7. elokuuta 2012

Kantarellipizza



Viime viikolla poimitut kesän ensimmäiset kantarellit päätimme nautiskella pakastamisen sijaan tuoreina ja ne löytyivätkin ruokalautaseltamme useana päivänä aina eri tavalla valmistettuna: muun muassa perinteisen kantarellimuhennuksen ohella nämä kullan keltaiset sienet päätyivät herkuttelupäivän illalliseksi nautitun pizzan täytteeksi.

Pizzan muut täytteet valikoitiin kantarellien ehdoilla eli aineksista, jotka kokemuksen mukaan sopivat parhaiten kantarellien pariksi: sipulia, jota ilman meillä ei kantarelliruokia pahemmin valmisteta, kesäkurpitsaa, joka miedon makunsa vuoksi sopii kantarellien seuraksi monia voimakkaamman makuisia kasviksia paremmin, ja pekonia, joka ainakin miehen mukaan kruunaa ruuan kuin ruuan. Sekaan vielä perinteisiä pizzatäytteitä - tomaattia, juustoa ja yrttejä - sekä itsetehty pizzapohja durumvehnäjauhopaketin kyljestä löytyneen ohjeen mukaan ja lopputulos on herrrkullinen!


Kantarellipizza

Pohja:
1 1/2 dl vettä
15 g hiivaa
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 3 dl durumvehnäjauhoja

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen - lisää suola, öljy ja jauhot. 
Alusta taikina tasaiseksi ja kohota kaksinkertaiseksi. 

2. Kauli taikina haluamaasi kokoon ja muotoon. Anna pohjan kohota ja 
valmistele sillä välin täytteet.

Täyte:
tomaattimurskaa
iso kourallinen (pieniä) kantarelleja
1/2 kesäkurpitsa
1 punasipuli
1 iso valkosipulin kynsi
puoli pakettia pekonia
mozzarellaa
juustoraastetta
tuoretta basilikaa
suolaa, sokeria, pippuria, oreganoa


3. Viipaloi kesäkurpitsa, sipuli ja mozzarella - silppua pekoni ja valkosipulin kynsi. 
Haihduta kantarelleista liika kosteus pannulla ja paista niitä hetki voissa.

4. Levitä tomaattimurska pohjan päälle - ripottele päälle valkosipulisilppu, suolaa, mustapippuria, 
oreganoa ja ripaus sokeria.

5. Levitä pohjalle kasvikset, pekoni ja mozzarella - ripottele päälle vielä juustoraastetta, 
oman tunnon mukaan.
  
  6. Paista pizzaa uunin keskitasolla 250 asteessa 12-15 min. Lisää basilikan lehdet valmiin pizzan päälle
ja nautiskele hyvässä seurassa!




Herkutteluterveisin,

- Neiti M


Pssst! Tämä resepti löytyy myös uuden Syksy-tunnisteen alta, siitä yksinkertaisesta syystä, että resepti on varsin syksyinen sienineen kaikkineen. Korostan kuitenkin sitä, että allekirjoittanut viettelee edelleen kesää ainakin elokuun loppuun asti, vaikka syksy kieltämättä kolkutteleekin jo pikkuhiljaa ovella..

Syksyn tuloonhan ei siis sinänsä liity mitään hirveän kauhean kamalaa, mutta vielä on kesää jäljellä...!

4 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaa aivan täydelliseltä pizzalta! Tätähän pitääkin kokeilla... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka itse sanonkin, se oli aika täydellistä - tulee varmasti tehtyä uudestaankin! :)

      Poista
  2. Tuo ei voi olla kuin taivaallisen hyvää! :)

    VastaaPoista