahillo

Tässäpä siis viimein eilen lupaamani mustikkahilloresepti! Reseptin mukaisen hillon keittely on todella helppoa ja se onnistuu niin tuoreista kuin pakastetuista mustikoista - sen voi maustaa mielensä mukaan vaikkapa vaniljatangolla, sitruunankuorella, kanelilla tai inkiväärillä. Itse käytin päämausteena vaniljatankoa, jonka lisäksi laitoin muutamaan purkilliseen raastettua sitruunankuorta - molemmat variaatiot osoittautuivat oikein herkullisiksi!




Mustikkahillo

4 l tuoreita/pakastemustikoita
1 dl vettä
1 kg hillosokeria
1 vaniljatanko
(1 sitruunan kuori raastettuna)


1. Mittaa vesi ja tuoreet/puolisulaneet mustikat kattilaan. 
Viillä vaniljatanko veitsellä halki pitkittäin ja kaavi siemenet veitsellä raaputtaen. 
(Raasta sitruunan kuoren keltainen pintakerros.) 

2. Lisää vaniljatanko, siemenet (ja sitruunankuoriraaste) seokseen - kuumenna.

3. Lisää hillosokeri höyryävään seokseen ja kuumenna kiehuvaksi - keittele kevyesti poreillen 10-15 minuuttia. Sekoita välillä ja kuori lopuksi enimmät vaahdot pinnalta.

4. Anna hillon jäähtyä noin puolen tunnin ajan ja sekoittele välillä. 
Poista vaniljatanko ja kaada hillo puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin ja sulje tiivisti.

5. Säilytä hillo viileässä - hillo hyytyy lopullisesti vuorokauden kuluttua


Itse säilöin hillot pestyihin suolakurkku-, hillosipuli- yms. purkkeihin, joita keittelin ensin kiehuvassa vedessä noin 10 minuutin ajan. Koska kaikki purkit (ja kannet, huom!) eivät mahtuneet kerralla samaan kattilaan, siirsin jo desinfioidut purkit odottamaan noin 100-asteiseen uuniin, jotta purkit pysyisivät kuumina hillon kaatamiseen asti.

 Kuvissa näkyvät (jäähtyneet) hillopurkit koristelin perinteiseen tyyliin, mutta kankaan sijaan peitin kannet paperisilla muffinssivuoilla, jotka kietaisin paikoilleen juuttinarulla. Osan purkeista koristelin hieman modernimpaan tyyliin sopivaksi - niistä kenties lisää vielä myöhemmin! ;)



Herkutteluterveisin,


- Neiti M

6 kommenttia:

  1. Ompa ihana resepti ja ihania purkkeja :-) Tosi kivan näköisiä :-)

    VastaaPoista
  2. Oi miten herkullisen kuuloinen resepti ja kauniita kuvia! :) Pakastin tänään ämpärillisen mustikoita, pitäisiköhän tästä inspiroituneena keittää osasta niistä hilloa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Ginger! :) Tuo hillo on kyllä todella hyvää! Pienenä vinkkinä kuitenkin sanottakoon, että mustikkahilloprosessia ei kannata suorittaa valkoisten tekstiilien läheisyydessä.. ;)

      Poista
  3. Sulla on todella kaunis, viimeistelty ja sympaattinen blogi! Kiitos hilloreseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitokset kauniista sanoistasi Terttu! Ja olepa hyvä vain! :)

      Poista