Lettuja, lättyjä, plättyjä, ohukaisia - tai ranskalaisittain hienostellen kreppejä.
Niitäpä meillä nautiskeltiin perjantain kunniaksi ex tempore jälkiruoaksi, kompensoimaan hieman lettuja ennen valmistetun kevyen kasvissosekeittoaterian terveellisyyttä. Selkeä syksyn merkki muuten meidän taloudessa, tuo kasvissosekeitto nimittäin.
Letut sen sijaan ovat konkreettinen jäänne kesästä ja resepti kuuluu näin: ota valmis lettutaikinaseospussi edelleen nurkassa lojuvasta purkamattomasta mökkikassista, repäise pussin kulma irti ja valmista lettutaikina ja letut pussin kyljestä löytyvän ohjeen mukaan. Nautiskele hyvässä seurassa ja kiireettä (mieluiten omatekoisen) lakkahillon kera!
Rentouttavaa viikonloppua ihanaiset!
- Neiti M
Onpa piristäviä kuvia. Ovatko nuo syötäviä kukkia, mistä ostit? Rentouttavaa viikonloppua sinnekin! :)
VastaaPoistaKiitokset J! Kukat on napsaistu pelargoniruukusta parvekkeeltani - myrkyllisiä niiden ei pitäisi googlen mukaan olla, mutta syötävyydestä (eli pelargonilajikkeesta) en ole 100 % varma. Tietyt pelargonilajikkeet kuitenkin sopivat syötäviksi! :)
PoistaLöysin juuri blogiisi, ihana uusi tuttavuus! :)
VastaaPoistaEn muuten kaipaa ulkomailla moniakaan suomalaisia ruokia, mutta lakkoja ottaisin mieluusti tännekin! :)
Kiitos Maija - kiva, että löysit tänne! :)
PoistaLakat on kyllä ihania ja melko harvinaista herkkua ihan täällä Suomessakin, ainakin meillä päin! :)