25. heinäkuuta 2013

DIY: itsetehdyt hampurilaisetTässäpä oiva grilliherkku kiireettömiin kesäpäiviin, kyllähän niitä pitäisi vielä riittää, eikö niin..? Alta löydät siis ohjeet alusta asti itsetehtyihin hampurilaisiin, eli reseptit niin hampurilaissämpylöiden ja -pihvien tekoon kuin listauksen meidän tämän hetkisistä lempparihampurilaistäytteistä. Mikäli hampurilaisten teko vaikuttaa työläältä tai aikaavievältä, sämpylät ja pihvit voi tehdä myös kätevästi etukäteen - kun nälkä sitten yllättää, hampurilaiset on nopea koota grillissä/pannulla lämmitetyistä sämpylöistä ja pihveistä, sekä muista täytteistä. 

Ja jos joku vielä yhtään harkitsee tai epäilee hommaan ryhtymistä, niin mainitaan nyt vielä, että sen lisäksi, että itsetehdyt hampurilaiset maistuvat niiiiin paljon paremmilta kuin valmisversiot, ne ovat myös huomattavasti terveellisempiä kuin niiden lisäaineilla kyllästetyt sisarensa. Suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan!

Alta löytyvät sämpylä- ja pihvireseptit saat isommaksi kuvaa klikkaamalla!(*): jauhoina voi käyttää lähes mitä tahansa jauhoja - 
itse tein kuvien sämpylät n. suhteella  3 dl vehnäjauhoja, 2 dl durumvehnäjauhoja, 2 dl täysjyvävehnäjauhoja.


Ja kun sämpylät ja pihvit on paistettu, ei muuta kuin hamppareita kokoamaan: 
me laitoimme tällä kertaa väliin hieman italialaistyylisia täytteitä - tomaattia, salaattia, punasipulia, vihreää pestoa ja mozzarellaa - ketsuppia tietenkään unohtamatta!


Herkutteluterveisin ja kesäistä torstai-iltaa toivotellen,


- Neiti M

2 kommenttia:

  1. Nam! Näyttää superherkulliselta! Tuollaisen (tosin vegeversion) voisin popsia juurikin nyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kommentista Cara :) Jotain kasvisversiota voisi kyllä joskus kokeillakin, sopisi varmasti hyvin peston ja mozzarellan kanssa!

      Poista