24. marraskuuta 2012

Tulossa: joulukalenteri



Kuten moni on varmaan jo blogin sivupalkista löytyvästä kuvakkeesta huomannut, starttaa Shhh, it's a secret! -blogissa 1. joulukuuta joulukalenteri. Joulukalenterissa tullaan keskittymään joulun odotukseen leipoen, askarrellen ja kotia koristellen ja yleistä joulun tunnelmaa fiilistellen: luvassa on siis ainakin jouluisia reseptejä, DIY-ideoita, lahjavinkkejä, jouluista sisustusta, pari neuleohjetta sekä ennen kaikkea paljon jouluisia kuvia - miltäs tämmöinen teistä kuulostaa? Itse olen ainakin ollut projektistani enemmän kuin innoissani!

Koska joulukalenterin ensimmäisen luukun avautumiseen on aikaa enää viikko, kuulisin erittäin mielelläni teidän mielipiteitänne ja toiveitanne erityisesti luukkujen avautumisen (eli päivittäisten postausten julkaisun) ajankohtaan liittyen: toivoisitteko, että ajastaisin kunkin luukun aukenemaan esimerkiksi klo 7.00 aamulla, keskelle päivää vaikkapa klo 12.00 vai jo heti virallisen vuorokauden vaihduttua eli klo 0.00 - vai riittääkö, että luukut aukeavat päivittäin ns. bloggaajan oman päätäntävallan ja aikataulujen mukaisesti..? 

Myös luukkujen sisältöön liittyviä toiveita otetaan ilolla vastaan - vaikka viime viikkojen ja kuukausien  aikana onkin tullut ideoitua ja toteutettua jo monen monta luukkua, on melkoisen moni niistä vielä tyhjillään..!






Postauksen kuvituksena tällä kertaa muutamia lempijoulukoristeitani. Vielä en ole ehtinyt niitä pahemmin esille virittelemään, mutta päätin tehdä pientä alustavaa inventaariota kokoelmistani muistin virkistämiseksi: suuntana on nimittäin pian joulumyyjäiset ja tämän myötä todennäköisesti myös joulushoppailua - olen huomannut, että pieni katsaus jo olemassa olevaan "omaisuuteen" on hyvä keino hillitsemään turhia heräteostoksia. Toivottavasti se toimii tälläkin kertaa! ;)


*****


Rentouttavaa viikonloppua - ja hei, lämpimästi tervetuloa te muutamat uudet lukijat! :)


- Neiti M


22. marraskuuta 2012

Torstain inspiraatio


Koska ikkunasta ulos katsottaessa tai ulkona liikkuessa ei ole näkynyt viikkoihin mitään inspiroivaa (vaikka harmaasta väristä sinänsä pidänkin), on ihana uppoutua katselemaan kauniita kuvia ja etsiä inspiraatiota muiden upeista kodeista. Tänä aamuna bongasin Stadshemiltä tämän ihanan asunnon, jonka kuvat päätin  jakaa täällä teillekin ja tallentaa samalla itselleni muistiin. Vaikka kyseisen asunnon värimaailma ei ehkä ole aivan täysin omaan makuuni, löytyy asunnosta kuitenkin kivoja yksityiskohtia ja ideoita sisustukseen: omaa silmääni miellyttää mm. tuo pitkään himoitsemani olohuoneen matto (Ikea), meiltä jo löytyvät Näsvis-kynttilänjalat ja valkoiset PS-kaapit, mustavalkoiset taulut, makuuhuoneen sisustus sekä ruokailuryhmän ja askartelu-/työpöydän yhdistäminen samaan tilaan - kätevä idea, sillä ainakin meillä ruokapöytä tuntuu toimivan päivittäin melkoisena monitoimipöytänä.   

Sävyiltään ja tunnelmaltaan asunto soveltuu myös varsin hyvin juuri tähän kuluvaan pimeään ja kylmään vuodenaikaan: voin melkein tuntea asunnossa vallitsevan lämpöisen ja kotoisen tunnelman, kun takassa palaa tuli, kynttilät on sytytetty ja pöytä katettu, ja keittiöstä leijailee houkutteleva kotiruuan tuoksu...














