17. helmikuuta 2012

Tulppaaneja ja ajatuksia bloggauksesta


Ennen kuin perustin oman blogin, olin todella huono muiden blogien kommentoija. Vaikka seurasinkin aktiivisesti useita mielenkiintoisia blogeja, en tehnyt sitä ns. näkyvänä lukijana, vaan kävin aina vain lukemassa uudet päivitykset, osallistumatta blogien ns. vuorovaikutteiseen puoleen ollenkaan. Nyt oman blogin myötä olen kuitenkin huomannut, miten juuri muiden jättämät kommentit, avoin lukijuus ja kaikki muutkin vierailijoiden "jättämät jäljet" ilahduttavat tässä uudessa harrastuksessani kaikista eniten. On palkitsevaa huomata, etten höpöttele täällä täysin yksikseni, vaan joku todella seuraa tarinointejani ja antaa silloin tällöin jopa palautetta kommenttilaatikon välityksellä.

Koska kuitenkin suurin osa blogien lukijoista ovat niitä hiljaisempia vierailijoita - kuten minäkin aikaisemmin olin ja ehkä hiukkasen edelleen olen - päätin lisätä blogiini jokin aika sitten elementtejä, joiden avulla blogini vierailijat voivat ikään kuin kommentointia helpommin ilmaista mielipiteitään niin halutessaan. Varmaan olettekin jo huomanneet, että jokaisen tekstin alapuolelle on ilmestynyt Tykkäsin! - ja Lisää tätä! -painikkeet - niiden lisäksi sivupalkista löytyy kysely, jossa voi äänestää helposti klikkailemalla itseään kiinnostavia aihealueita, joita toivoisitte blogiini lisää. Eli mikäli kommentointi ei kiinnosta, voitte tuoda näiden avulla ääntänne kuuluviin edes jotenkin. Ja sanomattakin on selvää, että kommentointi on tietenkin edelleen enemmän kuin tervetullutta! :)



Kommenttien ohella myös uudet lukijat ilahduttavat aina tällaista aloittelevaa bloggaajaa. Sen lisäksi, että näen blogini kiinnostavan muitakin kuin vain itseäni (heh), uusien lukijoiden takaa ja myötä löytyy usein uusia kivoja blogeja, joihin ei välttämättä olisi muuten löytänyt laisinkaan. Tämä mielessäni lisäilin jo jonkin aikaa sitten sivupalkkiini linkkilistan omista suosikkiblogeistani: itse ainakin tykkään selailla muiden kivojen blogien suosikkilistoja, sillä niiden avulla tutuista blogeista löytää usein helposti lisää uusia, samantyylisiä blogeja.



Näin loppuun päätin vielä jakaa linkit painikkeisiin, joiden avulla voitte seurata blogiani kätevästi Blogilistan tai Bloglovinin kautta - painikkeet ovat löytyneet jo jonkin aikaa blogini sivupalkista 
ja löytyvät luonnollisesti sieltä myös jatkossa! :)

Follow Shhh, its a secret!


Keskustelu aiheesta tai aiheen vierestä on sallittu kommenttilaatikon puolella! :)

Ihanaa viikonloppua kaikille!

- Neiti X   


 Ps. Postauksen kuvituksena toimivat kuvat ystävänpäivälahjaksi saaduista tulppaaneistani 
- taitavat muuten olla jo tämän vuoden kolmannet pinkit tulppaanit, 
ensi kerralla on kyllä saatava jo jotain uutta väriä!

4 kommenttia:

  1. Nuo tulppaanit ovat ihania! itselläkin on aina keväisin tulppaaneja vaasissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaaneihin ei kyllä voi kyllästyä, varsinkaan näin keväällä! :)

      Poista
  2. Moikka! Olen itsekin julkistanut blogini hetki sitten, joten lukijakuntaa ei vielä juurikaan ole. Samalla olen laajentanut lukemieni blogien listaa ja sinun blogisi kuuluu siihen myös (: Löysin blogisi muistaakseni Pupulandian kautta. Olen myös alkanut kommentoimaan melko aktiivisesti lukemiini blogeihin, jos vaan jotain edes suunnilleen järkevää kommenttia tulee mieleen ;) Kivat nuo toiminnot, voisin itsekin jossain vaiheessa kokeilla (: Jos haluat käydä kurkkaamasssa niin blogini löytyy osoitteesta: http://magdalenatttt.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin kurkkimassa pikaisesti blogiisi - kiva, että olet uskaltanut aloittaa bloggaamisen julkaisemalla omia kuviasikin, itse en siihen uskaltautunut, vaan piilottelen tämän salaperäisen nimimerkkini takana :) Mutta intoa tähän uuteen harrastukseen sinullekin! :)

      Poista