29. maaliskuuta 2013

Pääsiäisiloa!

 




Jokos siellä ollaan ehditty pääsiäisen viettoon? Me starttaamme pian auton ja käännämme nokat kohti naapurimaatamme Ruotsia - pääsiäispyhät kuluvat siis meillä sinikeltaisten lippujen alla pienimuotoista kaupunkilomaa viettäen! 

Viettäkäähän tekin ihana pääsiäinen - toivottavasti säät suosivat niin täällä Suomessa kuin Ruotsinkin puolella! :)


Pääsiäisterveisin,


- Neiti M


26. maaliskuuta 2013

Pääsiäismuffinssit



Pitkästä aikaa leivontaa ja reseptiä tänne teillekin! Tällä kertaa päätin tehdä muffinsseja pian koittavaa pääsiäistä silmällä pitäen ja koska jääkaapista sattui löytymään sitruunaa, mascarponea ja kookosmaitotölkin jämät, muotoitui aineksista keväisen raikas sitruuna-kookosmuffinssien resepti.


SITRUUNA-KOOKOSMUFFINSSIT

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
75 g voisulaa
1 dl kookosmaitoa
1/2 kookoshiutaleita
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu

Täyte:
250 g mascarponea
tomusokeria
lemon curd -tahnaa
sitruunamehua


1. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.

2. Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista muffinsseja 225°C:ssa uunin keskitasolla n. 15-20 min ajan.

3. Valmista täyte: sekoita mascarponen joukkoon maun mukaan n. 1-2 dl tomusokeria, muutama ruokalusikallinen lemon curdia ja sitruunamehua niin, että saat täytteeseen helposti pursotettavan koostumuksen.





Herkutteluterveisin,


- Neiti M


Psst... Kaunis kiitos kommenteista viime postaukseen - vastailen niihin pian!


22. maaliskuuta 2013

DIY-ideoita keittiössä



Jahas, käydäänpäs perjantain kunniaksi taas yhden luonnoksissa viruneen postauksen kimppuun: luvassa tällä kertaa pitkästä aikaa pienimuotoista DIY-vinkkiä!

Idea tämänkertaiseen DIY-projektiini on muhinut ajatuksissa jo kohta vuoden ajan, mutta kuten monissa asioissa, "poissa silmistä, poissa mielestä" -sääntö vaikuttaa viivästyttävän melko usein jopa näinkin yksinkertaisten askartelu-/tuunausprojektien valmistumista. Kävi nimittäin niin, että kuvissa näkyvät lempiteemerkkini Clipperin teepakkauksista leikkelemäni eriväriset "päädyt" päätyivät jonkin aikaa keittiössä kehyksiin laittoa odoteltuaan yllätysvieraiden aiheuttaman pikasiivouksen tieltä erään harvemmin käytössä olevan reseptikirjan väliin. Useita kuukausia myöhemmin nämä lappuset sitten hyppäsivät sattumalta reseptikirjaa selaillessani keittiön pöydälle ja päätyivät vihdoin ja viimein (kröhöm, muutamaa viikkoa tapahtuneesta myöhemmin..) kehyksiin asti keittiötä piristämään. 





Enpä muuten olisi uskonut ennen bloggausurani alkua, miten paljon joidenkin blogipostauksien tekoon saa kulumaan aikaa. Muun muassa tämän kaavailemani "nopean DIY-postauksen" tekovaiheet menivät suurin piirtein näin: 

1. Noin vuoden päivät itse idean saamisesta varsinaiseen toteutukseen.

2. DIY-taulun paikan valinta ja valokuvaus: hmm, keittiön hyllyllekö - ei, liikaa tavaraa; entäs liesituulettimen päälle - jep, kelpaa, mutta oi kun on pölyistä; liesituulettimen tyhjennys, pölyjen pyyhkiminen; tavarat takaisin paikoilleen ja pari testikuvaa - äh, näköjään sormenjälkiä liesituulettimen "näppäimistössä"; tavaroiden tyhjennys ja RST-hoito/puhdistusaineen suihkuttelu (tehdään nyt sitten kerralla kunnolla, kun pyyhkimään alettiin) ja hinkkaus rätillä; no niin, puhdasta - ja eikun kuvaamaan!

3. Kuvien selausta kamerasta ja postauksen suunnittelua - kuvat ok, mutta jotain vielä puuttuu; mietintämyssy päähän, lasi vettä ja keittiössä hengailua; kylläpäs aurinko paistaa nätisti - ja voi että, miten jääkaappipakastimen ja astianpesukoneen pinnat näyttävätkin taas likaisilta kirkkaassa päivänvalossa; RST-aine kehiin ja kaikkien muidenkin keittiön rosteripintojen kiillotus; kappas, onpas jääkaapin magneettilokeroihin (Ikea) muuten kertynyt taas turhaa tavaraa - lokeroiden järjestelyä ja uusi sisustusidea: lokerothan toimisivat näin kevään tullen kätevinä maljakkoina tai ruukkuina leikkokukille tai yrteille!

4. Sakset käteen ja olohuoneen tulppaanikimpulle mars - pari tulppaania mukaan, asettelu lokeroihin ja  idean valokuvausta; pari kuvaa varmuuden vuoksi myös rosmaaniruukusta ja yrtti-istutusidea muhimaan.