Kuvat lainattu: Stadshem.se


 Iloa ja inspiraatiota torstaipäiväänne!


- Neiti M

Psst... Häiritseekö ketään muuta nuo ainaiset köynnösmuratit jokaikisessä Stadshemin stailaamassa asunnossa...?! ;)


20. marraskuuta 2012

Noin vuosi sitten



Oi voi, kylläpä aika menee nykyään nopeasti! Tiedättehän tekin tunteen: mitä vanhemmaksi tulet, sitä nopeammin aika tuntuu menevän eteenpäin. Nykyään tulee ihmeteltyä usein, miten joistakin "lähiaikojen" tapahtumista voikin olla kulunut jo niin monta vuotta - ja ylipäänsä sitä, että voi jo helposti muistella ja puhua tehneensä jotain silloin kymmenen vuotta sitten..!

Jotenkin miellän bloggauksenkin edelleen "uudeksi" harrastukseksi, vaikka viime viikolla havahduinkin siihen tosiasiaan, että tämän rakkaan harrastuksen parissa on tullut vietettyä jo vuoden päivät: tasan vuosi tuli nimittäin täyteen viime sunnuntaina - myöhäiset 1-vuotissyntypäiväonnittelut siis blogilleni!

Kuluneeseen blogivuoteen on mahtunut paljon: postauksia on kertynyt tähän mennessä 121 kpl, julkaistuja kommentteja on jo 360 kpl ja teitä lukijoitakin on liittynyt matkan varrella mukaan jo ihan kivasti - Bloggerin, Blogilistan, Bloglovin'in ja Pinterestin välityksellä blogiani seuraavien määrä ylittää pian 150 rajapyykin. Valtavan iso kiitos siis teille kaikille, jotka olette vierailleet blogissani ja ilahduttaneet bloggaajaa ihanilla kommenteillanne! Ilman teitä blogini tuskin olisi jatkanut päivittymistään koko tämän kuluneen vuoden ajan - vielä kerran kiitos! :)

Vaikka vuoteen onkin mahtunut paljon, ei bloggaukseen ole valitettavasti aina ehtinyt käyttää niin paljon aikaa kuin olisi halunnut. Arjen kiireiden ohella yksi syy tähän on se, että kirjoittelen blogiani (blogin nimen mukaisesti) edelleen salassa lähipiiriltäni: tällä hetkellä vain avopuolisoni tietää tästä salaisesta bloggaajaidentiteetistäni, minkä myötä esimerkiksi kuvien ottaminen blogia varten on tietyissä tilanteissa täysi mahdottomuus - vaikka pidänkin itse blogin muilta salassa, ei kuvien ottamisen tarkoitusta olisi kuitenkaan kiva aina valehdella läheisille. Toisaalta blogin salassa pitämiseen on liittynyt myös oma viehätyksensä: blogi on pieni salaisuuteni, joista läheisilläni ei ole (ainakaan tietääkseni) aavistustakaan. Saapa nähdä, miten pitkään blogini vielä säilyy salaisena tutuiltani!




Tästä eteenpäin 1-vuotias blogini jatkaa matkaansa tutuissa aihepiireissä ja tutulla tyylillä - paljastettakoon kuitenkin jo nyt, että noin parin viikon päästä postaustahti tiivistyy huomattavasti! ;) Lisäinfoa tästä ilmestyy blogin sivupalkkiin vielä tämän illan aikana - stay tuned!


Rattoisaa tiistai-illan ja viikon jatkoa!


-Neiti M


16. marraskuuta 2012

Perjantain piristys



Viikonlopun ruokaostoksilla käydessäni mukaan tarttui pitkästä aikaa kimppu leikkokukkia - tällä kertaa  piristävän oranssin värisiä neilikoita. Viime kukkaostoksistani taitaakin olla aikaa jo lähemmäs puoli vuotta: kesällä leikkokukkaostoksien sijaan hyödynsin oman parvekkeen (, äidin puutarhan) ja luonnon kukkia, ja kukkaostokset keskittyivätkin kokonaan istutettavien kesäkukkien hankintaan.

