Alimmaisessa kuvassa on reseptikirjastani löytyvä alkuperäinen resepti, josta olen jo pitkään käyttänyt seuraavanlaista muunnelmaa:
Pähkinäiset sämpylät
5 dl vettä
2 pussia kuivahiivaa
1-2 dl pähkinöitä rouhittuna
3/4 dl juoksevaa hunajaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 1/2 tl suolaa
11 - 12 dl jauhoja (esim. n. 3-4 dl ruisjauhoja, 3-4 dl kaurahiutaleita, loput vehnäjauhoja)
2 pussia kuivahiivaa
1-2 dl pähkinöitä rouhittuna
3/4 dl juoksevaa hunajaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 1/2 tl suolaa
11 - 12 dl jauhoja (esim. n. 3-4 dl ruisjauhoja, 3-4 dl kaurahiutaleita, loput vehnäjauhoja)
1. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Sekoita kädenlämpöiseen veteen pähkinärouhe, hunaja, öljy, suola ja vähitellen jauho-hiivaseosta. Alusta taikina tasaiseksi ja pehmeäksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa n. puoli tuntia.
2. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile taikinasta puikuloita/pyörylöitä. Kohota sämpylöitä vielä lämpimässä paikassa liinan alla.
3. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.
Maistuvia hetkiä loppuviikkoonne! :)
- Neiti X
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti