12. joulukuuta 2012

Luukku 12: Hyasintti


Koska piditte eilisestä hyasintti-istutuksestani, ajattelin kuvailla teille vielä toisen helpon tavan hyasintin istuttamiseen. Kuten eilisessäkin istutuksessani, oheisten kuvien hyasintti on vain yksinkertaisesti irrotettu alkuperäisestä muoviruukustaan ja "istutettu" suoraan multineen/hiekkoineen tavalliseen lasipurkkiin (eilinen peltipurkkiin) - mikäli ruukkuun jää paljon ylimääräistä tilaa, voi reunoille halutessaan lisätä multaa tai vaikkapa sammalta, jota itse yleensä käytän. 

Peltisen purkin ympärille koristukseksi riittää yksinkertainen satiininauha rusetilla, mutta lasisen purkin läpinäkyvine multineen halusin kokonaan piiloon: aluksi suunnittelin hyasintille tämän tyylistä virkattua päällistä, mutta päädyin sitten kuitenkin nopeampaan silkkipaperi + lahjanaru -yhdistelmään. Yksinkertaisen kaunista ja myös oiva lahjaidea tai tuliainen jouluvierailuihin!

Tiesittehän muuten, että hyasintit säilyvät elossa hyvin myös ilman multaa: viime vuonna huuhtelin mullat kokonaan pois hyasintin sipulin ja juurien ympäriltä ja istutin kukan lasipurkkiin kerroksittain pelkän vihreän sammaleen kanssa alimmaisen kuva mukaisesti. Ympärille vielä muutama kierros juuttinarua ja pientä kimallusta kristallilla - yksinkertaista, mutta ainakin omaan makuuni huomattavasti tyylikkäämpää, kuin ne kukkakauppojen perinteiset värikkäät foliokääreet.
Ja muistattehan vielä,

- ettei hyasinttia tarvitse kastella kuin hyvin niukasti,
- että kukinto kestää pidempää, mikäli hyasintin laittaa yöksi viileään paikkaan - kuten eteiseen, jääkaappiin tms.,
- ja että kukkineen hyasintin sipulit kannattaa säästää, säilyttää pakkasettomassa tilassa ja istuttaa pihalle keväällä heti kun maa on sulanut lumesta.


Kukkaisterveisin,


- Neiti M


Psst... Lupailemaani "joulupalloilua" luvassa huomenissa..! Ja hei, lämpimästi tervetuloa te muutamat uudet lukijat - kiva että olette löytäneet tänne! :)

2 kommenttia:

  1. Blogisi olikin ihana löytö, ihan kuin ois pikkujoulupaketin saanut! :)

    VastaaPoista