Neilikoiden ohella hypistelin kaupassa jo muutamia jouluisia kukkia, mutta jotenkin hyasintit ja muut tuntuivat vielä hiukkasen liian jouluisilta - taitaa tuo lumeton maa hillitä vielä aika tehokkaasti jouluintoilua ainakin omalla kohdallani. Ei sillä, etteikö joulu jo olisi mielessä lähes päivittäin - lahjasuunnittelut ja koristelut ovat kuitenkin vielä tällä hetkellä enemmänkin ajatuksen tasolla. Eiköhän sitä kohta täydy alkaa toteuttamaan suunnitelmia myös käytännössä, ettei kiire pääse yllättämään - kalenterin mukaan jouluun näyttäisi nimittäin olevan enää viitisen viikkoa..! No panic, no panic...  

Kuvissa näkyvät muuten myös taannoiselta Ikea reissulta mukaan tarttuneet mustat Näsvis kynttilänjalat, joista haaveilin myös täällä blogin puolella tästä postauksessa. Ostohetkellä pohdin pitkään valkoisten ja mustien välillä, mutta olen kyllä tyytyväinen valintaani - mustat tulevat kauniisti esille vaaleita seiniä ja kalusteita vasten ja valkoiset kynttilätkin erottuvat mustista jaloista paremmin.   







Näiden kuvien ja tunnelmien myötä toivottelen kaikille ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua!


- Neiti M


10. marraskuuta 2012

Mehevät mokkapalat



Vaikka yleensä tykkään kokeilla uusia reseptejä ja muokkailla vanhoja uuteen uskoon, joskus on ihana leipoa jotakin oikein perinteistä ja seurata hyväksi havaittua ohjetta tunnollisesti. Pari viikkoa sitten tekikin mieli hieman nostalgisoida, ja leivoin pitkästä aikaa mokkapaloja reseptillä, joka lukee reseptikirjassani nimellä suklaapiirakka ja jonka otin talteen äitini reseptiarkistoista muuttaessani lapsuudenkodistani ensimmäiseen omaan asuntooni.

Ja hyvältähän se tietenkin maistui edelleen, perinteisesti maitolasillisen kanssa nautittuna  - ja täyte kaksinkertaisena, kuten silloin ennenkin. ;) Alla olevan ohjeen täytteen voi siis halutessaan puolittaa, mutta ohjeen mukaisena piirakasta tulee ihanan mehevä - erityisesti jos pistelet pohjaan reikiä hammastikulla, kuten minä: tällöin osa täytteestä imeytyy ihanasti piirakkaan ja saat näin ollen luotua pohjaan meheviä "sattumia".

 Slurps, sokerihiiri tykkää! Ja kaloreitahan ei sitten tätä piirakka syödessä lasketa..! :)


MOKKAPALAT/SUKLAAPIIRAKKA

Pohja:
5 munaa
4,5 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
200 g margariinia
2 dl vettä

Täyte:
400 g tomusokeria
2rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
120 g margariiniä
6 rkl vahvaa kahvia


1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata margariini kattilassa ja lisää vesi, kiehauta. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen rasvaa ja jauhoseosta.

2. Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla, kaada taikina pellille ja paista 200 asteessa n. 25-30 minuuttia.

3. Valmista täyte. Sekoita kuivat aineet keskenään, sulata margariini ja lisää kahvi sen sekaan. Kun pohja on valmis, (pistele siihen reikiä hammastikulla,) yhdistä kuivat aineet ja rasva-kahvi -seos ja levitä täyte pohjan päälle tasaisesti.