5. Kuvat koneelle, postauskuvien valinta ja muokkaus, postauksen otsikointi ja tekstin aloittaminen; kirjoitusinspiraation totaalinen katoaminen; postaus luonnoksissa viikon jos toisenkin; jes, viimein aikaa, intoa ja inspiraatiota postauksen tekoon; pari tuntia ja julkaisukelpoinen teksti vihdoin valmis!

Niin, että näin meillä - kuulostaako yhtään tutulta? ;)





Ja niin - kuvan rosmariini majailee tietenkin edelleen paikallaan ruukussa keittiön tasolla, mutta muuten suunnittelemani yrtin istuttamisprojekti on enää timjamin taimea ja yrttimultaa vaille valmis! ;)


Perjantaiterveisin ja ihanaa alkavaa viikonloppua toivotellen,


- Neiti M


14. maaliskuuta 2013

Haasteellinen "And that's who I am"

Toimeliasta torstai-iltaa, toverit! Mitäs teidän ohjelmaanne on kuulunut tänä iltana? Täällä siemaillaan parhaillaan iltateetä, joka nautiskellaan tällä kertaa tietokoneen äärellä pienimuotoisen luonnoskansion siivousoperaation ohessa - oi voi, miten useita keskeneräisiä blogipostauksia kansioon onkaan taas kertynyt!

Jonkin aikaa enemmän ja vähemmän valmiita luonnoksia selaillessani ja niitä karsiessani keksin, että voisin yhdistellä muutamat yksittäiset ja samankaltaiset luonnokset yhdeksi kompaktiksi torstai-illan postauskokonaisuudeksi. Blogiani on nimittäin muistettu lähiaikoina useilla ihanilla haasteilla ja tunnustuksilla (kaunis kiitos Hannalle PowderRoom -blogista, Sannalle Kotvasia -blogista, Elle-Marielle sekä JuttaEmilialle Dream tomorrow - live today -blogista), minkä lisäksi luonnoksissani on pyörinyt jo pienen ikuisuuden blogimaailmassa viime aikoina laajasti kiertänyt And that's who I am -haaste. Koska muutama saamistani haasteista sisälsi bloggaajan henkilökohtaisiin ominaisuuksiin liittyviä kysymyksiä tai kehoituksia paljastaa jotakin itsestään, päätin hieman soveltaa ja hoitaa ns. kaksi kärpästä samalla iskulla: vastaamalla haasteisiin ...and that's who I am. -sivustolta lainattujen kuvien avulla ja laittamalla tämän "ATWIA-haasteen" eteenpäin kaikille bloggaaville lukijoilleni. Tässäpä siis muutamia pieniä paljastuksia siitä, minkälainen henkilö täältä blogin takaa oikein löytyy!




Löysittekö valitsemistani toteamuksista yhtäläisyyksiä vai eroavaisuuksia itseenne? Kertokaahan linkin kera, mikäli olette toteuttaneet tämän ATWIA-haasteen - olisi kiva käydä vertailemassa valintojanne ja oppia tuntemaan teitä hieman paremmin!


Torstaiterveisin,


- Neiti M


8. maaliskuuta 2013

Naistenpäivän tervehdys



Heti ensimmäiseksi, kaunis kiitos ja syvä kumarrus ihanat: uusia kommentteja ja lukijoita on nimittäin sadellut, vaikka bloggaajan postaustahti on viime viikkoina ollut surkea - nöyrimmät pahoitteluni!

Ja sitten hieman selittelyä, viimeisimmän postaukseni jälkeiseen aikaan on nimittäin mahtunut normaalia enemmän kaikenlaista perusarjesta poikkeavaa: ensinnäkin pientä sairastelua (flunssa-aallolta ei vältytty täälläkään, mutta onneksi lähes viikon piinannut tauti on nyt jo selätetty!), sitten pienimuotoisia synttärikahvitteluja, illallisemännöintiä sekä talvimökkeilyä. Aikaa on kulunut melkoisesti myös alkuvuoden remonttiprojektimme parissa, joka on vihdoin ja viimein saatu päätökseen muutamista toimitusviivästyksistä ja muista meistä riippumattomista ongelmista - koska tarkoitukseni on kirjoittaa hyvän mielen blogia, ei niistä sen enempää ;) - huolimatta. 

Remontin valmistuminen ja kevätauringon tuoma energia ovat saaneet allekirjoittaneessa aikaan myös melkoisen siivous-, järjestely- ja sisustusinnostuksen: nurkat ovat täyttyneet kirppistavaraa pullistelevista ikeakasseista ja niiden vastapainoksi on tehty muutamia uusia sisustushankintoja. Huonekalut ja muut sisustustavarat vaihtelevat paikkaansa alituiseen ja kävyt, koristevalot ja muut talviset sisustuselementit vaihtuvat pikkuhiljaa keväisempiin - vehreisiin leikkokukkiin ja yrtteihin, vaaleisiin ja raikkaisiin tekstiileihin jne. jne. Ihana, ihana kevät on pian täällä!

*****

Nyt bloggaaja siirtyy tietokoneelta elämän peruskysymyksien äärelle: mitä tänään syötäisiin, jaksaisiko lähteä lenkille ja kukahan kävisi ruokakaupassa - minä lupasin tehdä perjantaisiivouksen, mutta sen jälkeen tämä nainen siirtyisi mieluiten valmiiksi katetun ruokapöydän kautta kylläisenä sohvan nurkkaan loikoilemaan. ;)


Ihanaa naistenpäivää ja aurinkoista viikonloppua toivotellen,


- Neiti M