28. helmikuuta 2012

Turkoosia inspiraatiota

Sininen vaikuttaisi olevan tänä vuonna yksi trendikkäimmistä väreistä niin sisustuksessa kuin pukeutumisessa. Jälkimmäisen osalta olen enemmän kuin iloinen, sillä varsin perisuomalaiset piirteeni sinisistä silmistä vaaleaan ihoon ja hiuksiin vain yksinkertaisesti sopivat parhaiten juuri sinisen eri sävyjen kanssa. 

Sisustuksessa en kuitenkaan sinisestä pahemmin välitä: turkoosi onkin ainut sinisen sävy, jonka kelpuutan ja otan ilolla mukaan vaatekaappini sisällön ohella myös muuhun kotimme sisustukseen. Turkoosia meiltä löytyykin muun muassa liinavaatekaapista tyynynpäällisten, pyyhkeiden jne. muodossa sekä muutamista astioista ja erilaisista koriste-esineistä - edellisestä asunnostamme löytyi myös yksi räväkän turkoosilla maalattu tehosteseinä.

Parhaimmillaan turkoosi toimiikin mielestäni juuri tehostevärinä, pieninä tai vähän suurempina yksittäisinä elementteinä muuten pelkistetymmän väristä kokonaisuutta raikastamassa. Se näyttää upealta etenkin valkoiseen yhdistettynä, mutta toimii myös kivasti beigen ja muiden ruskean sävyisten tilojen raikastajana. Pelkistetympien värien ohella se hurmaa ainakin minut myös muiden raikkaiden värien, kuten keltaisen ja pinkin parina.

Löytyykös lukijoiden joukosta ketään turkoosiin ihastuneita? Omaa silmääni miellyttävät erityisesti kirkkaat ja voimakkaamman sävyiset turkoosit, mutta ihastusta herättävät myös herkän vaaleat turkoosin sävyt esimerkiksi makuuhuoneen seinissä ja tekstiileissä. Katselkaahan alla olevat inspiraatiokuvat läpi ja kertokaa, mitä piditte! :) 

 
Miten on - saisiko olla räväkän raikasta, rauhallisen vaaleaa vai ei kenties kumpaakaan? 
Joka tapauksessa, oikein piristävää tiistaipäivää kaikille! :)

- Neiti X

Kuvat täältä.

4 kommenttia:

 1. Heippa! Tulin heti vastavierailulle:) Ihania inspiskuvia, heti alkoi tehdä mieli lisää turkoosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselleni kävi aivan sama juttu noita kuvia etsiessäni: kaapista oli kaivettava heti turkoosit pyyhkeet kylppäriin ja muutama tyyny sänkyä koristamaan! :)

   Kiva kun kävit! :)

   Poista
 2. Tykkään turkoosista värinä mutta jostain syystä sitä ei multa löydy hirveästi vaatekaapista ja vielä vähemmän kotoa. Mutta noi kuvat oli aivan ihania! Turkoosi sopii hyvin harmaan ja/tai muiden kirkkaiden värien kanssa, niin kuin tossa vikassa kuvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseänikin miellytti eniten juuri tuo viimeinen ja kaksi sitä edeltävää kuvaa - ihanan raikkaita! :)

   Poista