Herkutteluterveisin ja ihanaa viikonloppua toivotellen,


- Neiti M


8. marraskuuta 2012

Pikku vinkki



Allekirjoittanut tunnustautuu melkoiseksi tavaroiden hamstraajaksi: ennen kuin pahvit, lahjapaperit- tai nauhat, rikkoutuneet vaatteet ym. lentävät roskiin, päädyn automaattisesti ajattelemaan lähes tavaran kuin tavaran kohdalla, voisiko sitä hyödyntää tulevaisuudessa jossain - DIY-projekteissa, askarteluissa ym. ym. Koska hamstraamiseni on pysynyt varsin järkevässä mittakaavassa (ei pelkoa, se ei siis ole mitään verrattuna esimerkiksi niihin 4D:n Himohamstraajiin!) on tavastani ollut useaan otteeseen enemmän hyötyä kuin haittaa (blogin puolellakin esimerkiksi täällä ja täällä). 

Kerrottuani jokin aika sitten eräälle tuttavalle leikkaavani ja säästäväni kaikki uusissa puseroissa ja paidoissa roikkuvat ripustuslenkit, päätin tuttavani "miksi en ole älynnyt tätä aikaisemmin?" -reaktion jäljiltä kertoa tavastani myös täällä - se on nimittäin osoittautunut melkoisen hyödylliseksi tällaisen tuunailijan ja askartelijan tapauksessa. Muun muassa viime jouluna päällystämäni joulupallot (alkuperäiseen postaukseen pääset tästä) ovat saaneet rusettinsa ja ripustuslenkkinsä näistä vaatteista leikatuista nauhoista. Kun nauhojen päät vielä viimeistelee varovaisesti polttamalla, ei nauha pääse purkautumaan ja lopputuloskin on siistimpi.  





Ja asiasta kukkaruukkuun - tai itseasiassa kukkapöytään! Nauhojen kuvausalustana nimittäin toimii loppukesän alennusmyynneistä löytämäni valkoinen kukkapöytä, jonka kepeään ulkomuotoon Eamesin DSR- ja DSW-tuoleista haaveileva bloggaaja ihastui ensisilmäyksellä. Varovainen kurkistus hintalappuun taisi aiheuttaa muutamia äänettömiä riemunkiljahduksia ja pian oltiinkin jo kassalla kolmen kukkapöydän kanssa  - yksi itselle, yksi äidille ja yksi siskolle, eikä huikea 3 euron (!!) yhteishinta pahemmin lompakkoa keventänyt. Tavaraterapiaa parhaimmillaan, sanoo aito ja ylpeä hamstraaja! ;)


*****

Tunnustautuuko kukaan muu hamstraajaksi? 
Ja miten on, oliko nauhavinkkini kaikille jo tuttua arkipäivää vai ihan uusi juttu? 


- Neiti M


7. marraskuuta 2012

Keittiö palasina









Muutamia palasia (ihan ehjästä) keittiöstämme kuvien muodossa.

Tekstimuotoon muunnettuna keittiömme tasoilta ja avohyllyltä löytyy tällä hetkellä melko sekalainen kokoelma Ikeaa ja Iittalaa, valmiina ostettua tai lahjaksi saatua, itsekasvatettua tai tuunattua - uutta ja vanhaa. Kestosuosikkien (mikkihiirikuvioituja paahtoleipiä iloisen musiikin säestyksellä valmistavan leivänpaahtimen ja eri puolilta maailmaa kotiin kannetuista "sokeripusseista" koostuvan matkamuistokokoelmani) lisäksi kokkaajaa ilahduttavat ruuanlaiton lomassa erityisesti muutamat uudet jutut: mattamustalla spraymaalilla ja dymolla koristellut lasipurnukat sekä samalla maalilla raidoitettu viimeisen kuvan peltipurnukka, jonka maalaamisen jäljiltä epäsiisteiksi jääneet raitojen reunat koristelin mustalla permanenttitussilla. 

