RAPARPERI-VANILJAHILLO
500 g raparperia
1 vaniljatanko
2,5 dl hillosokeria
1. Kuori raparperi ja pilko se palasiksi. Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahtia, raaputa siemenet ja
pilko vaniljatangon puolikkaat muutamaan osaan.
2. Lisää raparperin ja vaniljatangon palat kattilaan sokerin kanssa ja kuumenna seos kiehuvaksi.
Keitä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia ja sekoittele välillä.
3. Jäähdytä valmista hilloa n. 15 minuutin ajan ja purkita se.
Säilytä vuorokauden ajan jääkaapissa ennen käyttöä.
Nautiskele raparperihilloa lettujen täytteenä, paahtoleivän päällä tai aamupuuron maustajana - kokeile hilloa myös kakkujen tai kääretorttujen täytteeksi. Muistathan, että raparperihillon ohessa suositellaan nautittavan maitotuotteita raparperin sisältämän kalsiumia sitovan oksaalihapon vuoksi - kerrankin oikein pätevä syy vaniljajäätelöllä tai -kastikkeella herkutteluun! ;)
- Neiti M
Psst... Lupailemani parvekepostauksen julkaisen tulevana viikonloppuna!
Psst... Lupailemani parvekepostauksen julkaisen tulevana viikonloppuna!
Kauankohan tämä säilyy? Kiva kun tulit takaisin :)
VastaaPoistaHillojen säilyvyys riippuu monesta tekijästä(*), mutta itse säilytän omatekoisia hilloja aina jääkaapissa, jolloin ne pysyvät syömäkelpoisina useita kuukausia, jopa vuosia. Itse luotan hillojen syömäkelpoisuuden testauksesa aisteihin: jos hillo näyttää, tuoksuu ja lopulta myös maistuu hyvältä, uskallan syödä reilusti yli vuodenkin vanhoja hilloja :)
Poista(* mm. täältä löytyy hyviä vinkkejä hillon tekoon)
Kiitos kommentistasi ja hyvää juhannusta, toivottavasti vastauksestani oli apua! :)
Ja tosiaan, linkki oli siis tämä: http://www.dansukker.fi/fi/inspiroidu/hillot-ja-mehut/tervetuloa-hillo-infoon.aspx
Poista