30. elokuuta 2013

Perjantain tervehdys



Lettuja, lättyjä, plättyjä, ohukaisia - tai ranskalaisittain hienostellen kreppejä. 

Niitäpä meillä nautiskeltiin perjantain kunniaksi ex tempore jälkiruoaksi, kompensoimaan hieman lettuja ennen valmistetun kevyen kasvissosekeittoaterian terveellisyyttä. Selkeä syksyn merkki muuten meidän taloudessa, tuo kasvissosekeitto nimittäin. 

Letut sen sijaan ovat konkreettinen jäänne kesästä ja resepti kuuluu näin: ota valmis lettutaikinaseospussi edelleen nurkassa lojuvasta purkamattomasta mökkikassista, repäise pussin kulma irti ja valmista lettutaikina ja letut pussin kyljestä löytyvän ohjeen mukaan. Nautiskele hyvässä seurassa ja kiireettä (mieluiten omatekoisen) lakkahillon kera!






Rentouttavaa viikonloppua ihanaiset!


- Neiti M


27. elokuuta 2013

Saimaan saaristossa



Ihanat, ihanat kesäkelit - niistä on nautittava vielä kun niitä riittää! Vaikka ilmassa onkin jo selkeästi syksyn tuntua, viime päiviin on mahtunut ilahduttavan paljon auringon lämpöä ja kesäisiä hetkiä, joita muistella syksyn ja pitkän talven pimeinä iltoina.

Tulevina kuukausina palaan varmasti muistelemaan useasti viime viikonloppua, jolloin saimme nauttia täydellisen aurinkoisesta loppukesän säästä Saimaan saaristossa veneillen. Viikonloppu sujuikin kuin siivillä hyvässä seurassa vesillä navigoiden, upeita järvimaisemia ihastellen ja saarilla seikkaillen. Ihanien kesämuistojen ja muistikortille tallentuneiden kuvien ohella veneilyreissusta jäi käteen myös jotain konkreettista, kun saimme yllätykseksemme poimia ennätysmäärän tatteja kätevästi polkujen varsilta syvemmälle metsiin poikkeamatta. Reissumme alkuperäisiin suunnitelmiin sienestys ei niinkään kuulunut, mutta eihän innokkaista sienestäjistä koostuva porukkamme voinut jättää moisia herkkuja poluille madottumaan ja kannoimmekin loppujen lopuksi litroittain tatteja veneeseemme kädet ja takkien huput sieniä pullistellen. Loistoreissu, etten sanoisi, kaikin puolin!










Vielä on kesää jäljellä - ei enää pitkään, se on kaiketi jo hyväksyttävä, mutta siitäkin vähästä aion vielä nauttia!


Aurinkoisen tiistaiterveisin,


- Neiti M

Psst.. Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat - teitä on aina iloa ja kunnia saada lisää! :)


12. elokuuta 2013

Maanantain piristyksiä



Silloin, kun kulunut viikonloppu on pitänyt sisällään festareita, juhlien emännöintiä, lyhyitä yöunia ja herkuttelua, yövieraita sekä sukulointia, täytyy tunnustaa, että maanantai tuntuu normaalia enemmän maanantailta. Kun yhtälöön lisätään vielä sateisen harmaa ja viileä sää, taitaa maanantaiväsymys olla lähes väistämätön. 

Maanantaistakin on onneksi mahdollisuus selvitä kunnialla tilanteeseen sopivien piristeiden avustuksella: tällä kertaa tilanne vaati loppukesäistä kukkaterapiaa, muutamaa riviä suklaata sekä leppoisaa oleskelua tv:n ääressä puikkoja kilisytellen. Vielä pienen pieni kierros Pinterestin kiiltokuvamaailmaan ja taidan olla enemmän kuin valmis unten maille. Kauniita unia ja ihanaa alkanutta viikkoa kaikille! :)




- Neiti M