Uutta potkua kokkailuun tuovat myös valkoinen retroradio (löytyi viimein USB-liitännällä varustettuna Clas Ohlsonilta) sekä ensimmäinen dymotauluni tekstillä Life is short, eat dessert first. Saapa nähdä, miten usein taulun sanoma tulee toteutumaan käytännössä - jos ei koko jälkiruoan osalta, niin varmasti ainakin pieninä maistiaisina ja suupaloina ruuanlaiton lomassa. ;)
  

Kivaa keskiviikkoiltaa kaikille!


- Neiti M


2. marraskuuta 2012

Neuleohje - tuubihuivi



Nyt viimein lupailemani neuleohjeen pariin - kyseessä on siis ohje tuubihuiville, josta näittekin jo kuvan bloggaajan päällä eilisessä postauksessa. Huivi on neulottu Novitan Kelosta 8 pyöröpuikoilla ja se sopii kokonsa puolesta kaulan lämmikkeeksi erityisesti takin päälle puettuna. Oma huivini on neulottu itseasiassa jo vuosi sitten, mutta päätin jakaa ohjeen teillekin tällä viikolla tehtyjen empiiristen tutkimusten perusteella: tuollainen norjalaistyylinen kirjoneule kun taitaa olla ajankohtainen ja "in" myös tänä talvena.

Ohjeet huivin tekoon ovat seuraavanlaiset:

Luo 96 silmukkaa. Neulo neljä kerrosta joustinneuletta - eli 1 o 1 n. Jatka sitten neulomalla sileää neuletta, vaihdellen väriä alta löytyvän kuviomallin (alin kuva, klikkaa isommaksi!) mukaisesti.

Yksi kuvio on 16 silmukan levyinen - kuviota tulee siis toistaa yhteensä 6 kertaa (mikäli haluat huivista tiukemman, voit helposti muokata huivia kapeammaksi neulomalla kuviokokonaisuuden 6 sijaan vain 5 kertaa). Kun olet saanut kaikki kuvion kerrokset neulottua, neulo reunaan taas 4 kerrosta joustinneuletta ja päättele langat.

Tarkempia ohjeita kaipailevat: sana on vapaa kommenttiboxin puolella! :)





Iskeekö teihin tällaiset norjalaistyyliset kirjoneuleet? Itseäni houkuttelisi neuloa tuubihuivistani uusi hillitympi ja vaaleansävyisempi versio: kenties jotain pörröisen pehmeää lankaa vaikkapa valkoisen, vaalean harmaan ja beigen tai sinisen sävyissä - oi oi, pystynköhän hillitsemään itseni ja olla aloittamatta (taas) uutta neuleprojektia ennen noiden "muutamien" keskeneräisten valmistumista, saapa nähdä..!

*****

Nyt koti kuntoon ja viikonlopun viettoon - rentouttavaa viikonloppua te kaikki!


- Neiti M


1. marraskuuta 2012

"Päivän asu"




Pahoitteluni jo heti näin alkuun! Alkuviikoksi lupailemani postaukset viivästyivät muutamista bloggaajasta riippumattomista ongelmista, mutta ne on nyt selätetty ja kaikki lupailemani postaukset ovat työn alla. Yllä olevassa kuvassa pientä sneak peekiä huomisesta DIY-postauksesta (ja bloggaajan päivän asusta, heh) - luvassa siis ohje kuvan tuubihuiville!

Paljastettakoon, että tuubihuivin ohje oli itseasiassa tarkoitus julkaista jo tänä iltana, mutta tällä kertaa bloggaajasta riippuvista syistä en enää tänään ennätä viimeistellä tekstiosuutta kuntoon. Viivästykset liittyvät tuohon ylläolevaan kuvaan: voi luoja miten hankalaa on saada edes jotenkin edustava otos itsestään ilman jalustaa tai apuria..! Kaikki kunnia siis muotibloggaajille - omassa kuvassani ei näy edes ilme, kädet eikä jalat ja silti siinä on niin moni juttu pielessä..! Noh, huomenna siis tarkempia kuvia itse huivista - bloggaaja taitaa siirtyä takaisin paikoilleen kameran taakse! ;)


Mukavaa illan jatkoa te kaikki! Huomiseen!


- Neiti M