25. marraskuuta 2011

Joulupallojen uudet vaatteet - DIY

Viime joulun jälkeisistä alennusmyynneistä tarttuivat mukaan hopeiset joulupallot parin euron hintaan. Jo alunperin ostin pallot nimen omaan askartelutarkoitukseen ja suunnitelmissa oli päällystää tai maalata pallojen hopea pinta piiloon.

Alkutilanne oli siis seuraavanlainen:



Pallojen lisäksi tarvitaan mitä tahansa neulelankaa (jämälangat hyötykäyttöön!) ja liimaa - itse käytin ihan tavallista liimaa, kuumaliimakin varmaan käy, mutta silloin täytyy olla nopea. Lakkasin lisäksi kynsilakalla pallon kannan valkoiseksi ja lisäsin rusetit kantaa koristamaan. Eli nyt eikun vaan lankaa kierittelemään ja liimailemaan, helppoa kuin mikä! :)

Ja lopputulos näyttää seuraavalta:




Langan kieputtelemisen sijaan pallot voisi maalata, päällystää vaikkapa kauniilla kankaalla/paperilla, koristella helmillä/paljeteilla tai virkata/neuloa palloille päälliset - saa nähdä mitä keksin lopuille palloille, jäljellä on nimittäin vielä 7 kpl..


Testailin huvikseni palloja pähkipuun oksille, mutta todennäköisesti laitan ne koristamaan maalaamiani valkoisia puun oksia - kunhan saan loputkin pallot päällystettyä, sopisivat ne myös aika nätisti lasikulhoon tai lautaselle asetelmaksi.

Onkos joku muu kokeillut joulupallojen päällystämistä - uusia vinkkejä saa jakaa tännekin! :)

Mukavaa viikonloppua kaikille!

- Neiti X


24. marraskuuta 2011

Ruusuinen teehetki

Niinhän siinä sitten kävi, että juuri kun ennätin esitellä teille talvipuutarhaani,
ensimmäiset pakkaset ulottuivat myös meidän parvekkeelle ja kukkaset nuupahtivat. Nyt enää ruusupuu on elossa parvekkeella ja pelastinkin sen viimeiset kukkaset maljakkoon piristykseksi sisätiloihin.

Nyt istahdetaan sohvalle ja juodaan kuppi kuumaa - tuliaisena alkusyksyn Tallinna-reissulta tuotu tee lämmittää niin sisäisesti kuin pakkauksen kauniilla ulkoasullaan.








Rauhallista iltaa ja mukavaa loppuviikkoa kaikille
tilastojen mukaan tänne on jo joitakin vierailijoita eksynyt, tervetuloa! :)

- Neiti X


Pssst..! Teehetken jälkeen luvassa pientä askartelua, eli ensimmäistä DIY-vinkkiä luvassa lähipäivinä! :)


21. marraskuuta 2011

Secret Garden in the Middle of Winter

Marraskuu - ja joulu jo ovella.
Kynttilöitä, kuumaa juomaa ja viltin alla lämmittelyä - joulukoristeetkin saa jo kohta kaivaa esiin
kaapin perältä.

Kuluvasta vuodenajasta huolimatta, parvekkeeni suojista löytyy pieni talvinen puutarha, jossa kesäkukat kukkivat edelleen - ajankohdan paljastaa vain osittain kellastuneet ja pudonneet lehdet
ja kuvien kylmä, viileä valo.







Taitaa käydä niin, että kukkaset saavat pian kaverikseen jouluvalot - antaa toisten nyt kukkia ja tuoda lämpimiä muistoja kesästä kovempien pakkasten tuloon asti.

Tilalle aikanaan tulevia kanervia kyllä ehtii katsella läpi koko pitkän talven..

Vieläkö muiden parvekkeelta tai pihalta löytyy eläviä muistoja kesästä?


18. marraskuuta 2011

We all have secrets...






kuvat Weheartit.com 

...and I am going to tell you some of mine..