13. tammikuuta 2012

Tulppaaneja ja ujo orkidea

En voinut vastustaa kiusausta kaupan kukkaosastolla ja nappasinkin vuoden ensimmäiset tulppaanit kainalooni kotia piristämään. Tulppaanien lisäksi iloa silmille ja mielelle tuo juuri kukkaan puhjennut orkidea. Kyseessä on muuten melkoisen ujo tapaus: nuput ilmaantuivat kasviin jo joulukuun alussa ja vasta nyt ensimmäinen kukka rohkeni avautua - tosin edelleen kukka piilottelee itseään katseilta näyttäen vain "selkäpuoltaan" ihastelijoilleen (ja tähänhän ei tietenkään mitenkään liity kasvin omistajan valitsema ruukun paikka + valon tulosuunta, kröhöm...) No, toinen nuppu sentään näyttää aukenevan haluttuun suuntaan - tietenkin eri puolelle kuin toinen, mutta pääasia että kukkivat, ja mahdollisimman pitkään, kiitos. :)


Kameran katsetta orkidea ei näyttänyt pelkäävän ja se olikin viime vuotisiin kukintoihin verrattuna paljon kuvauksellisempi - kokovartalokuvissa neiti ei kuitenkaan ollut edukseen, joten saatte tyytyä nyt vain yhteen "beauty-kuvaan".


Iloa perjantaipäiväänne! :)

- Neiti X

4 kommenttia:

 1. Voi, miten kauniita tulppaaneja ja orkidea... ja kauniita kuvia ja ihania reseptejä sinulla muutenkin täällä blogissasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitoksia! Kävin muuten kurkkimassa sinunkin blogiisi, kivalta vaikuttaa! :)

   Poista
 2. Heh, eksyin blogiisi ja kommentoin jo tulppaanitekstiäsi. Itsekin olen kirjoitellut ja kuvaillut sekä orkideoista että tulppaaneista omassa blogissani, hauska juttu! Myös oma orkideani avautui viime kerralla todella hitaasti, täällä juttu siitä: http://lookingforclementines.blogspot.com/2011/12/se-kukkii-sittenkin.html
  Sulla on kaunis blogi, liityin lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orkideat ja tulppaanit ovat kyllä niin kauniita! Kävinkin kurkkimassa pikaisesti blogiisi - löysin sieltä muuten muutakin yhteistä, mm. Clipperin valkoisen vadelmateen ;)

   Ja kiva että liityit lukijoiden joukkoon! :)

   Poista