3. maaliskuuta 2012

Kevättä rinnassa


Ai että, ihana keväinen aurinko, sulava lumi ja lämpötila nollan yläpuolella. Keväisissä tunnelmissa kuvailin hieman viime viikolla istuttamiani auringonkukan- ja herneenversoja. Koska versoille ei löytynyt tarpeeksi kivan näköisiä ruukkuja varastoista, valitsin niistä sopivimman kokoiset ja kääräisin tavallisen lasipurkin ja ruskean saviruukun piiloon kauniilla papereilla: auringonkukan versot saivat kääreekseen palasen tuttavani varta vasten askartelujani ajatellen Thaimaasta tuomaa sanomalehteä, ja herneen versot kiedoin kuvioteipin avulla valkoiseen silkkipaperiin.Niin kuin kuvista näkyy, tänä vuonna auringonkukanversot ovat kasvaneet reippaasti nopeammin kuin herneet, vaikka istutin molemmat siemenet täysin samaan aikaan - hassua, sillä aikaisempina vuosina järjestys on ollut yleensä päinvastainen. Ensimmäiset auringonkukan versot pääsivätkin leivän päälle jo eilen, herneenversoja saadaan vielä odotella muutamia päiviä.


Kiinnostaako teitä muuten versojen kasvatusvinkit? Kuvien versot kasvatin lyhennettynä versiona seuraavanlaisesti: liotin siemeniä yön yli vedessä, istutin lionneet siemenet yrttimultaan ja pidin kylvökset kosteina ja pimeässä lautasilla peitettyinä siihen asti, että ensimmäiset versot alkavat näkyä mullan alta. Tarkempia ohjeita kaipaavat voivat kurkkia vaikkapa tänne - tietysti kysyä saa myös minulta, vaikka en nyt mikään varsinainen asiantuntija olekaan! :)

Ihanaa ja keväisen piristävää viikonloppua kaikille!

- Neiti X

5 kommenttia:

 1. Aivan ihanan pirteä ja kevät niin tulee näistä kuvista! :-) Hyvän näköiset purkit, ihana idea! .-)

  Aurinkoista lauantaita Tampereelta! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ehtinyt vielä edelliseen kommenttiisi vastaamaan, mutta lämpimästi tervetuloa, kiva kun liityit lukijaksi! :) Oikein aurinkoista lauantaita ja viikonloppua myös sinulle! :)

   Poista
  2. Kiitos kiitos! :-) Iloa lueskella ihania blogeja! :-)

   Tervetuloa myös kyläileen :-)

   Poista
 2. Voi miten kivannäköiset purkit! :) Ja versojen kasvatusvinkit kiinnostavat kyllä, nimimerkillä joka kevät versojen ja yrttien kasvatuksesta innostuva ei-viherpeukalo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itse en ole vielä yrttejä siemenestä asti kasvatellut, mutta versoja jo monen vuoden ajan - kannattaa kokeilla, ovat yllättävän helppoja ja kasvatus on yrtteihin verrattuna todella nopeaa! :)

   Poista