10. heinäkuuta 2013

Lakkametsällä

Tai ehkä paremminkin lakkasuolla. Siellä me nimittäin vietimme eilisen illan, kun päätimme aurinkoisen sään innoittamana lähteä pienelle luontoretkelle, tavoitteenamme päästä keräämään elämämme ensimmäistä kertaa lakkoja.

Niinpä otimme auton allemme, laitoimme kumpparit jalkaan ja hyttysmyrkyt pintaan ja nappasimme sangot kouraamme - ja eikun mars metsään ja sen läpi kohti suota! Ensin hikoilimme hyvän tovin tuulipukuinemme avosuolla paahteisessa ilta-auringossa tarpoen ja lukuisia kuivahtaneita lakkoja ympärillämme ihmetellen. Jonkin aikaa suota kierreltyämme päätimme siirtyä suon laidoille, pois paahteisimmasta auringosta korkeampien puiden suojaan, ja kyllä muuten kannatti - siellähän ne kaikki mehevät lakat odottivat poimijaansa!Nyt pitäisi sitten keksiä, mitä herkkuja näistä ihanista marjoista oikein taikoisi... Suurin osa keräämästämme noin 4-5 litrasta on jo pakkasessa ja osasta voisin keitellä hilloa - vinkkejä hyvistä lakkaresepteistä otetaan ilolla vastaan! Kenties voisin koota jonkinlaista lakkareseptipostausta tänne teillekin, kunhan ehdin perehtyä lakkareseptien kirjoon pienen googlailun/Pinterestin avulla - miltäs kuulostaisi? :)


Keskiviikkoterveisin ja rentouttavaa loppuiltaa toivotellen,


- Neiti M

6 kommenttia:

 1. Oih, täältä löytyi ihania kuvia ja kiva blogi..jäänpä seurailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija, kiva että löysit tänne! :) Lämpimästi tervetuloa lukijaksi!

   Poista
 2. Oi nam, voi kun täälläkin pääsisi hillametsään mutta ei ole näköpiirissä. Aivan parhaita juustojen kera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ollut minäkään ennen päässyt lakkametsälle, harvinaista herkkua meillekin nuo itsepoimitut lakat! Ja tosiaan, lakat/hillat ovat kyllä niin hyviä, juurikin juustojen kera ja erityisesti hillona, nam! :)

   Poista
 3. Lakat on minulle Helsingissä asuvalle sellaista luksusta että! Pääsin niitä itse poimimaan ihan ensimmäistä kertaa ikinä tänä kesänä Ähtärissä :) Ainakin herkullista hilloa niistä saa, ja tuoreena sopivat monen jälkkärin kylkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, sielläkin siis yksi ensikertalainen! :) Lakkahillo on kyllä parasta, muita herkkuja en sen lisäksi olekaan vielä ehtinyt lakoistani tehdä, vaikka muutamia reseptejä olenkin jo tutkaillut alustavasti :)

   Poista